Ekim Ayında Hangi Çiçek Ekilir? Görsel
Güncel
27.10.2022

Bitkilerin her birinin dikim mevsimi vardır. Bu durum sebzeler ve meyveler için de aynıdır. Yumru gövdeli bitkiler, saçaklı bitkiler, kıl köklü bitkiler ve daha fazlasının dikilme mevsimi farklıdır. Çünkü büyümesi ve bulunduğu yeri sevmesi açısından dikileceği sıcaklık oldukça önemlidir. Doğru zamanda dikilen çiçek ya da bitki daha iyi gelişir ve serpilebilir.

Ekim ayında hangi çiçek ekilir sorusunun cevabı soğanlı bitkilerdir. Bu mevsimde dikeceğiniz soğanlı bitkiler, gelişimini daha iyi tamamlayabilir.

Ekim Ayında Ekilecek Çiçekler

Dağ Lalesi; Ekim ayında diktiğinizde Mart ile Mayıs aylarında çiçeklenmeye başlar. Yarı gölge sevdiğinden, zamanı gelince serpilir.

  1. Arap Sümbülü; Akdeniz bölgesinde görmeye alışık olduğumuz bu bitki, farklı renklerde açar. Ekim ayında ektiğinizde Mart gibi mavi, pembe, mor ve beyaz renk açar.
  2. Ağlayan Gelin Çiçeği; Endemik bir bitki türü olduğundan Ağlayan Gelin Çiçeği’nin soğanını Ekim ayında dikebilirsiniz. Şubat ile Mart ayı arasında açmaya başlar. Soğuğu seven ve kan kırmızısı rengi olan güzel bir çiçektir. Ters şekilde büyümesi görünüşüne ayrı hava katar.
  3. Çiğdem Çiçeği; Ülkemizde tür açısından zenginliği bulunan çiçektir. Genelde sonbahar mevsiminde dikilir. Ancak Ekim ayı Çiğdem Çiçeği dikimi için ideal bir aydır. Bakımı ve yetiştirilmesi kolay olup 22 türü vardır.
  4. Süsen Çiçeği; İlkbahar gelmeden daha çiçek açmaya başlayan Süsen Çiçeği yarı gölge ve güneşi sever. Evlerde ya da mekanlarda dekorasyon için kullanılan bu çiçeği Ekim ayında dikebilirsiniz.
  5. Kardelen; Soğuğa dayanan ve kar altında bile açan bu çiçek, adını karda çıkmasından alır. Kışın açar ve ilkbaharda soğuk havalara kadar canlı kalır.
  6. Lale; Ekim ayında lale soğanı dikilir ve yarı gölge sever. Soğuk havalarda bile yetişir.
  7. Allium; bu aylarda diktiğinizde ilkbahar aylarında çok güzel bir görüntü ile karşılaşırsınız. Büyük saksılarda yetiştirebilirsiniz.
  8. Nergis Çiçeği; Nergis soğanını sonbaharda diktiğinizde bahar gelmeden her tarafın muhteşem koktuğunu göreceksiniz.
  9. Sümbül; Ekim ayında dikilen sümbül soğanları Mart ayı başında patlamaya başlar. Açıldıkça etraf muhteşem kokar.
  • Arap Sümbülü; Akdeniz bölgesinde görmeye alışık olduğumuz bu bitki, farklı renklerde açar. Ekim ayında ektiğinizde Mart gibi mavi, pembe, mor ve beyaz renk açar.
  • Ağlayan Gelin Çiçeği; Endemik bir bitki türü olduğundan Ağlayan Gelin Çiçeği’nin soğanını Ekim ayında dikebilirsiniz. Şubat ile Mart ayı arasında açmaya başlar. Soğuğu seven ve kan kırmızısı rengi olan güzel bir çiçektir. Ters şekilde büyümesi görünüşüne ayrı hava katar.
  • Çiğdem Çiçeği; Ülkemizde tür açısından zenginliği bulunan çiçektir. Genelde sonbahar mevsiminde dikilir. Ancak Ekim ayı Çiğdem Çiçeği dikimi için ideal bir aydır. Bakımı ve yetiştirilmesi kolay olup 22 türü vardır.
  • Süsen Çiçeği; İlkbahar gelmeden daha çiçek açmaya başlayan Süsen Çiçeği yarı gölge ve güneşi sever. Evlerde ya da mekanlarda dekorasyon için kullanılan bu çiçeği Ekim ayında dikebilirsiniz.
  • Kardelen; Soğuğa dayanan ve kar altında bile açan bu çiçek, adını karda çıkmasından alır. Kışın açar ve ilkbaharda soğuk havalara kadar canlı kalır.
  • Lale; Ekim ayında lale soğanı dikilir ve yarı gölge sever. Soğuk havalarda bile yetişir.
  • Allium; bu aylarda diktiğinizde ilkbahar aylarında çok güzel bir görüntü ile karşılaşırsınız. Büyük saksılarda yetiştirebilirsiniz.
  • Nergis Çiçeği; Nergis soğanını sonbaharda diktiğinizde bahar gelmeden her tarafın muhteşem koktuğunu göreceksiniz.
  • Sümbül; Ekim ayında dikilen sümbül soğanları Mart ayı başında patlamaya başlar. Açıldıkça etraf muhteşem kokar.