Araç Kullanımında Kasko Yaptırmanın Önemi Görsel
Otomobil
16.09.2021

Araçlarını kullanım sırasında ve park halindeyken güvence altında tutmak isteyen herkesin oto kasko sigortası yaptırması zorunludur. Kişiler araçlarına kasko sigortası yaptırmadıkları takdirde araçlarında ortaya çıkan her türlü hasarı ve zararları kendileri ödemek zorunda kalacaktır. Bu bakımdan araç sahiplerinin kasko tercihleri önem taşır. Ancak araç kasko sigorta poliçelerinin fiyat ve değerleri her firmaya göre değişiklik gösterir.

Yapılacak olan kasko poliçesinde belirlenen teminatlar da, aracın korunmasını etkileyen faktörler arasında bulunur. Araçlara yapılan kasko sigorta poliçeleri başlangıç tarihinden itibaren bir yıl süre ile geçerlidir ve bu bir yıldan sonra yenilenmesi gerekir. Otomobil kasko sigorta poliçeleri Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği (TSB) tarafından hazırlanan kasko değer listesi esas alınarak yapılır.

Kasko Yaptırarak Araçlarınızı Koruyun

Türkiye kazaların ve trafik akışının yoğun olduğu bir ülkedir. Bu bakımdan araçlara kasko sigortası yaptırmak şarttır. Her ne kadar sürücülerin dikkatli araç kullanmaları hâkim olsa da yolların bozukluğu ya da farklı sebeplerden dolayı kazaların ortaya çıkması kaçınılmazdır.

Aynı zamanda hırsızlık, sel, yangın, terör saldırıları gibi durumlar ve tehditler de oto kasko sigorta poliçelerinin standart teminatları arasında yer alan can alıcı noktadır. Bu bakımdan kasko sigortası yaptırmak önem taşır. Kasko sigortası ile araçtaki hasarı karşılayan sigorta şirketleri aynı zamanda can kaybı ve yaralanma gibi olaylarda da birçok destek sağlar. Oto kasko sigortasını bu bakımdan araç sahiplerinin tercih etmesi gerekir.

Kasko Teklifi Nasıl Alınır?

Maddi anlamda araçları her türlü hasara karşı koruyan kasko sigorta poliçelerinin yapılması için kaliteli ve güvenilir bir sigorta acentesinden hizmet almak önem taşır. Bu şirketler en uygun kasko teklifi ile araç sahiplerine destek niteliğinde teminatlar sağlar. Aynı zamanda kasko fiyat teklifi almak için büyük sigorta şirketlerine başvuru yapılır.

Bu işlemler sigorta acentesi tarafından araç sahiplerine uygulanan işlemlerdir. Kasko sigortası yaptırmak isteyen kişilerin sigorta acentesine başvuru yapmaları yeterli olacaktır. Acentedeki sigorta departmanı en uygun kasko fiyat teklifini sunmak için karşılaştırma yapacak ve sizlere sunacaktır.

Kasko Teklifinde Dikkat Edilmesi Gereken Detaylar

Kasko sigortası yaptırırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta teminatın içeriğidir. Sigorta acenteleri bu anlamda sizler için gerekli olan her türlü şartı ve koşulu sunmaktadır. Çalışma yapacağınız sigorta acentesinin aracınızın değerine uygun olan kasko teklifi sunulması için araştırmalar yapabilirsiniz.

Ancak en kısa sürede hasarı karşılayan ve herhangi bir kaza anında sizlere en kaliteli desteği veren firmayı tercih etmeniz büyük önem taşıyacaktır. En iyi kasko teklifi sunan firma sizlere en kaliteli desteği sağlayan firma olacaktır.

Kasko Yaptırmak Araç Sahiplerine Hangi Kolaylıkları Sağlar

Karayollarında ortaya çıkan her türlü kaza, yangın, sel gibi felaket anlarında kasko sigorta desteği almak sürücüler ve araç sahipleri açısından büyük bir güvencedir. Bu güvenceyi sağlayan sigorta şirketinin güvenilirliği aynı zamanda araç sahibine de destek olacaktır. Online kasko teklifi ile günümüzde kasko sigorta poliçeleri arasında karşılaştırmalar yapılıyor. Böylelikle aracın ihtiyaç duyduğu kasko sigorta içeriğine daha kolay bir şekilde karar verilebiliyor.

Aynı zamanda birçok firmadan alınan kasko sigortaları arasında yapılan karşılaştırmalar en uygun fiyatlı kaskoyu da bulmayı sağlıyor. Aynı teminatları en uygun fiyat ile veren sigorta şirketine kasko yaptırmak mümkün oluyor. Hatta online kasko teklifleri sayesinde kasko sigortalarında indirim imkanları da ortaya çıkıyor. Araç ve can güvenliği açısından güvenilir bir sigorta acentesinden hizmet almak büyük önem taşıyor.