Aracınızı Bahara Hazırlamak İçin Bakım Tüyoları Görsel
Otomobil
26.03.2019

Özellikle bahar ve yaz aylarına geçiş yaparken aracınızı güvenle kullanmak için aksatmamanız gereken bakımlar vardır. Araç bakımınızı önceliğiniz haline getirerek kendi güvenliğinizi sağlayabilir, aynı zamanda aracınızın ömrünü uzatabilirsiniz. Bahar mevsimine girdiğimiz bu dönemlerde aracınızı bahara hazırlayacak tüyolarımıza göz atmaya ne dersiniz?

Aracınızı Bahara Hazırlamak İçin Bakım Tüyoları

1. Motor Yağınızı Kontrol Etmelisiniz

Aracınızın motor hasarına uğramaması için ilk yapmanız gereken motor yağının kontrol edilmesidir. Motor yağınızı ve yağ filtrenizi düzenli aralıklarla değiştirmelisiniz. Motor yağ kontrolünü ihmal etmeniz, ciddi bir sürüş tehlikesine ve motor hasarına sebep olabilir.

2. Araç Sıvı Kontrolünü Sağlamalısınız

En az motor yağı kadar önem arz eden bir diğer unsur ise araç sıvılarıdır. Cam yıkama suyu, direksiyon hidroliği, fren hidroliği ve antifriz suyu gibi araç sıvılarının bakımları düzenli olarak gerçekleştirilmelidir. Böylelikle sürüş performansı ve güvenliğini artırabilirsiniz.

3. Sileceklerinizin Doğru Çalıştığına Emin Olmalısınız

Silecek lastiklerinizi bahar geldi diye aksatmamalısınız. Bahar yağmurlarında zor durumda kalmamak adına silecek lastiklerinizi 6 ayda bir değiştirmeli; diğer mevsimler içinse daima buz çözücü bulundurmalısınız.

4. Lastiklerinizi Gözden Geçirmelisiniz

Bir aracın en tamamlayıcı unsuru sizlerin de bildiği gibi lastiklerdir. Lastik hava basıncını düzenli olarak kontrol etmeli, mevsim lastiklerinizi kullanmanız gerekmektedir. Aynı zamanda yakıt verimliliği açısından doğru hava basıncı uygulandığına emin olmalısınız.

5. Araç Far ve Lambalarınızı Kontrol Etmelisiniz

Araç farlarınızın düzgün çalıştığına daima emin olmalısınız. Farlarınızın eksiksiz ve düzgün çalışması sizi çok daha rahat hissettirecektir. Bilhassa stop ve sinyal lambalarınızın uyumlu çalışmasına mutlaka dikkat etmelisiniz.

6. Akü Kontrolünü Sağlamalısınız

Aracınızın ve araç aksesuarlarınızın düzgün çalışması için her zaman problemsiz bir aküye ihtiyacınız vardır. Bunun için 5 senede bir akünüzü değiştirmeniz gerekmektedir. Akünüzü kontrol ederken çatlak, şişlik veya pas görünümleri ile karşılaşıyorsanız bu durum aracınızda bir sorun yaşayacağınızın habercisidir.

7. Kasko ile Aracınızı ve Kendinizi Güvence Altına Alın!

Aracınızın tüm bakımlarını gerektiği gibi yapsanız da olabilecek diğer risk faktörlerine karşı Doğa Sigorta ile önleminizi alabilirsiniz. Aracınızı koruma altına alan kaskosizden kaynaklı meydana gelenkazalarda da aracınızda ortaya çıkan zararıkısmen veya tamamen karşılar. Aynı zamanda aracın veya araçta bulunan aksesuarların çalınması ya da çalınmaya teşebbüsü sebebiyle meydana gelebilecek kayıplara karşı güvence altına alınır.