Acentelerimizle Birlikte Kazanıp, Birlikte Paylaşacağız Görsel
Sigorta
21.11.2019

400’e yakın katılımcı ile gerçekleşen 2019 Doğa Sigorta Acenteler Toplantısı’nın konsepti ‘Doğa’nın Aslanları’ydı. Acenteleri ‘Doğa’nın Aslanları’ olarak nitelendiren Doğa Sigorta CEO’su Nihat Kırmızı, “2020’de kârlılığımızı çok daha iyi noktalara getireceğiz. Birlikte kazanıp, birlikte paylaşacağız” dedi.

Doğa Sigorta’nın düzenlediği 2019 Acenteler Toplantısı 8-10 Kasım tarihlerinde Belek Antalya’da Calista Luxury Resort’ta yapıldı. 400’ e yakın katılımcı ile gerçekleşen toplantının ana konsepti ‘Doğa’nın Aslanları’ olarak tasarlandı. Davetlilerin 2 gün boyunca hem hoşça vakit geçirdiği hem de sunum, söyleşi ve plaket törenlerine katıldığı organizasyonda konuşmasına, “Bu salonda ‘Doğanın Aslanları’ konseptiyle aslında sektörün aslanları olan acentelerimizi ağırlıyoruz” diyerek başlayan Doğa Sigorta CEO’su Nihat Kırmızı, onlar sayesinde 2019 yılını çok iyi rakamlarla kapatacaklarına inandıklarını söyledi. Kırmızı, “Biz acentelerimize sektörün aslanları diyoruz. Burada sektörün aslanlarıyla birlikteyiz. Kurulduğumuzdan bu yana geçen 6 yıllık süreçte acentelerimizle birlikte muazzam işler başardık. Şirketimizi sektörün en önemli kuruluşlarından biri haline getirdik. İnanıyorum ki bu enerji, bu güç, senenin son diliminde çok daha ileriye götürecektir. Önümüzdeki senelerde de şirketimizin çok daha iyi yerlere geleceğine olan inancımız tamdır” değerlendirmesini yaptı.

2020’de karlılığımızı çok iyi noktalara getireceğiz.

Kırmızı, en önemli hedeflerinin kârlılığın sürdürülebilirliğini sağlamak olduğunu belirterek, “Çok agresif olmamıza gerek yok. Bu kârlılık sadece şirket bazlı değil, tüm acentelerimizle birlikte bu dengeyi sağlayacağız. 2020’de kârlılığımızı çok daha iyi noktalara getireceğiz. Birlikte kazanıp, birlikte paylaşacağız. Şu an itibariyle yaklaşık 1744 acentemiz var. Aramıza katılacak başka çok iyi iş ortaklarımız da olacak. Biz acentelerimizle birlikte büyümek istiyoruz” diye konuştu.

Acentelerle kazan kazan ilkesiyle karlarımızı paylaşacağız.

Kırmızı, acente sayısının son 5 yılda yüzde 1242 artarak büyüdüğüne dikkat çekerek, “2017 yılında 1442 acentemiz vardı. Bu sayı 2018’de 1723’e, 2019 yılında ise 1744’ e ulaştı. Bu sayıları sizlere iyi hizmet vermek için bu seviyelerde tutmak istiyoruz. Acentelerle kazan kazan ilkesinde karlarımızı paylaşacağız” dedi.

Gençlere basketbolla ulaşacağız.

Doğa Sigorta olarak sosyal sorumluluk projesine de “Doğa’nın aslanları” mottosuyla başladıklarının altını da çizen Kırmızı, şöyle devam etti: “Kız-erkek güçlü ve sağlıklı bir nesil yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Çocuklarımızın nasıl yetişmesi gerektiğini artık kara kara düşünür olduk. Biz de gençlerimizi en iyi yetiştireceğimiz alanların müzik, tiyatro ve spor olduğuna karar verdik. Ama görüyoruz ki gençlerimiz spora daha çok ilgi duyuyor. Biz de bu konuda sporla daha hızlı adım atacağımıza karar verdik. Ama sporun da polemik kısmıyla değil. Biz de polemikten arındırılmış ama insanların yine çok sevdiği basketbola yoğunlaştık. Galatasaray, Büyükçekmece ve İTÜ Spor Kulübü sponsorluklarımız var. Gençlerimize basketbolla ulaşmaya çalışıyoruz. Hem zihnen sağlıklı olmaları hem de eğitimlerine daha fazla katkı sağlamayı hedefledik.”

