Evdekilerle Yapabileceğiniz Hafta Sonu Etkinlikleri Görsel
Güncel
08.04.2021

Hafta sonu geldiğinde yapılacak etkinlik bulma konusunda zorluk yaşayabilirsiniz. Evde boş kaldığınız zamanlarda uyumak veya televizyona bağlı kalmanın haricinde yapabileceğiniz pek çok etkinlik vardır. Hafta sonları, evdekilerle iletişiminizi güçlendirmenizin yanında kişisel bakım veya ev dekorasyonunuza gereken özeni göstermek için yeterince zamanınız var demektir. Ailecek yapabileceğiniz aktiviteler sayesinde farklı uğraşlarla zaman geçirebileceğiniz gibi vaktinizi daha değerli kılmış olursunuz. Hafta sonu yapabilecekleriniz için öneriler arıyorsanız yazımıza göz atarak sevdiklerinizle beraber zamanınızı değerlendirebilirsiniz.

Yemek Hazırlamak

Mutfağa girmek ve yeni tarifler denemek adeta terapi niteliğindedir. Kafasını boşaltmak veya kendisini motive etmek isteyenler mutfağa girerek bir süre de olsa düşüncelerinden uzaklaşma fırsatı bulur. Bunun yanı sıra birbirinden lezzetli tarifleri deneyimlemek adına yeni bir şans doğar. Hafta sonu için evdekilerle menü belirleyerek mutfağa girebilir, hep beraber hazırladığınız yemeklerin veya atıştırmalıkların tadını çıkarabilirsiniz. Dünya mutfağının sevilen tariflerini deneyebileceğiniz gibi sıra dışı tariflerle yeni şeyler deneyimlemek evdeki herkese iyi gelecektir.

Kütüphane Düzenlemek

Kütüphanedeki kitapları düzene sokmak ve yenilemek için en iyi fırsatlardan birisi hafta sonlarıdır. Sakin kafayla ve çocuklar da dahil olmak üzere evdekilerle yapılabilecek ideal aktiviteler arasındadır. Okuduğunuz kitapları ayırarak okul vb. çeşitli kuruluşlara bağış yapabilirsiniz. Boş vaktiniz olduğu dönemlerde zamanlama kaygısı olmadan keyifle yapabileceğiniz etkinlikler arasında kitaplarınızı düzenlemeyi aklınızda bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Puzzle Yapmak

Oldukça eğitici ve öğretici aktiviteler arasında yer alan puzzle yapmak, konsantrasyonu geliştirmek için ciddi fayda sağlar. Motor becerileri ve problem çözme alışkanlıklarının kazanılmasına yardımcı olur. Hafta sonu yapacak bir aktivite düşünüyorsanız çocuklarınız ve evdekilerle puzzle yapma etkinliği planlayabilirsiniz. Bu sayede sorunların nasıl üstesinden geleceğine dair hep beraber fikir yürütme fırsatına sahip olmuş olacaksınız.

Ev Dekorasyonu

Evinizin dekorasyonunu geliştirmek ve fazlalıklardan kurtulma çalışmaları yapmak adına hafta sonunuzu değerlendirebilirsiniz. Evdeki herkesin fikir yürütebileceği ortak konular arasında yer alan dekorasyon çalışmaları ile vaktinizi daha iyi geçirmiş olacaksınız. Dekorasyon dergilerinden yeni fikirler edinebileceğiniz gibi internet üzerindeki videoları takip ederek pek çok düşünce geliştirebilirsiniz. Aynı zamanda evinizde yeni fikirlere yer açmak için fazlalıklardan kurtulmakla işe başlayabilirsiniz.

Film Gecesi

Evdekilerle keyif alarak izleyebileceğiniz bir film belirleyerek sinema gecesi düzenleyebilirsiniz. Patlamış mısır, çerez gibi aperatif yiyeceklerle keyifli bir ortam hazırlayarak birlikte vakit geçirebileceğiniz alan oluşturabilirsiniz. Hafta sonu akşamlarını film gecesi olarak belirlemek, hep birlikte eğlenebileceğiniz ve çocukları da neşelendiren bir alternatif olacaktır.

Kutu Oyunları

Boş zamanların kurtarıcısı olan kutu oyunları, hafta sonlarında da yardımınıza gelir. Bütün aile üyelerinin keyif alabileceği kutu oyunlarıyla herkesin hafta sonundan beklentisini karşılamasını sağlayabilirsiniz. Tabu oynayarak kelime becerilerinizi gösterebileceğiniz gibi klasikleşmiş oyunlardan Kızma Birader ve Monopoly gibi kutu oyunlarını tercih edebilirsiniz.

Kişisel Bakım Aktiviteleri

Kişisel bakım aktiviteleri düzenleyerek herkesin kendisine vakit ayırmasını sağlayabilirsiniz. Hafta içi koşuşturmalı günlerde cildimize ve kişisel bakımımıza gereken özeni göstermek mümkün değildir. Özellikle kirli hava koşulları cildimiz üzerinde tahribatlara yol açar. Evdekilerle birlikte kendinize gereken özeni göstererek derinlemesine bakım yapma fırsatını değerlendirebilirsiniz.

Egzersiz Yapmak

Günümüz koşullarında zaman bulamamak ve hareketsiz yaşamdan dolayı egzersiz yapmaya fırsat neredeyse yoktur. Fakat pek çok mobil uygulama veya internette yer alan videolar sayesinde egzersiz yapmaya vakit ayırmak sandığınızdan daha kolaydır. Özellikle boş geçireceğiniz bir hafta sonunuz varsa daha sağlıklı yaşam için evdekilerle beraber egzersiz yapabilirsiniz. İlk etapta zor olduğunu düşünseniz bile yapmaya başladıkça keyif aldığınızı göreceksiniz.