2022 Ajandanızı Aldınız mı? Görsel
Güncel
25.11.2021

Yeni Yıl Ajandanız Hazır Mı?

Yılın son ayına girmemize ramak kalmasıyla yeni yıl ajandaları da raflarda yerini almaya başladı. Hem akademik ajanda hem de standart takvim ajandaları göz dolduran tasarımları ile kırtasiye ve e-ticaret sitelerinde çok satanlar listesine girmeye başladı bile. Peki 2022 yılının önemli gün ve olayları ne zaman gerçekleşecek, sizler için hazırladık.

Yılbaşı

Bu sene 2022 yılı 31 Aralık Cumartesi gecesine geliyor, hafta sonu tatili yaratmak isteyenler bu fırsatı değerlendirip kış konseptli mekanlara bakabilirler.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan 2022 Cumartesi gününe denk gelecek, bu sene ek izinler yönünden çok da şanslı bir sene olmasa da 23 Nisan coşkusunu hafta sonu tatilimiz ile birleştirebiliriz.

Ramazan Bayramı

Her yıl 3 gün süren Ramazan Bayramı ise bu sene 1 ve 4 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşiyor, aynı zamanda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile Ramazan Bayramı’nı bir arada kutluyor olacağız. Pazar ve Çarşamba günleri arasında olduğu için ek bir izin olup olmadığı ise bilinmiyor. Eğer tüm hafta tatili birleştirilse geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu sene de 9 günlük bir Ramazan Bayramı izni söz konusu olabilir.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

19 Mayıs, bu sene Perşembe gününe denk geliyor. Cuma günü ile birleştirilip birleştirilmeyeceği konusunda net bir fikir yok.

Kurban Bayramı

En uzun dini bayramımız olan Kurban Bayramı, 2022 yılı içerisinde 8-12 Temmuz arasında Cuma ve Salı günleri arasında kutlanacak, yine bu bayramın da 9 günlük tatil ile birleştirilmesi bekleniyor.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

15 Temmuz 2022 Demokrasi ve Milli Günlük Günü, Kurban Bayramı’ndan hemen 3 gün sonra gerçekleşecek ve Cuma gününe gelecek.

30 Ağustos Zafer Bayramı

Bu yıl 100. yıl dönümünü kutlayacağımız 30 Ağustos Zafer Bayramı Salı gününe denk geliyor.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

28 Ekim 2022 Cumhuriyet Bayramı arifesi ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı bu sene Cuma ve Cumartesi günlerine denk geliyor, 3 günlük bir dinlenme süresi mevcut olabilir.

31 Aralık Cumartesi

2022’yi karşıladığımız bir Cumartesi gecesine 31 Aralık 2022’de yine Cumartesi gecesi veda ediyor olacağız.