Evde Tasarruf Etmenin Yolları Görsel
Güncel
18.02.2022

Ekonomik problemler ve gelirlerin giderleri karşılamaması birçok evde var olan sıkıntıdır. Geliriniz artmamasına rağmen gideriniz arttığı için bütçeniz bir hayli zorlanıyor olabilir. Bu durumun üstesinden gelmek için bazı tasarruf yollarına başvurmanız bütçenizi rahatlatır. Hayatınızda yapacağınız ufak değişiklikler ile faturalarınızda tasarruf edebilirsiniz. Aylık yemek için büyük paralar harcamak yerine ufak tüyolar ile yemek masraflarınızı da kısabilirsiniz.

Faturaları Düşürmenin Yollarını Arayın

Elektrik, su ve doğalgaz faturanız yüksek geliyor ise evde birkaç önlem almanız önemlidir. Elektrik faturanızı kabartan en önemli aletler kettle, ütü ve fırındır. Ütü ve fırını çalıştıracağınız zaman yapacaklarınızı biriktirin ve sürekli kullanmayın. Su ısıtmak için kettle kullanmak yerine çaydanlıkta su ısıtabilirsiniz. Kettle çok fazla enerji harcadığı için elektrik faturanızı artırır. Kullandığınız aletleri prizde takılı olarak bırakmayın. Takılı fişler hem fiş ömrünü kısaltır hem de pasif de olsa elektrik tüketir. Kışın pencerelerden gelen soğuk havayı önlemek için pencere ayarlamalarını yapın. Dışarıdan soğuk geliyorsa boşluklar için yalıtım süngeri kullanın.

Yemeklerinizi Evde Yapın

Yeme içme masrafları dışarıda yedikçe artar. Evde kendi yemeklerinizi kendiniz pişirin. Dışarıdan yediğiniz yemek sayısını azaltın. Böylece sağlıklı beslenirken bütçenizi de korumuş olursunuz. Mutfağınıza konserve ürünler almayın. Onun yerine taze olarak pazardan alıp temizleyin ve dondurucunuza atın. Sebze ve meyve alışverişini haftalık olarak yapın. Yiyeceğiniz kadar manav ürünleri alın yoksa kısa sürede bozulduğu için yemediğiniz şeyleri çöpe atmak zorunda kalırsınız. İsrafın önüne geçmek için evdeki kişi sayısı kadar ürün satın alın.

Bazı ürünleri toplu olarak almak daha ekonomik olabilir. Bozulma ihtimali düşük yiyecek ve içecekleri yıl içinde uygun fiyatlı bulduğunuzda alın. Aldığınız baklagilleri yazın buzdolabına koyun. Kurtlanma ihtimalini en aza indirmiş olursunuz. Buzdolabı ve yiyecek dolabınızı düzenli olarak kontrol edin. Daha önce aldığınız ama farkında bile olmadığınız ürünleriniz olabilir. Bu sayede hem tekrar para harcamazsınız hem de bozulmalarının önüne geçmiş olursunuz.

Çalıştığınız yerin yemek imkanı yoksa bu durumda evden yemek götürmeniz oldukça hesaplı olacaktır. Hem içeriğini bildiğiniz yiyecekler yersiniz hem de öğle yemeğini sürekli dışarıda yemek zorunda kalmazsınız.

Bütçe Takibi İçin Uygulama İndirin

Bütçe takibi önemlidir. Aylık harcamalarınızı göreceğiniz uygulama indirebilirsiniz. Gelir ve gider tutarlarınızı günlük olarak uygulamaya ekleyerek ay sonuna kadar yaptığınız harcamaları görebilirsiniz. Bu sayede yapacağınız birikimleri takip etmeniz de kolaylaşır. Satın alacağınız bir şeyi alırken iki kere düşünme şansınız olur.

Evinize Gereksiz Ürün Almaktan Kaçının

Elektronik eşya, mobilya gibi ürünler uzun süreli kullanılabilir. Elinizde var olan eşyaların yerine yenisini almayın. Onun yerine hem kendinizi geliştireceğiniz hem de tatil yapabileceğiniz birikimler yapın. Var olan eşyayı yenilemeniz size bir kazanç sağlamayacaktır.