Çocuklarınız İçin İnternette Dikkat Etmeniz Gerekenler Görsel
Güncel
18.11.2021

Çocuklarımız elbette en değerli varlıklarımız. Onları gerçek hayatta tehlikelere karşı korumayı kendimiz için bir görev biliyoruz, ancak sosyal medyanın bu denli yaygınlaşması, sanal platformlar içerisinde de çocuklarımız için çeşitli tehlikeler oluşturmaktadır. Dünyanın her bölgesine anlık iletişim, çocuklarımız için ciddi problemler yaratabilir, bu sorundan mümkün olduğunca kaçınmak için yapmanız gerekenleri sizin için derledik.

Çocuk Dostu İnternet Paketleri Satın Almak

Yalnızca bilgisayarlar aracılığı ile değil, cep telefonları aracılığı ile de internete erişmek oldukça kolay. Son zamanlarda çeşitli operatörlerin çocuklar için piyasaya sürmüş olduğu yetişkin ya da çocuklar için uygun olmayan konseptlere erişiminin önlendiği bu paketler çocuğunuzun internet içerisinde güvenli bir şekilde dolaşmasına imkan hazırlayabilir.

Filtreleme Seçeneği

Çocuğunuz interneti aktif şekilde kullanıyorsa, internette çeşitli sitelerden uzak durması için bilgisayarınıza filtreleme seçeneği getirebilir, tarayıcı üzerinde bazı kelimeleri yasaklayabilirsiniz. Bu sayede tarayıcılar ile ulaşılabilen çeşitli kötü içerik ve yazılımlardan uzak durulabilir. Özellikle Youtube gibi erişimi kolay olan sitelerde çocuklar için oluşturulmuş olan güvenlik duvarlarına kullanmak ve açacağınız hesap ile uygunsuz videolara erişimin engellenmesi faydalı olacaktır.

Çocuğu Korkutmadan Takip Etmek

Çocuğunuzla sürekli iletişim halinde olmak, onu korkutmadan kendini rahat ve özgür bir şekilde ifade etmesini sağlamak, yanlış kişilerle tanışmasını, sosyal medya aracılığı ile yaşanabilecek kötü durumları büyük ölçüde engelleyebilir. Üzerinde baskı hissettirmeden yaptıklarını takip edebiliyor olmak internet kullanan bir çocuğun ebeveyninin mutlaka sergilemesi gereken hareketlerdendir.

Yaşanabilecek Sorunlara Karşı Bilgilendirmek

İnternette karşısına çıkabilecek sorunlara, kişi ya da kötü durumlara karşı çocuğu önceden bilgilendirmek, pek çok durumun yaşanmasını önceden engelleyebiliyor. Özellikle çeşitli sosyal medya platformları aracılığı ile çocukları hedef alan kişiler çeşitli suçlara karışabiliyor ve çocuklar bu durumda mağdur olabiliyor. Çocukları internetten uzak tutmak artık neredeyse imkansıza yakın olsa da yapacağınız bilgilendirmeler ile onu yaşanacak durumlara karşı uyarabilirsiniz.

Süreleri Sınırlandırmak

Çocuğunuzla anlaşma yaparak sadece belirli saatlerde internet kullanımının yaptırılması da gün içerisinde okul ve diğer faaliyetlerden uzak kalmadan dengeli bir şekilde eğlenebilmesine fırsat sağlar. Bu sebepten onunla anlaşarak süreleri sınırlandırmayı deneyebilirsiniz.