İstanbul’da Keyifli Sürüş İçin Rota Önerileri Görsel
Seyahat
01.05.2022

İstanbul’da keyifli sürüş için çok sayıda rota önerisi vardır. Trafiğin yoğunluğu ve şehrin gürültüsünden araba veya motosiklet sürerek uzaklaşmak ve çok iyi manzaralara şahit olmak için İstanbul içinde ya da yakınında birçok sürüş güzergahı vardır. Bu güzergahları bildiğiniz sürece hem buralarda keyifli bir şekilde araba sürebilir hem de mola verdiğinizde doğanın ve denizin keyfini çıkarabilirsiniz.

İstanbul’da keyifli sürüş için rota önerileri arıyorsanız deniz kıyısında mı yoksa yeşillikler içerisinde mi araç sürmek istediğinize karar verin. Daha sonra rotanızı o yöne çevirebilirsiniz. İstanbul’da araba ile gideceğiniz çok sayıda yeşillik ve doğal kamp alanları vardır. Sırasıyla en çok beğenilen ve her hafta sonu gitmekten kendinizi alamayacağınız yerlere bakalım.

İstanbul’da Keyifli Sürüş İçin Yeşillik Alanlar

İstanbul Şile ve yakınlarında yeşillikler içerisinde doğal yürüyüş yapabileceğiniz çok sayıda yer vardır. Özellikle Ağva’ya giderken yeşillik ve denizi bir arada görmeniz mümkündür. İstanbul Kıyıköy kamp alanına giden güzergah boyunca yeşilliklerden geçersiniz.

Şile Sarıgazi yol güzergahı ve Şile Ağva yolunda özellikle de bahar aylarında tabiatın uyanışını araba sürerken görebilirsiniz. Firuzköy ve Kurtköy Sabiha Gökçen havalimanına giden yol, İstanbul Anadolu yakası, Sabiha Gökçen Uzunçayır, Clingoz Kamp Alanı en çok kullanılan rotalar arasındadır. Anadolu yakasının birçok güzergahı, özellikle de Sabiha Gökçen havalimanına giderken yolun güzelliğinde kendinizi kaybetmeniz mümkündür. Gümüşyaka ve Silivri tarafları da yeşilliklerle dolu bir rota için ideal bir güzergahtır.

İstanbul içinde trafik daha başlamadan erken saatlerde Yıldız Sarayı’na giden ağaçlık yolları da tercih edebilirsiniz. Anadolu Kavağı, Çamlıca, Kanlıca keyifli bir şekilde araç sürmek için oldukça idealdir. İstanbul Pendik’ten girip Şifa Suyu gidiş yolu güzergahında araç kullanırsanız doğa ile iç içe olmanız mümkündür.

İstanbul’da Keyifli Sürüş İçin Sahil Yolu ve Plaj Rotaları

Hafta sonunda İstanbul içinde yeşillikler yerine maviler içerisinde kaybolmak istiyorsanız o zaman plaja ve denize giden yolları takip etmeniz gerekir. Hem keyifli bir sürüş imkanı bulurken hem de arabanızı park edip sessiz sakin bir yerde denize girme imkanı elde edebilirsiniz.

Yeşillikler açısından zengin olan İstanbul Şile, plaj ve sahil yolu açısından da oldukça iyi seçeneklere sahiptir. Şile Kızılca Köy sahiline giden yol, Şile Sofular Plajı’na giden yol, Şile Sahilköy Köyü yeşillik ve mavinin hüküm sürdüğü alanlardır. Ayrıca Kilyos Uzunya Plajı’na giden yol, Şile Saklı Koy Plajı’na giden yol, Akçakese Sahili yolu da denenecek sürüş rotaları arasında yerini alır.

İstanbul Şile Ağva’da bulunan Kilimli Koyu hem araç rotası hem de yürüyüş yolu için ideal bir yerdir. Yönünüzü keyifli sürüş için Şile’ye çevirirseniz sadece doğa ile iç içe olmazsınız aynı zamanda denizin ve plajların da keyfini çıkarabilirsiniz. Eğer kalmak istiyorsanız Ağva’da bulunan tatil yerlerinden birinde kalarak diğer gün de Şile’nin gezmediğiniz yerlerini gezebilirsiniz. İstanbul içerisinde bir yer düşlüyorsanız ve Şile size uzak geliyorsa o zaman da Beylikdüzü ile Evcik Plajı arasındaki güzergahta keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Şile yolu gözünüzde büyümüyorsa mutlaka Sahil Kamp İstanbul taraflarına yönünüzü çevirmelisiniz. 35 hektar orman arazisi üzerinde denize sıfır olarak yaşamanıza imkan da sağlar. Çeşitli bungalov ve çadırlarda kalma şansınız vardır. Eğer karavanınız ile kısa kaçamaklar yapıyorsanız karavanınızı buraya park edip doğa ve denizin keyfini sürmeniz de mümkündür. İstanbul içinde Göllü Köy İncir Boğazı güzergahı, Riva yolu da çokça ziyaret edilen ve sürüş rotası önerileri için uygun yerlerden biridir. Ayrıca Karadeniz Sahili ile Beykoz Bozhane Köyü’nü de deneyebilirsiniz. Aracınızı Karadeniz Sahili boyunca sürmek sizi rahatlatacaktır. Mağlova Su Kemeri yakınında Seyir Kulesi ve yürüyüş yolu vardır. Aracınızla bir yere kadar gidip sonrasında doğa ile iç içe olmanız mümkündür. Uygun bir yer bulursanız hatta piknik bile yapabilirsiniz. İstanbul’un saklı cennetlerinden biri olan Kurna Plajı sahil rotası için uygundur. Maslaktan girip Şile’de bulunan Darlık Barajı’ndan çıkmak sizi ziyadesiyle büyüler. Arada bulunan Korucuköy de doğa manzarası açısından tatmin edicidir. Burada kamp ve piknik yerleri de vardır.

İstanbul’dan biraz uzaklaşma imkanınız varsa Sakarya’da bulunan ve Köroğlu Dağları’nın bir bölümüne yakın olan Keremali Gölü güzergahını da deneyebilirsiniz.