5 Dakika Ayırarak Kelime Haznenizi Geliştirebileceğiniz Uygulamalar Görsel
Güncel
03.05.2021

Yapılan araştırmalar Türkçe’nin ortalama 400 kelimeyle konuşulduğunu ortaya koymaktadır. Bu durum İngiltere’de İngilizce için 2 bin kelime civarında. Köklü ve zengin bir dil olan Türkçeyi de çok daha geniş bir kelime sayısıyla konuşabilmeniz mümkün.

İşte size günde 5 dakikanızı ayırarak yeni kelimeler öğrenebileceğiniz ve kelime haznenizi geliştirebileceğiniz uygulamalar;

Kelime Kutusu

Bu oyunda yüzlerce bulmacayı bir arada bulabilirsiniz. Oyuncular bu oyunu oynarken bir kategori seçer ve tüm kelimeler seçim yapılan kategoriye göre karışık olarak çıkar. Bulunan kelimelerle oyuncular puan kazanır. Seviyeler ilerledikçe daha zorlu kelimeler sizlerin karşısına çıkar. Kelime haznesini geliştirmek için çok verimli bir uygulamadır.

Kelime Savaşı

Online bir kelime oyunu arıyorsanız Kelime Savaşı tam da size göre. Oyunda rastgele gelen bir kategorideki kelimeleri eşleştiğiniz rakibinizden önce yazmaya çalışıyorsunuz. Yanlış kelime yazılması durumunda oyun süresi kısalıyor. Oyunun diğer beğenilen özelliklerinden biri de arkadaşlarınızla birlikte oyunu oynayabilmeniz olacak.

A Word

Günlük hayattaki sözcük dağarcığını geliştirmek isteyenler için A Word zorlaşan seviyeleri ve farklı kategorilerden yüzlerce kelimesiyle öne çıkmaktadır. Oyunda yer alan 2 binin üzerinde bulmaca ve bulmacaların zorluk seviyesine göre dizilmesi oyuncuların oyuna ilgi göstermesini sağlıyor.

Kelime Gezmece

Oyunda temel amaç söz konusu kategoriye uygun olan kelimeyi bulmaktır. Onlarca kategoride çok sayıda kelimeyi bu oyunda bulabilirsiniz. Zorlandığınız yerlerde ipucu özelliği kelimeleri bulmada size yardımcı olabilir. Oyunun telefonda az yer kaplaması da oyuncular için avantajlı özellikleri arasında yer alıyor.

Kelimelik

Kelimelik en çok tercih edilen Türkçe kelime oyunları arasında yer almaktadır. Oyunda şu an 17 milyon üzerinde kullanıcı olduğu biliniyor. Ekranda kelimeleri bularak rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz. Süper Lig özelliği oyuncuların rekabet hırsını arttırırken kelime dağarcığını geliştirmede etkilidir.

CodyCross: Çapraz Bulmaca

Kelime dağarcığını geliştirmede bulmacalar çok etkili araçlardır. Çapraz bulmaca oyununda sayısız bulmaca ile kelime dağarcığınızı geliştirebilirsiniz. Temalı bulmacalarla daha fazla eğlenirken gezegeni kurtarmaya çalıştıkça uzayda geçireceğiniz zaman size yeni eğlencelerin kapılarını aralayacaktır. Kendi alanında tek olan kelime oyunu dağarcığınızı geliştirmede büyük katkı sağlayacaktır.

Düşen Kelime Oyunu

Ekranda ortaya çıkan bulmacada kelimeleri bularak ilerliyorsunuz. Bulduğunuz kelime aşağıya düşüyor. Bu oyun tek parmakla bile oynama imkânı sunuyor. 2500 üzerinde bölümüyle Düşen Kelime Oyunu kelime dağarcığını geliştirmek isteyenler için ideal bir seçim olabilir.

IQ Words – Kelime Oyunu

Kelime aramaya ya da sözlük bulmaca barındıran oyunlardan zevk alanlar için eğlenceli oyunlardan birini de listemize ekledik. 1000 farklı bulmacayı barındıran bu oyunu internetsiz olarak da oynayabilir ve internete erişemediğiniz alanlarda kelime dağarcığınızı geliştirebilirsiniz.

Kelime Oyunu Bilgi Yarışması

Bu oyun kelimeler üzerine kurulmuş bir bilgi yarışmasıdır. Zorlayıcı birçok soruyu bulabileceğiniz oyunda özenle seçilen kelimeleri bularak belki de hiç duymadığınız yeni kelimeleri öğrenebilirsiniz. Kim Milyoner Olmak İster tadında bir oyun için listemizdeki bu içeriği deneyebilirsiniz.