Ev İçin Yalıtım Yöntemleri Görsel
Güncel
04.10.2021

Ev Yalıtımı Nasıl Yapılır?

Evlerde hem ses hem de ısı yalıtımı huzurlu bir hayat için dikkate alınması gereken noktalardır. Eviniz yapılırken gerekli yalıtım malzemeleri kullanılsa da mevcut performans sizi memnun etmeyebilir. Bu durumda kendi başınıza alabileceğiniz bazı yalıtım önlemleri bulunuyor. Yüksek fatura ödememek ve diğer dairelerden ya da dışarıdan gelen seslerden rahatsız olmak istemiyorsanız yalıtım konusunda bazı adımlar atmalısınız.

Bu yazımızda ev için yalıtım yöntemleri konusunda birkaç öneri sunacağız.

  1. Yalıtıma Uygun Pencere Kullanabilirsiniz
  • Yalıtıma Uygun Pencere Kullanabilirsiniz
  • Evlerde ısı ve ses yalıtımını sağlamadan doğru pencere seçimi çok yüksek performans sağlar. Pencerede güney cephelerde ince, kuzey cephelerde kalın cam tercih ederek istediğiniz yalıtımı sağlayabilirsiniz. Ayrıca ısı ve ses yalıtımı konusunda yüksek performansı kanıtlanmış olan pencereleri tercih edebilirsiniz.

    1. Evinizin Çatı Bakım ve Onarımını Düzenli Yaptırmalısınız
  • Evinizin Çatı Bakım ve Onarımını Düzenli Yaptırmalısınız
  • Evlerde özellikle ısı yalıtımı için en üst katta oturuyorsanız çatınızın sağlam olması gerekiyor. Eskiyen ve deforme olan bölgelerin en kısa sürede onarımı yapılmalıdır. Onarım işlemi sonrasında çatıda yalıtım sağlayacak özel yöntemler ve malzemeleri kullanabilirsiniz. Böylece evinizde her zaman ısıyı sabit tutabilirsiniz.

    1. Düzenli Petek ve Kombi Bakımını İhmal Etmeyin
  • Düzenli Petek ve Kombi Bakımını İhmal Etmeyin
  • Kış aylarında ısı yalıtımı konusunda en etkili ve pratik önlemlerden biri petek ve kombi bakımının yapılmasıdır. Her yıl sonbahar aylarında petek ve kombi temizliği yaptırabilir ve kombinizin performansını arttıracak destekler alabilirsiniz. Böylece hem eviniz daha iyi ısınır hem de daha düşük fatura ödersiniz.

    1. Duvarlarda Gerekli Yalıtım Malzemeleri Kullanılmalıdır
  • Duvarlarda Gerekli Yalıtım Malzemeleri Kullanılmalıdır
  • Evlerde ısı ve ses yalıtımını sağlamada en önemli parçalar duvarlarda kullanılan yalıtım malzemeleridir. Evinizde ısı veya ses yalıtımı konusunda hem iç hem de dış bölümlere doğru malzemeleri uygulatabilirsiniz. Sadece ses yalıtımı yaptıracaksanız duvarın içinde kullanabileceğiniz birçok malzeme bulunuyor.

    1. Evinizde Termostatik Vana Kullanabilirsiniz
  • Evinizde Termostatik Vana Kullanabilirsiniz
  • Evlerinizde enerji tasarrufu ve yalıtım için basit çözümler arıyorsanız termostatik vanaları da deneyebilirsiniz. Oda sıcaklığını istenen seviyede tutacak ve bu seviyeye geldiğinde sıcak su girişini keserek kombiyi gereksiz çalışmadan kurtaracak termostatik vanaları tercih edebilirsiniz. Böylece doğalgaz faturalarınızda gözle görülür bir düşüş fark edebilirsiniz.