Çocuklar İçin Dünyanın En Havalı Oyun Alanları Görsel
Sigorta
25.06.2019

Çocuklar oyun oynamaktan her zaman zevk alırlar. Gelişimlerini desteklemek ve hayal güçlerinin gelişmesini sağlamak için çocuklara özel oyun alanları geliştirilmektedir. Çocuklar bu alanlarda hem eğlenirler hem de yaparak yaşayarak öğrenme ilkesine uygun olarak beş duyu organını işin içine katarlar. Çocukların hayal gücünü arttıracağı ve doyasıya eğleneceği oyun alanlarına göz atalım. 

1. The Fortress City – Danimarka 

Danimarka’da yer alan Fortress City, çocukların saklanarak, kaçarak ve çeşitli oyunlar oynayarak vakit geçirebilecekleri macera ülkesidir. Kale çevresindeki evler, çocuklara mükemmel ve yaratıcı bir oyun alanı sağlamaktadır. 

2. İstanbul Tema Park – Türkiye 

Bu alan çocukların çeşitli oyuncaklar eşliğinde harika vakit geçirebilecekleri büyük bir lunaparktır. Çocuklar burada hem eğlenebilirler hem de çeşitli bilimsel etkinliklerin ve tarihi etkinliklerin yapıldığı alanlarda eğlenceli vakit geçirebilir. 

3. Kolle 37 – Almanya 

Kolle 37 Almanya’da yer alan bir inşaat oyun alanıdır. Çocuklar burada testere, çivi, kürek gibi birçok inşaat aletini deneyimleyebilir. Ayrıca seramik fırın, demirci ustası, tavşanlar, kobaylar, bahçeler ve bisiklet kiralama alanlarında birçok mesleği deneyimleyebilirler. Bazı ebeveynleri tedirgin etse de burada çocuklar için çok öğretici bir ortam vardır. 

4. Sazova Sabancı Uzay Evi – Türkiye 

Eskişehir’de Sazova Parkı sınırlarında kalan kültür merkezi, çocuklar için birçok fiziksel deneyin yapılarak onların dokunarak öğrenmesine yardımcı olan bir alandır. Burada çocuklarınız ses dalgalarının yayılmasından hareket enerjisine birçok deneyi oyuncaklarla gerçekleştirebilir. 

5. Clemyjontri Park – Amerika

ABD’nin Virginia eyaletinde yer alan parkta farklı yeteneklere sahip çocuklar birlikte etkinliklere katılabilir. Burada tekerlekli sandalyeler, maymun çubukları ve parkın etrafındaki işaret dili onlara hem öğretici hem de eğlenceli bir oyun ortamı sağlar. 

6. Kidzania – Türkiye 

Kidzania 8000 m2 boyutunda bir alana kurulan çocuk oyun ülkesi olarak bilinir. İstanbul’da yer alan bu alanda çocuklar hem eğlenir hem de birçok mesleği deneyimler. 4 ile 14 yaş arasındaki çocuklar burada sosyal, fiziksel ve motor becerilerini geliştirerek istediği meslekte yaratıcılığını ortaya koyabilir. Burada çocuğunuz tamamen özgürdür. İstediği seçimi yapabilir ve mesleğin üretim aşamalarını kıyafetleriyle birlikte gerçekçi bir ortamda deneyimleyebilir.