İklim Değişikliğinden Korunmak için Sigorta Görsel
Sigorta
12.07.2019

İklim değişikliği son yıllarda hepimizin duyduğu ve az da olsa bilgimizin olduğu bir konu. Tüketim dünyasından en çok etkilenenlerden biri iklim oldu. Dünyanın ısınması, buzulların erimesi gibi birçok tehlikenin farkındayız ancak günlük hayatımızda kendini en çok gösteren konu hava değişiklikleri oldu. Ağustosun ortasında dolu yağdığına da şahit olduk, şubatta günlük güneşlik günler geçirdiğimiz de oldu. İşte bunlar bizim birebir şahit olduğumuz, yaşadığımız iklim değişikliği sorunlarından sadece bazıları.

Neden Sigorta Yaptırmalıyım?

Özellikle dört mevsimin yaşandığı ülkemiz Türkiye’de birbirinden farklı doğa olayları meydana geliyor. İklim değişikliği nedeni ile bunlar öngörülemez duruma geliyor. İklim değişikliği kaynaklı oluşan zararlar bir insanın hayatını zincirleme olarak etkileyebiliyor. Sağlığı etkilenmediyse bile ekonomik yandan zarar görebiliyor. İklim değişikliği sonucu yaşanan sıra dışı bir doğa olayı sonucu yaşanabilecek sakatlık, ölüm gibi risklere karşı hazırlıklı olunması gerekiyor. Bir anda başlayan dolu ile araçlar zarar görebiliyor, beklenmedik aşırı yağışlardan dolayı evler sel altında kalabiliyor. İnsan sağlığı ile birlikte ekonomiyi de negatif yönde etkileyen bu duruma karşı doğru sigorta paketleri ile önlem alınması ve daha büyük krizlerin oluşmasını engellemek gerekiyor.

Yapılan anketlere göre iklim değişikliği finansal sıkıntılar, terörizm gibi endişelerin önüne geçerek 2019 yılının en büyük riski olarak 1. sıraya yerleşti. Buradan çıkaracağımız sonuç iklim değişikliğinin hayatımızın büyük bölümünü etkileme riskinin oluşu. Bu risklere karşı korunmak için ise sigortanın gerekli olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle öngörülemeyen hava olayları insan sağlığına ve mülklere ciddi zararlar verebilecek kapasitedeyken kendimizi güvenceye alma istediğimiz gayet makul bir istek olarak düşünülebilir. Bu noktada devreye sigorta giriyor. Beklenmedik ve istenmeyen olaylara karşı temkinli davranıp gerekli sigorta işlemlerinin yaptırılması gerekiyor. Bu gerekliliği şu şekilde açıklayabiliriz; örneğin yapılan araştırmalara göre 2017 yılında doğal afetler dünya çapında yaklaşık 340 milyar dolarlık bir hasara yol açmış ve sigorta şirketleri dünya genelinde 138 milyar dolarlık ödeme yapmış. Türkiye’de ise bu hasar miktarı 1.9 milyar doları bulmuş. Tedbiri elden bırakmamanın ve sigorta yaptırmanın önemini buradan görebiliriz.

Artık göz ardı edilemeyen iklim değişikliği sorununu çözmeye çalışmanın yanı sıra gerekli önlemlerin de alınması gerekiyor. Bu noktada sigorta sektörüne güvenebilir, sağlığınızı ve mal varlığınızı güvence altına alabilirsiniz.