İş Gününüzün Verimli Geçmesini Sağlayacak İpuçları Görsel
Güncel
25.02.2019

İş hayatında verimlilik hem işverenler hem de çalışanlar için en önemli konuların başında gelir. Fakat günlük hayatta iş verimliliğimizi düşüren birçok etkenle karşılaşırız. Bu etkenler ister bizden isterse çevreden kaynaklansın, bizi konsantrasyonumuzu veya motivasyonumuzu kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya bırakır. Her ne kadar tüm gün konsantre ve motive kalmak zor olsa da aşağıda sıralayacağımız ipuçlarının size yardımcı olacağını umuyoruz.

  1. Günlük planınızı yapın ve bu plana sadık kalmaya gayret gösterin. Söylemesi her zaman yapmasından kolay olsa da, güne başlarken o gün yapmanız gerekenleri bir öncelik sırasına koyarak bunu bir kağıda not almak yararınıza olacaktır. Bu kağıt, yapacaklarınız için hem bir hatırlatıcı hem de yönlendirici olacaktır.
  2. Listenizde yer alan her işi bitirdiğinizde yanına bir tik atın. Bu hem nerede olduğunuzu görmenizi sağlayacak hem de sizi motive edecektir.
  3. Planınıza ne kadar bağlı kalırsanız kalın, iş hayatında her gün yeni bir şeylerle karşılaşmanız olası. Sonradan çıkan bir işi kısa sürede yapmanız mümkünse, önceliği ona vermeniz ve hemen yapmanız en iyisi olacaktır. Ancak bitirmeniz için uzun bir zamana ihtiyaç duyacağınız bir iş ise, listenize eklemenizde yarar var.
  4. Maillerinizi sabah kontrol etmeyin. Önceliğinizi her zaman bitirmeniz gereken işlere verin. Yapmanız gereken işleri bitirdiğinizde maillerinize bakın.
  5. Maillerinize çok fazla zaman harcamayın. İletişimde sağladığı büyük kolaylık ile iş hayatının vazgeçilmezi haline gelen mailleri hepimiz kullanıyoruz, değil mi? Ancak sizce de gereksiz mailler veya gereğinden çok uzun mailler zaman zaman sizi yavaşlatmıyor mu? Bunun için işinizle ilgisi olmayan mailleri görmemenizi sağlayacak, yalnızca işte kullanacağınız yeni bir mail adresi alabilirsiniz. Ayrıca uzun mailler yazmamaya özen gösterin. Böylece cevap olarak da kısa mailler alacağınızı göreceksiniz. Zaten iyi bir mail mesajı kısa ve öz olmalıdır.
  6. Bildirimlerinizi kapatın. Bir işle uğraşırken alakasız bir bildirim tüm konsantrasyonunuzu dağıtmaya yetebilir. Bu sebeple mailinizin ve sosyal medya hesaplarınızın bildirimlerini kapalı tutun.
  7. İşyerinde yaşanan bir olay sebebiyle dikkatiniz mi dağıldı? Elinize bir kalem alın ve tüm dikkatinizi kalemin ucuna verin. Böylece zihninizi düşüncelerden temizleyerek yapacağınız işe odaklanmaya hazır bir şekilde dönebilirsiniz.
  8. Molalarınızda kendinize zaman ayırın. Bu süreyi kafanızı boşaltmak ve dinlenmek için kullanın.
  • Günlük planınızı yapın ve bu plana sadık kalmaya gayret gösterin. Söylemesi her zaman yapmasından kolay olsa da, güne başlarken o gün yapmanız gerekenleri bir öncelik sırasına koyarak bunu bir kağıda not almak yararınıza olacaktır. Bu kağıt, yapacaklarınız için hem bir hatırlatıcı hem de yönlendirici olacaktır.
  • Listenizde yer alan her işi bitirdiğinizde yanına bir tik atın. Bu hem nerede olduğunuzu görmenizi sağlayacak hem de sizi motive edecektir.
  • Planınıza ne kadar bağlı kalırsanız kalın, iş hayatında her gün yeni bir şeylerle karşılaşmanız olası. Sonradan çıkan bir işi kısa sürede yapmanız mümkünse, önceliği ona vermeniz ve hemen yapmanız en iyisi olacaktır. Ancak bitirmeniz için uzun bir zamana ihtiyaç duyacağınız bir iş ise, listenize eklemenizde yarar var.
  • Maillerinizi sabah kontrol etmeyin. Önceliğinizi her zaman bitirmeniz gereken işlere verin. Yapmanız gereken işleri bitirdiğinizde maillerinize bakın.
  • Maillerinize çok fazla zaman harcamayın. İletişimde sağladığı büyük kolaylık ile iş hayatının vazgeçilmezi haline gelen mailleri hepimiz kullanıyoruz, değil mi? Ancak sizce de gereksiz mailler veya gereğinden çok uzun mailler zaman zaman sizi yavaşlatmıyor mu? Bunun için işinizle ilgisi olmayan mailleri görmemenizi sağlayacak, yalnızca işte kullanacağınız yeni bir mail adresi alabilirsiniz. Ayrıca uzun mailler yazmamaya özen gösterin. Böylece cevap olarak da kısa mailler alacağınızı göreceksiniz. Zaten iyi bir mail mesajı kısa ve öz olmalıdır.
  • Bildirimlerinizi kapatın. Bir işle uğraşırken alakasız bir bildirim tüm konsantrasyonunuzu dağıtmaya yetebilir. Bu sebeple mailinizin ve sosyal medya hesaplarınızın bildirimlerini kapalı tutun.
  • İşyerinde yaşanan bir olay sebebiyle dikkatiniz mi dağıldı? Elinize bir kalem alın ve tüm dikkatinizi kalemin ucuna verin. Böylece zihninizi düşüncelerden temizleyerek yapacağınız işe odaklanmaya hazır bir şekilde dönebilirsiniz.
  • Molalarınızda kendinize zaman ayırın. Bu süreyi kafanızı boşaltmak ve dinlenmek için kullanın.