Corona Virüsüne Karşı Bağışıklık Sisteminizi Güçlü Tutacak 5 Tavsiye Görsel
Sağlık
24.03.2020

Bağışıklık sistemini güçlendirecek tavsiyeler, özellikle corona virüs salgınıyla mücadele ettiğimiz şu günlerde oldukça önemlidir. Bağışıklık sisteminizin güçlü olması enfeksiyonlara yakalanma olasılığını azaltırken, yakalandığınız hastalıkları kolay atlatmanıza yardımcı olacaktır. Bu nedenle corona virüs salgınına karşı bağışıklık sisteminizi güçlü tutmanız alabileceğiniz en önemli önlemlerden birisidir. Bağışıklık sistemini güçlü tutmakiçin uygulamanız gereken 5 temel tavsiye şu şekildedir:

  • Mevsime uygun meyve ve sebze tüketmek
  • Probiyotik tüketimini arttırmak
  • Düzenli olarak meyve tüketmek
  • Bol su içmek
  • E vitamini tüketmek
  • Mevsime uygun meyve ve sebze tüketmek
  • Probiyotik tüketimini arttırmak
  • Düzenli olarak meyve tüketmek
  • Bol su içmek
  • E vitamini tüketmek
  • Mevsime Uygun Meyve ve Sebze Tüketin

    Mevsiminde meyve sebze tüketmek, bağışıklık sisteminizi güçlü tutmak için oldukça önemlidir. Mevsim meyve sebzeleri, vitamin ve mineral açısından oldukça zengindir. Özellikle çiğ olarak tüketebileceğiniz sebze ve meyveleri tercih etmeniz vitamin ve minerallerden en yüksek şekilde faydalanmanızı sağlamaktadır.

    Probiyotik Besinleri Tüketmeye Özen Gösterin

    Probiyotik besinler tüketmek, bir diğer önemli hamledir. Probiyotikler, bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi bulunan yararlı bakteriler olarak açıklanabilmektedir. Vücudunuzda bu bakterilerin sayısını arttırmak, bağışıklık sistemini güçlü tutmakiçin oldukça yararlı olacaktır. Yoğurt, kefir ve turşu probiyotik içeren besinlerdendir.

    Düzenli Meyve Tüketin

    Meyve tüketmek, bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için mutlaka beslenme rutininize eklemeniz gereken adımlardan birisidir. Özellikle C vitamini açısından zengin meyveler, bağışıklık sisteminizi güçlendirmeye oldukça yardımcıdır. Bu nedenle yalnızca hastayken değil, sağlıklıyken de bağışıklık sisteminizi güçlü tutmak için meyve tüketmeye özen göstermelisiniz. Portakal, limon, kivi ve nar gibi C vitamini açısından zengin meyveler bağışıklık sisteminizi güçlü tutmak için oldukça önemlidir.

    Günlük Su Tüketiminize Dikkat Edin

    Bol su tüketimi, bağışıklık sisteminizi güçlendirmenin yanında vücudunuzun toksinlerden arınması ve sindirim sisteminin temizlenmesi için oldukça önemlidir. Bu nedenle günlük su tüketiminize dikkat etmeniz önem arz etmektedir. Uzmanlar bağışıklık sistemini güçlendirmek için günlük en az 2 litre su tüketmenizi tavsiye etmektedir.

    E Vitamini İçeren Gıdalar Tüketin

    E vitamini alımına dikkat etmek, oldukça önemlidir. Bağışıklık sistemini güçlü tutmak ve hücrelerin zarar görmesine engel olmak için E vitamini kritik önem taşır. Bunun yanında kanser, parkinson ve alzheimer gibi birçok hastalığın zararlarına karşı da koruyucudur. Fındık, fıstık ve badem gibi kuruyemişler E vitamini açısından zengindir.