5 Adımda Aracınızı Kışa Hazırlayın Görsel
Otomobil
13.11.2020

Otomobil sahipleri, daha güvenilir ve konforlu bir sürüş deneyimi için araçlarının kışlık bakımlarını eksiksiz bir şekilde yaptırmalıdır. Kış mevsiminin zorlu şartlarında aracınızla yarı yolda kalmamak için mutlaka dikkat edilmesi gereken noktalara göz atmanız ve aracınızdaki eksiklikleri tamamlamanız tavsiye edilmektedir.

Kışlık Araç Bakımı

Otomobillerin kışlık bakımlarının aksatılmadan yaptırılmış olması, daha sonra görülebilecek daha ciddi problemlerin önüne geçilmesi konusunda önemlidir. Eğer aracınızın kışlık bakımını zamanında ve eksiksiz biçimde yaptırmazsanız, daha büyük maliyetlerle karşılaştığınızda pişmanlık yaşayabilirsiniz. Bu yüzden zamanı geldiğinde aracınızın kışlık bakımını tamamlamanız aracınızı kış mevsimi boyunca güven içinde kullanmanızı sağlayacaktır.

Kış Mevsiminde Akü Bakımı

Akü bakımı özellikle kış zamanı çok önemlidir. Aracın elektronik aksamlarının çalışmasında ve bujilerin sorunsuz bir şekilde ateşleme yapmasında büyük rol oynayan akünün iyi kondisyonda olmasına dikkat edilmelidir.

Kış Lastiği Tercihi

Kış mevsiminin buzlanma ve don olaylarına karşı aracıma uygun lastik arayışınız varsa kar lastiklerini tercih edebilirsiniz. Kış mevsiminde otomobilinizi güvenle kullanabilmek için karda üst düzey performans gösteren lastiklerin tercih edilmesi önemlidir. Kış lastik çeşitlerini kendi aracınızın lastik ebatlarına uygun olarak seçebilirsiniz.

Antifriz Kullanımı ve Bakımı

Aracınızın motor suyunun kış mevsiminde soğuk havalarda donmaması için motorunuzla uyumlu antifriz kullanmanız gereklidir. Araç bakımı sırasında antifrizin kullanım ömrü dolmuşsa komple boşaltılıp değiştirilmeli eğer iyi durumdaysa da ayarını kaçırmadan ilave yapılmalıdır.

Araç İçi Isıtma Sistemi Bakımı

Aracın içinde ısıtma sistemi ve kaloriferlerin ideal şekilde çalıştığından emin olunması gerekir. Kış mevsiminin soğuk havalarında araç içinde üşümemek için bakım işlerini zamanında yapmak önemlidir.

Zorunlu Trafik Sigortası Poliçesi

Kasko yaptırmak istemeseniz bile kış mevsiminde çeşitli sebeplerden dolayı kaza yapabileceğinizi de aklınızda bulundurmanız gerekir. Bu yüzden zorunlu trafik sigortası poliçenizi mutlaka güncellemeniz gereklidir. Aksi halde karşılaştığınız kaza durumlarında maliyetler sizin için istemediğiniz boyutlara kadar ulaşabilir. Dolayısıyla trafik sigortası yaptırırken bir de kasko güvencesi isterseniz araç kasko hesaplama yaparak aracınızın kış mevsimindeki kazalara karşı tam korumasını da sağlamış olmanın rahatlığını yaşayabilirsiniz.