2.El Araba Alacaklar İçin Kontrol Listesi Görsel
Otomobil
19.06.2020

2. el araba almak isteyenlere yönelik kontrol sağlanan liste, aracın herhangi bir hasar durumunun oluşup oluşmaması adına sunulan önerileri içermektedir. 2. el araba kontrol listesi içeriğinde şunlar bulunmaktadır:
• Arabanın en önemli parçası olan motor kontrollerinin iyi yapılması oldukça önemlidir. Bu nedenle bir motor ustası ile aracın incelenmesi daha iyi olmaktadır.
• Motor ve şase numaralarının kontrol edilmesi, aracın herhangi bir çalıntı durumunun olup olmadığını öğrenmek için önemli bir yöntem olarak bilinmektedir.
• E-Devlet üzerinden plaka sorgulamasının yapılması da aracın çalıntı olma riskinin göz önünde bulundurulması açısından oldukça önemlidir.• Aracın satın alınmadan önce bir defa deneme sürüşüne çıkarılması da kontrol listesi içerisinde yer almaktadır.
• Kapı kollarının, cam çiziklerinin, araç içi tahribatların gündüz gözüyle incelenmesi gerekmektedir.
• Lastik basıncı, aracın yağ ve su dengesi de kontrol edilmesi gereken durumların arasında yer almaktadır.
2. El Araba Alacaklar Nelere Dikkat Etmelidir?
2. el araba alacakların dikkat etmeleri gereken konular, öncelikle araç satışı yapmakta olan kişinin sicil durumu ile ilgili olmaktadır. Bu nedenle satışı yapılacak aracın resmi olarak sorgulanması oldukça önemlidir.
Araç almaya giderken gündüz kontrollerinin yapılması da aracın kusurlarının detaylı bir şekilde görülmesini sağlamaktadır. Bu nedenle 2. el araba kontrol listesi dahilinde gündüz ve araç motorundan anlayan birisiyle kontrole gitmek oldukça önemlidir.

2. El Aracın Piyasa Değerini Öğrenmek

2. el araç alım işlemlerinde piyasa değeri, aracın var olan hasarlarının da anlaşılması için önemli bir ölçüt olmaktadır. Piyasa değerinin çok altında satışa çıkarılan araçta farklı problemlerin söz konusu olduğu göz önünde bulundurulmalıdır.

Araç alım işlemleri öncesinde aracın mevcut piyasa değerinin tespit edilmesi ve eğer değerinden fazla bir satış varsa bu durumun da doğru değerlendirme ile satış gerçekleştirilmesi açısından önemli olduğu bilinmektedir.

2. El Araç Seçimi Nasıl Olmalıdır?

2. el araç seçim süreci, talep edilen araç ile satın alınan aracın aynı özelliklere sahip olduğu konusunda oldukça önemlidir. Araç seçimi yapmadan önce bu nedenle öncelikli olarak ihtiyaç içeren bir listenin de 2. el araba kontrol listesi ile birlikte hazırlanması gerekmektedir.