Hafta Sonu İzleyebileceğiniz Dizi Tavsiyeleri Görsel
Güncel
17.03.2021

En İyi Dijital Dizilerle Mutlu Hafta Sonları

Evde geçirdiğimiz vakitlerin artması ve televizyon izleme alışkanlıklarımızın değişmesiyle beraber dijital dizilere olan ilgide artış yaşanmıştır. Günümüzde Netflix, Puhu TV, Blu TV gibi platformlar üzerinden üyelik oluşturarak pek çok dijital içeriğe anında ulaşmanız mümkündür. Birbirinden başarılı yabancı yapımlarla karşılaşabildiğiniz gibi Türk yapımı dijital dizilere bu platformlar üzerinden erişmeniz son derece kolaydır. Bir veya birkaç sezondan oluşan dijital işler sayesinde sevdiklerinizle beraber sakin, mutlu ve huzurlu bir hafta sonuna merhaba diyebilirsiniz. En iyi 5 Türk yapımı dijital dizi önerilerine göz atabilirsiniz.

Masum/Blu Tv

Başarılı Türk yapımı dizilerden olan Masum, temelde bir aile dramasını konu alır. Drama ve polisiye türünü bir arada sevenlerin izlemekten zevk alacağı Türk dijital dizileri arasındadır. Emekli komiser Cevdet ve ailesi etrafında dönen dizide gizemli birtakım olaylar çözüme kavuşmalıdır. 8 bölüm süren mini dizide küçük çiftlik evlerinde sakin bir yaşam süren Cevdet ve eşi Nermin’in yaşamları komiser Yusuf’un gizemli bir dosyayı incelemek için görevlendirilmesiyle değişecektir. Her iki tarafı bekleyen şaşırtıcı ve gerilimli sürprizlerle dolu hikayede gerçekler bir süre sonra gün yüzüne çıkacaktır.

Şahsiyet/Puhu Tv

Özgün ve oldukça ilgi çekici dizi projelerinden olan Şahsiyet’in kadrosu, Haluk Bilginer ve Cansu Dere gibi başarılı oyunculardan oluşur. Hikayede emekli adliye memuru Agah Beyoğlu’nun Alzheimer olduğunu öğrenmesi ve sakin yaşantısından uzaklaşarak nasıl bir seri katile dönüştüğü anlatılır. Bu esnada gizemleri çözmeye çalışan komiser Nevra ile yolları kesişecektir. Yönetmenliğini Onur Saylak’ın yapmış olduğu dizide kimi zaman güldüren, kimi zaman merak uyandıran kimi zaman da gerilim dolu sahneler izleyiciyle buluşur. Toplam 1 sezon süren dizi renk, atmosfer ve görüntülerin kalitesiyle ilgi uyandıran dijital yapımlar arasındadır.

50m2/Netflix

Ocak 2021 tarihinde Netflix’te yayınlanan Türk yapımı 50 m2, ilk sezonu 8 bölümden oluşan bir dizidir. Engin Öztürk’ün canlandırdığı Gölge, geçmişin izlerini takip ederken kim olduğunu bulmaya çabalar. Gizemli bir tetikçi olan Gölge kendisini aniden bilmediği bir mahallede 50 metrekarelik terzi dükkanında bulacaktır. Yeni mahallesinde geçirdiği süre boyunca birtakım olaylarla mücadele etmek ve hayatını korumak için çabalamak zorunda kalır. Gerçek kimliğine ve ailesine ne olduğuna dair ipuçları peşinde koşmasıyla eskiden olduğundan çok daha farklı birine dönüşmesi an meselesidir. Cengiz Bozkurt, Aybüke Pusat ve Kürşat Alnıaçık’ın kadroda yer aldığı yapım, kimi zaman güldüren sahneleriyle izleyicinin beğenisini kazanmıştır.

Adana Sıfır Bir/Blu Tv

Çekimleri Adana’da yapılan polisiye ve suç türündeki yapım, Hürriyet Mahallesi’nde yaşayan üç gencin mafyayla olan mücadelesini ele alır. Polisin girmeye cesaret edemediği sokaklara girerek suçla savaşmayı akıllarına koyan gençler, girdikleri yolda pek çok kayıpla karşı karşıya kalır. Uyuşturucu ve diğer suçlara karşı sessiz kalmaya niyetli olmayan bu gençlerin başından pek çok tehlike geçecektir. Hapse girdiklerinde bile başları beladan kurtulamayan Savaş, Cio ve Özgür adındaki üçlü mücadeleyi asla bırakmayacaktır. Kadri Beran Taşkın tarafından yönetilen Adana Sıfır Bir, 2016’da yayınlanan ve oldukça ilgi gören dijital dizi projelerindendir.

7Yüz/Blu Tv

Yabancı dizi dünyasında oldukça ses getiren Black Mirror’un yerli uyarlaması denebilecek 7Yüz, farklı yapımlardandır. Yayınlanan 7 bölümde 7 farklı hikayeyi ele alan Blu Tv yapımı, karakterlerin en karanlık taraflarıyla yüzleşmelerini ele alır. 1 sezon ve 7 bölümden oluşan mini dizide Engin Hepileri, Tilbe Saran, Melisa Sözen, Cem Davran ve Damla Sönmez gibi isimler yer alır. Özellikle dram, gerilim ve romantizmin bir arada olduğu yapımlardan hoşlananların ilgisini çekebilecek olan dijital yapımlar arasında yer alır.