E-Spor Ödülü Kazanmış Oyunlar Görsel
Güncel
21.01.2022

Hayatımıza girdiği günden beri meraklısının derin bir tutku ile içine çekilmiş olduğu bilgisayar oyunları, E-spor branşına da zemin hazırladı. Profesyonel olarak oynanan bu oyunlar ve oyuncular E-spor komiteleri tarafından değerlendirilip puanlanıyor. Peki E-Spor ödülü kazanan oyunlar hangileri?

Dota2

Sevilen savaş oyunlarından birisi olan Dota2 ülkemizde de meraklısı sayısı oldukça yüksek. 2021 yılında bu oyun için ayrılan bütçe 5.42 milyon USD olarak gerçekleşmiş, 2022 yılında daha fazla kitle çekmesi ve aldığı payın daha büyük olması beklenen DOTA, güzel tasarlanmış bir video oyunu.

Counter Strike: Global Offensive

Yayınlandığı günden beri arkadaş camialarında en çok oynanan oyun olan Counter Strike GO yıl içerisinde dağıtmış olduğu 7.98 Milyon Dolarlık miktarla son zamanların en çok kazandıran oyunları arasında yer alıyor. Her sene bir önceki seneye kıyasla kitlesini artıran ve yaş grubu gittikçe küçülen oyun, E Spor’un üzerinde en çok rekabet olan oyunları arasında yer alıyor.

PUBG Mobile

Mobil sürümü hayatımıza girdiği günden beri etkisini artırarak dünya çapında kitlesini büyüten PUBG, 2021 senesi içerisinde 5.97 Milyon USD’lik bütçesiyle sporcularına çok kazandıran video oyunlarından birisi haline geldi. Oyunda önümüzdeki sene içerisinde yapılacak yeni bir güncelleme ile oyuncu sayısının da artacağı ön görülmekte. Bu durumda bütçenin de artması bekleniyor.

Rainbow Six Siege

Rakiplerine kıyasla daha düşük bir popülariteyle yola çıkan RSS, 3.63 milyon USD ile çok ciddi bir ödül dağıtma oranına sahip oyunlar arasında yer alıyor. Ülkemizde de yine tutulan ve sevilerek oynanan video oyunları arasında. 2022 yılında yine bütçe yönü ile daha fazla kazandırması bekleniyor.

Fortnite

Ülkemizin en sevilen ve en çok oynanması tercih edilen video oyunları arasında Fortnite da başı çekenlerden. 2021 yılı sonu itibari ile E sporda dağıtmış olduğu ödül miktarı 6.12 milyon. Dünya çapında sürekli kendini geliştiren inanılmaz yetenekleri sporcuları ile sürekli değişim ve gelişime açık.

Valorant

2.75 milyon USD’lik bütçesiyle 2021 yılında yükselişine en çok şahit olduğumuz Valorant da 2022 yılında popülaritesini artırarak devam edecek.