Deprem Sigortanızı Yaptırdınız mı? Testleriniz Tamam mı? Görsel
Sigorta
27.09.2021

Türkiye deprem kuşağında olan bir ülke olduğu için özellikle fay hatlarının geçtiği bölgelerde evler ve yapılar her zaman tehlikededir. Özellikle 1997 Büyük Marmara Depremi sonrasında depreme yönelik tedbir ve önlemlerde büyük bir artış olmaya başladı. Binalarımızı depreme karşı koruma altına alabilmek için Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmamız gerekiyor. Peki sizler deprem sigortanızı yaptırdınız mı?

Doğal Afet Sigortalar Kurumu yani kısa adıyla DASK evlerinizi deprem sırasında hasar ve yıkılmaya karşı koruma altına alıyor. DASK sadece deprem değil, depreme bağlı yaşanan yangın, toprak kayması ve patlama gibi afetleri de içine almaktadır. Deprem için gerekli önlemleri alsanız da yıkıcı bir deprem anında binanız ayakta kalamayabilir. Bu durumda ortaya çıkan zararın karşılanması adına ZDS mutlaka yaptırılmalıdır.

Binanızda Deprem Testi Yaptırdınız mı?

Deprem testi binanızın depreme karşı yeterli sağlamlığa sahip olup olmadığını ortaya koyar. Bu testler deprem mühendisleri eşliğinde yetkili kurum ve kuruluşlar tarafından yapılır. Deprem testi sayesinde çok insanın hayatı kurtulabilir. Özellikle yüksek riskli bölgelerde yer alan binalar için deprem testi bir zorunluluk haline gelmiştir. Deprem testinde binanızın kolonları, temeli, duvarları detaylı olarak incelenir ve binanın deprem sırasında göreceği zarar saptanmaya çalışılır. Peki sizler deprem sigortanız dışında binanızda deprem testi yaptırdınız mı? Binanızın depreme ne kadar dayanıklı olduğunu biliyor musunuz? Binanız hızlı, orta ve kapsamlı testlerle depreme karşı dayanıklılık durumu açısından inceletebilirsiniz.

Deprem Sigortanızı ve Testlerinizi İhmal Etmeyin

Bir deprem anında ortaya çıkacak olumsuz etkileri ve hasarları en aza indirmek ve ortadan kaldırmak tamamen bizim elimizdedir. Binanızın deprem anındaki sağlamlığıyla ilgili tüm testleri yaptırmalı ve binanızın dayanıklılık durumuna göre gerekli önlemlerin tamamını her zaman almaya özen göstermelisiniz.

Tüm tedbirleri alsanız da deprem anında binanızda hasar oluşabilir ya da binanız yıkılabilir. Binanızda oluşan hasarların karşılanması deprem sigortası ile mümkün oluyor. Binanızın dayanıklılığı konusunda tüm önlemleri alırken deprem anında oluşabilecek zararların karşılanması adına da düzenli olarak deprem sigortanızı yaptırmalısınız.

Doğa Sigorta DASK İçeriğini İncelemek İster misiniz?