Geleceğe Damga Vurması Beklenen Meslekler Görsel
Güncel
28.04.2021

Dünyada sosyal yaşam her geçen gün değişiyor. Sosyal yaşam değiştikçe bazı meslekler önemini yitirirken bazı meslekler de popüler olmaya başlıyor. 50 yıl önce çok popüler olan bir meslek bugün size çok garip gelebilir.

Teknolojik gelişmeler ve dijitalleşmeyle birlikte gelecekte popüler hale gelecek çok sayıda meslek olacak. İşte geleceğe damga vurması beklenen meslekler;

Veri Bilimci

Sosyal medya mecraları ve dijitalleşmeyle birlikte veri hem şirketler hem de insanlar için çok önemli bir kavram haline geldi. Büyük markalar rakiplerini geride bırakmak ve potansiyel müşterilerine erişebilmek için verileri işleyip pazarlama stratejilerini buna göre oluşturuyor. Geleceğe damga vuracak en önemli mesleklerden biri veri bilimcisi olacak.

Uzay Pilotu

2020 yılı itibariyle Elon Musk, Richard Branson gibi birçok girişimci sivil uzay taşımacılığı konusunda birçok çalışmaya imza atıyor. Yakın gelecekte uzaya seyahatler düzenlenmeye başlayacak gibi görünüyor. Bu yüzden sivil uzay taşımacılığı alanında faaliyet gösterecek uzay pilotu arayışı gelecekte çok yüksek olacak.

Alternatif Enerji Danışmanı

Dünyada yer altı ve yer üstü kaynaklarının hızla tükenmeye başlamasıyla birlikte sürdürülebilir alternatif enerji kaynaklarına yönelik ülke ve şirket politikaları ortaya çıkmaya başladı. Yakın bir gelecekte alternatif enerji kaynaklarına yönelik alternatif enerji danışmanlığı popüler hale gelecek mesleklerden biri olacak. Enerji kaynakları kurulumu, bakımı ve seçimi konusunda enerji danışmanları büyük bir talep görecekler.

Siber Şehir Analisti

Dünyada nüfus hızla artıyor ve kentleşme oranı hiç olmadığı kadar yüksek. Bu yüzden ülkeler akıllı şehirler yaratma konusunda projeler üretmeye çalışıyor. Akıllı şehir yaratmada önemli bir görev edinecek siber şehir analistleri milyonlarca insanın şehirlerde en az giderle yaşaması adına önemli görevler üstlenecek.

Kullanıcı Deneyimi Tasarımcısı

Dijital pazarlama faaliyeti gösteren işletmeleri için UX (kullanıcı deneyimi) çok önemli bir kavramdır. Markalar kullanıcı deneyimi yüksek içerikler oluşturmaya çalışarak rekabet ortamında ön plana çıkmaya çalışır. Dijitalleşmeyle birlikte kullanıcı deneyimini en üst seviyeye çıkarmak adına kullanıcı deneyimi tasarımcısı ihtiyacı gelecekte ortaya çıkacak gibi duruyor.

Siber Güvenlik Uzmanı

Her geçen gün siber teknolojiler giderek gelişiyor. İlerleyen dönemde şirketler ve ülkeler siber alanda savaşlar yapacak gibi duruyor. Günümüzden itibaren birçok sektörde siber güvenlik yatırımları artıyor. Siber güvenlik uzman gelecekte en çok ihtiyaç duyulan mesleklerden biri olacak.

3D Üretim Mühendisliği

3 boyutlu yazıcıların kullanımı her geçen gün artıyor. Sağlık, yemek gibi birçok sektörde kullanılan 3D üretim faaliyetleri giderek hız kazanıyor. Tıp alanında da gelecekte ön plana çıkacak ihtiyacı gidermek için 3D boyutlu yazıcıların kullanımında 3D üretim mühendisi ihtiyacı giderek artacak.

Kuantum Teknoloji Uzmanlığı

Kuantum kavramı son yıllarda bilim adamları arasında oldukça popüler bir kavram haline geliyor. Bilim adamları şu an kullanılan bilgisayarlardan çok güçlü olacak hızlı kuantum bilgisayarlarının ve elektronik teknolojilerin yayılacağını düşünüyor. Yüksek hassasiyeti olan saatler, tıbbi sensörler gibi birçok alanda yayılacak olan kuantum teknolojisi, kuantum teknoloji uzmanlığını da ön plana çıkaracak.