Hangi Ülkenin Kahvesi Daha İyidir? Görsel
Güncel
22.07.2021

Kahve gerek kokusu gerek tadı gerekse de kültürüyle dünyanın en çok tercih edilen ürünleri arasında bulunuyor. Onlarca farklı ağaç, işleme şekli, kavrulma türü ve çeşidi olan kahve, tüm dünya kültürlerinde önemli bir yer kaplıyor. Birçok ülkenin kahvesi dünya çapında bir üne sahip durumda. Farklı aromaları, kokusu ve tadıyla kahve birçok kişinin güne içmeden başlamadığı bir lezzet!

Sizin için en iyi kahvenin hangi ülkeye ait olduğunu ve hangi ülkenin kahvesinin daha iyi olduğunu araştırdık, işte cevabı!

Türk Kahvesi- Türkiye

İlk kez 1543 yılında Yemen Valisi Özdemir Paşa tarafından İstanbul’a getirilen kahve, Türkler tarafından yeniden yorumlandı ve günümüzde meşhur Türk kahvesi adını aldı. Osmanlı döneminden günümüze kadar şekerli, orta şekerli ve şekerli olarak içilen Türk kahvesi farklı bölgelerde farklı damak zevklerine göre tüketiliyor.

Cafe de Olla- Meksika

Meksika kahvesi geleneksel toprak kaplarda sunuluyor. Bu kahve, tarçın ve ülkeye özgü Piloncillo isimli esmer şekerden yapılıyor. Soğuk iklimlerde, kırsal bölgelerde kahvaltıların vazgeçilmez lezzeti oluyor.

Espresso- İtalya

Kafein oranı diğer kahve çeşitlerine göre fazla olan Espresso, ince öğütülen kahvenin üzerine basınç ile sıcak su ekleme yöntemiyle elde ediliyor. Espresso, günümüzde dünyanın her yerinde insanların severek tükettiği bir lezzettir.

Juan Velez- Kolombiya

Kolombiya’da en çok tercih edilen kahve çeşididir. İçimi rahat ve hafif bir kahve olmasına karşın menüde “fuerte” yazısını görüyorsanız kesinlikle çok sert olduğunu ve dibine geldiğinizde kalp çarpıntısı yapabileceğini unutmamalısınız.

Baharatlı Kahve- Fas

İçinde karabiber, muskat, susam, tarçın, argan yağı gibi birçok baharatın bulunduğu kahve, Fas’ı ziyaret edenlere mistik bir tat deneme şansı sunuyor.

Karsk- Norveç

Norveçliler ezberleri bozarak Karsk isimli kahvelerinin en altına bozuk para koyuyorlar. Daha sonra bozuk para kaybolana kadar kahve ekleniyor. Ülkede bozuk parayı gören kişiye likör ikram edilmesi çok yaygın bir gelenek!

Buna- Etiyopya

Dünyada kahvenin ana vatanı olarak kabul edilen Etiyopya’da Buna, kömür ateşinde pişirildikten sonra küçük fincanlarda sunumu yapılıyor. Ülkede çok eski zamanlardan beri çok yaygın bir kahve türü olarak öne çıkıyor.

Thai Iced Coffee- Tayland

Ülkenin egzotik havasını yansıtan Thai Iced Coffee, süte kıvam katılmasıyla elde ediliyor. Özellikle yöresel yemeklerden sonra çok tüketiliyor. Badem özü, toz şeker, çift çekirdek demlenmiş kahve, krema, kakule tohumu ve buz kullanılan malzemeler oluyor.