5 Adımda Evinizi Bahara Hazırlayın Görsel
Güncel
12.03.2020

5 pratik adımda evinizi bahara hazırlamak için çok basit yöntemleri tercih edebilirsiniz. Özellikle kış mevsiminin ağırlığını ve kasvetini atarak evlerinde de bahar mevsiminin tazeliğini yaşamak isteyenler ilkbahar temalı dekorasyon fikirlerini de yakından takip ediyor. Evinizi bahara hazırlamak için 5 pratik adımı kullanabilir ve bu sayede siz de yaşam alanınızdan bahara kocaman bir merhaba diyebilirsiniz.

1 – Bahar Temizliği Yapın

Bahar temizliği yapmak, kış mevsiminin soğuk ve kasvetli havası geride kaldıktan sonra hemen hemen herkesin başvurduğu ve bildiği en temel yöntemlerin başında yer alıyor. Evini bahar mevsiminin getirdiği tazeliğe ve ferahlığa hazırlamak isteyenler bu hazırlıklara öncelikle bahar temizliği yaparak başlıyor.

Bahar temizliği yaparken bazı pratik yöntemlere dikkat ederek temizliğinizi hem hızlı hem de etkili bir şekilde sonuçlandırabilirsiniz. Bu noktada fazla eşyalarınızın ve bahar mevsiminde ihtiyaç duymayacağınız kışlıklarınızın kaldırılması gerektiğine karar vermeniz temizliği çok daha kısa sürede sonuçlandırabilmek adına etkili olacaktır.

Daha sonra evinizde küçük değişiklikler yaparak bahar rüzgarları estirebilirsiniz. Örneğin çiçekler bahar mevsiminin en belirgin habercileri olduğu için baharın müjdecisi çiçeklere evinizde daha çok yer verebilirsiniz. Misafir odanızda veya mutfağınızda vazolara canlı çiçekler yerleştirebilir, böylelikle hem ferahlık hem de görsel estetik sağlamış olabilirsiniz.

2 – Mobilyalarınızın Düzenini Değiştirin

Mobilyaların düzenini değiştirmek de bahar temizliği sırasında en çok tercih edilen ve kişilere ev içinde ferahlık veren çalışmalardan biridir. Yer değişikliği yaparak evinizde yeni bir hava estirebilirsiniz. Koltuk düzenini değiştirmek, televizyonunuzu farklı bir açıya almak gibi küçük ama etkili çalışmalar yaparak evinizi pratik bir şekilde bahara hazırlayabilirsiniz.

Tüm bunların yanı sıra koltuklarınıza örtmek için renkli ve çiçek desenli kırlentler kullanmanız da bahar görünümü ve havası kazanmak için etkili olacaktır. Bu tercihler sayesinde iç mekanda pozitif bir etki yaratabilecek ve baharın canlılığını evinize taşıyabileceksiniz.

3 – Yeni Aksesuarlar Edinin

Evinize yeni aksesuarlar satın almak da baharın gelişini müjdeleyen etkili değişiklik ve hazırlıklar arasında yer almaktadır. Eğer bahar mevsiminde tazelenmek ve iç mekanınızda yeni bir yaşam enerjisi oluşturmak istiyorsanız evinizin ferah görünmesini istediğiniz bölümüne ortamı daha da genişletecek bir ayna koymanız güzel bir aksesuar seçimi olacaktır.

4 – Kışlıkları Kaldırın

Kışlık eşyaları kaldırmak bahar temizliğinde en çok etkili olan hazırlıklardandır. Kış mevsiminde yerlerin soğuk olmasını önlemek için kullandığınız halıları kaldırarak yerlere ince kilimler tercih edebilirsiniz. Bunun dışında kışlık yorgan ve battaniyelerinizi de bir sonraki kış mevsimine kadar hijyenik bir şekilde muhafaza etmek için yeni yerlerine kaldırabilirsiniz.

5 – Balkonunuzu Bahara Hazırlayın

Balkonu bahar mevsimine hazırlamak da fazla masraf gerektirmeden yapılan hazırlıklar arasında yer almaktadır. Balkonunuzda genel temizlik yaptıktan sonra taze ve güzel kokulu çiçeklere yer açabilirsiniz. Evinizi bahara hazırlamak için bu pratik bilgileri kullanarak kendinizi yıpratmadan bahar ferahlığına kavuşabilirsiniz.