Hangi Sigortalar Zorunludur? Görsel
Sigorta
15.01.2019

Sigortalar, çoğunlukla kişilerin isteğine bağlı olarak yaptırdığı bir güvence türü olarak görülür. Fakat hayatınız pahasına risk almak, her zaman mantıklı bir tutum olmayabilir. Bundandır ki, hayatınızın hemen hemen her alanında sizi olası risklere karşı güvence altına alan sigorta türleri bulunur. Bunların bazıları kendi tercihinize bağlı iken; bazıları da zorunlu kılınmıştır. Tam da bu noktada zorunlu olan sigorta türlerini biliyor musunuz?
Yazımızın devamında zorunlu olan sigortaları öğrenebilirsiniz.

Hangi Sigortalar Zorunludur?

DASK (Zorunlu Deprem Sigortası)

DASK, deprem gibi doğal bir afet sonucunda ortaya çıkabilecek maddi hasarlarda, zararınızı karşılamak için oluşturulmuş bir zorunlu sigorta türüdür. Deprem sonrası oluşanmaddi zararlara karşı teminat vermektedir. Doğa Sigorta ile Doğal Afet Sigortalar Kurumu’nca yapılması zorunlu tutulan, depremin meskenlerde neden olduğumaddi hasarlara karşı teminat sağlayan DASK ile evinizi güvence altına alabilirsiniz.

Trafik Sigortası

Trafik sigortası, trafiğe çıkan her aracın sahip olması gereken zorunlu bir sigortadır. Trafikte doğabilecek olası bir kaza durumu halinde, üçüncü şahıslara vereceğiniz zararları teminat alır. Aynı zamanda sigorta süresi dolmuş ya da hiç sigortalanmamış araçlar kanuna göre trafikten men edilirler. Sizler de Doğa Sigorta ile trafik sigortası yaptırarak doğabilecek zorunlumasrafları güvence altına alabilirsiniz.

Karayolu Yolcu Taşımacılığı Zorunlu Koltuk Ferdi Kaza Sigortası

Yolcu taşımacılığı yapan kişilerin yaptırması zorunlu olarak yaptırması gereken sigorta türüdür. Yolcularınızın seyahat esnasında oluşabilecek kaza risklerine karşı güvence altına alınması için güvencedir. Doğa Sigorta‘dan yaptıracağınız karayolu yolcu taşımacılığı zorunlu koltuk ferdi kaza sigortası ile yolcularınız, araç sürücüleriniz ve araç içi çalışanlarınız da güvence altına alınır.

Yeşil Kart Sigortası

Zorunlu bir diğer sigorta türü ise yeşil kart sigortasıdır. Eğer aracınızı yurt dışında kullanmak istiyorsanız, yeşil kart sigortasını yaptırmanız gerekmektedir. Doğa Sigorta, yeşil kart sigortası ileseyahatleriniz sırasında karşılaşacağınız zararları ülke yasalarına göre güvencealtına alır.

Zorunlu olsun veya olmasın, her sigorta türü sizi ve sevdiklerinizi hayatın olası tüm risklerine karşı güvence altına alır. Doğa Sigorta ile kendinizi ve sevdiklerinizi her zaman koruyun.
Güven doğasında var! 🙂