Arabanızla Seyahat Edebileceğiniz İstanbul’a Yakın Tatil Beldeleri Görsel
Seyahat
09.07.2021

İstanbul’da şehrin kalabalığından uzaklaşmak isteyen ve kendi araçlarıyla yakın bir yerde dolu dolu vakit geçirmek isteyenler için İstanbul’a yakın çok sayıda tatil beldesi bulunuyor. Günübirlik veya hafta sonu İstanbul’a yakın tatil yerleri arıyorsanız henüz daha keşfetmediğiniz çok sayıda yer bulunuyor.

İşte arabanızla seyahat edebileceğiniz İstanbul’a yakın tatil beldeleri;

Kandıra

Kandıra, İstanbul’a yakın tatil yerleri arasında en çok tercih edilen yerlerden oluyor. Kocaeli sınırları içinde kalan ilçede özellikle kamp tutkunları çok sayıda yer bulabiliyor. İstanbul’a yakın denize girilecek yerler için de Kandıra plajları çok popüler.

Mudanya

İstanbul’dan ister arabanızla isterseniz de feribotla çok kısa süre içinde gidebileceğiniz bir yer Mudanya. Ahşap evleri ve tarihi dokusu ile özellikle yaz aylarında çok tercih edilen bir gezi noktası oluyor.

İğneada

Kırklareli sınırında olan İğneada, İstanbul’a ortalama 200 km mesafede bulunuyor. Burada tarihi ve doğal güzellikleri bir arada bulabilir, longoz ormanlarında kamp yapabilirsiniz.

Gölyazı Köyü

Roma döneminde kurulduğu bilinen Gölyazı Köyü, İstanbul’da tarihi bir yer gezmek isteyenler için en çok tercih edilen noktalardan biri oluyor. Tarihi evleri ve antik kent görünümüyle Bursa’da çok tercih edilen bir gezi noktası oluyor.

Gökçetepe Tabiat Parkı

Edirne Keşan sınırları içinde olan Gökçetepe, kamp yapmak isteyenler için yılın her zamanı tercih ediliyor. Yaz aylarında Ege Denizi’ne girmek isteyenler için de çok iyi bir seçenek olarak sayılabilir.

Maşukiye

İstanbul’a yakın gezilecek yerler arasında Maşukiye günübirlik ve konaklamalı olarak tercih ediliyor. Doğada vakit geçirmek isteyenler için ve doğa turlarına katılmak isteyenler için en ilgi çekici noktalardan biri oluyor.

Sapanca Gölü

İstanbulluların en çok tercih ettiği gezi alternatiflerinden bir diğeri de Sapanca Gölü oluyor. Arabanızla çok uzun yol gitmeden sabah güzel bir kahvaltı yapabilir ve gün içinde gölün manzarasını izlerken şehrin kalabalığından uzaklaşmayı başarabilirsiniz.

Kartepe Kayak Merkezi

İstanbul’a yakın bir konumda kış aylarında sakin ve rahat bir noktada kayak yapmak istiyorsanız Kartepe Kayak Merkezi tam size göre. Uludağ’ın kalabalığından kurtulmak istiyorsanız günübirlik olarak da Kartepe’yi tercih edebilirsiniz.