Elektrikli Arabalar Şehirler Arası Yolculuğa Uygun Mudur? Görsel
Otomobil
02.12.2021

Elektrikli Arabalar Şehirler Arası Yolculuğa Uygun Mudur?

Elektrikli araç ile şehirler arası yolculuk başlıca araba firmalarının geliştirmek üzere çabaladığı konular arasında yer almaktadır. 2021 yılı itibari ile üretilen elektrikli araçların ortalama olarak 600 km yapabildiklerini bilinmektedir. Bu kapsamda özellikle yakın-orta mesafede elektrikli arabalar şehirler arası yolculuk yapabilmektedir. Her biri farklı özelliklere sahip olan bataryalar, kısa süre zarfı içerisinde tükeneceğinden, bataryayı şarj edecek bir alan bulabilmek önemlidir.

Elektrikli Araç Şarj Olma Süresi Ne Kadar?

Elektrikli araç şarjı çok basit bir ifade ile elektriğin bulunduğu her yerde sağlanabilir. Bu duruma ev tipi prizler de dahildir. Aracınız ile beraber edineceğiniz şarj cihazınız ile evinizde bulunan priz yardımı ile ortalama 24-30 saatlik bir süre zarfında tamamen şarj edebilmek mümkündür. Bunun yanı sıra yeni nesil benzin istasyonlarında yer alan cihazlarda 2-5 saat içerisinde elektrikli araçları kullanmak mümkündür. Elektrikli araçların önümüzdeki 15 senede diğerlerinin yerini alması beklenmektedir.

Elektrikli Araçlar Yakıt Tasarrufu Sağlar Mı?

Yakıt tasarrufu sağlayan elektrikli araç modelleri, 2021 yılında da otomobil devleri tarafından geliştirilmekte olup benzinli arabalara göre elektrikli araçların çok daha ciddi bir yakıt tasarrufu sağladığı bilinmektedir. Elektrikli arabalar şehirler arası yolculuk yaparken 600 km’de ortalama 2L/100 oranında yakut tasarrufu yapacaktır.

Elektrikli Araçlar Hayatımızda Olacak Mı?

Elektrikli araçların geleceği tüm dünya çapında merak edilmekle beraber, ortalama 20 yıllık bir süre zarfı içerisinde benzinli araçların yerini güneş enerjisi ve elektrik gibi alternatif enerji kaynakları ile çalışan araçların alacağı düşünülmektedir. Evlerimizde kuracağımız ünitelerden benzin istasyonlarındaki birimlere kadar her yerde kolay bir şekilde şarj edilebilmektedirler.

Araçların Şarjı Biter Mi?

Elektrikli araç şarjı 200 km’de ortalama %10 civarında bir batarya kaybı ile çalışmaktadır. Bazı araçlarda bu daha düşük olabilmektedir. Yıllar içerisinde firmaların yapmış olduğu AR-GE çalışmaları ve diğer mühendislik geliştirmeleri ile beraber, elektrikçi araçların ömrünün standart otomobillere kıyasla daha fazla olacağı öngörülmektedir. Elektrikli arabalar ile şehirler arası yolculuk bu kapsamda çok sıra süre içerisinde uzak mesafelerde de yapılabilir duruma gelecektir.

Çevre Dostu Aracınızın Sigortası Doğa Sigorta’dan!

Gelecek nesillere daha sağlıklı bir dünya bırakmayı arzulayan Doğa Sigorta, çevre dostu sigorta ürünü “Doğa’l Kasko” aracılığıyla elektrikli ve hibrit araçları teşvik ederek farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. Çevreye duyarlı, yeşili önemseyen

Doğa Sigorta bu poliçe ile Kasko Sigortası teminat kapsamına giren durumlarda sigortalıda, araçta ya da üçüncü şahıslarda ortaya çıkan zararı teminat limitleri tutarında karşılamakla birlikte; deprem, yangın, dolu, toprak kayması gibi doğal afetler nedeniyle aracınızın zarar görmesi durumunda da sizi yalnız bırakmıyor.