En çok Tamamlayıcı Sağlıkta büyüdük

Doğa Sigorta Genel Müdürü Coşkun Gölpınar ise acenteler toplantısında yaptığı konuşmada, Doğa Sigorta olarak katılım sigortalarında üretim ve sektör paylarının 2019 Eylül ayı itibariyle yüzde 11,44 olarak gerçekleştiğini söyledi. Oto dış branşlarda yıllar itibariyle yüzde 241 oranında bir büyüme gerçekleştirdiklerinin de altını çizen Gölpınar, şunları söyledi: “Bu branşta 2016’da 65 milyon 311 bin 262 lira olan prim üretimimiz, 2019 yılı sonunda 223 milyon 4 bin 911 lira olarak gerçekleşecek. Yine yangın branşında 2016 yılında 14 milyon 376 bin 777 lira prim üretmiştik. Yüzde 530 büyümeyle 2019 Aralık sonunda 90 milyon 557 bin 67 liraya ulaşacağız. 26 Eylül 2019’da gerçekleşen İstanbul depreminde tüm sigorta şirketlerine yoğunluk İstanbul olmak üzere Tekirdağ, Kocaeli, Bursa ve Balıkesir’den 10 bine yakın hasar ihbarı yapıldı. Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nda (TSS) yüzde 4 bin 272 büyüme sağladık. TSS’de 2016’da 444 bin 155 olan prim üretimimiz, 2019 yılsonu itibariyle 19 milyon 418 bin 771 olarak gerçekleşecek. Gölpınar, konuşmasında nakliyat branşında 2016 yılında 13 milyon 112 bin 796 olan prim üretimlerinin ise yüzde 126 büyüme ile 2019 sonu itibariyle 29 milyon 604 bin 990 olarak gerçekleşeceğini söyledi. ‘’

2019 sonunda 1 milyar 400 milyon TL üzerinde prim üretimi beklediklerinin altını çizen Gölpınar, 2020 yılında yüzde 10 büyümeyle 1 milyar 536 milyon TL’yi aşan prim üretimi hedefliyoruz” dedi. Gölpınar, acentelerden beklentilerini de şöyle sıraladı: “Yangın branşında yer alan Kobi, Konut ve DASK üretiminin artırılması. Kasko yenilemelerinin korunması ve yeni satışların artması. Tamamlayıcı Sağlık ürünümüz için özellikle yatarak tedavi planı başta olmak üzere üretimin artırılması. Özellikle bireysel ferdi kaza üretiminin artırılması. Tüm branşlarda hasarsız yenilemelerin korunması.

Mobil uygulamamız ilgi gördü

Öte yandan Gölpınar, acenteler için mobil uyguların devreye alındığını belirterek, “Web sayfamızda ve mobil uygulamamızdaki hızlı teklif ekranı üzerinden 4 ayrı ürünümüzde (Trafik, Kasko, DASK, Seyhat Sağlık) temel bilgi girişi ile bireysel ve grup poliçe üretimi yapılabilmektedir. Bugüne kadar acentelerimiz tarafından 5 milyon TL’den fazla üretim, mobil uygulama ile yapılmıştır” dedi.

Yeniliklerimiz sürecek

Gölpınar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sponsorluklarımız ile Türk sporunu destekliyoruz. Galatasaray Doğa Sigorta Basketbol Takımı isim sponsorluğu, İTÜ Spor Kulübü Amatör Branşlar Sponsorluğu ve Büyük Çekmece Arel Üniversitesi forma sponsorlularımız var. Bunun yanında hasar süreçlerimizi geliştirdik ve müşteri memnuniyetini artırdık. 2019 yılından önce dosya kapandıktan sonra 7 gün olan ödeme süresini, 2019 yılında 2.2 güne düşürdük. Acenteler portalı menüsünde dosya içinde dosya sorumlusu ile mesajlaşma seçeneği getirildi. Acentelerimiz yıl başından itibaren 1452 mesaj göndermiş ve ortalama 5,7 saat içinde yanıt almıştır. Yine Web’den hasar takibi modülü geliştirildi. Web’den evrak yükleme, dosyanın bekleme nedeni, 6 adımda hasar durumu, eksik evrağı görebilme ve yükleyebilme özellikleri getirildi.”

Öte yandan toplantıya ünlü eski basketbolcu Kerem Gönlüm ve eski basketbol milli Takım kaptanı Harun Erdenay da katıldı. Aynı zamanda sigorta acentesi olduğunu belirten Erdenay, Doğa Sigorta ile ortak projeler üretmenin memnunluk verici olduğunu söyledi, spor anıları ile dolu, takım çalışmasının da önemini hatırlatan keyifli bir söyleşi gerçekleşti.