İstanbul’un Gizli Kalmış 5 Muhteşem Köyü Görsel
Seyahat
29.07.2021

İstanbul’da Çok Bilinmeyen 5 Muhteşem Köy

İstanbul’da gezebileceğiniz eşsiz köyler olduğunu biliyor musunuz? Bu büyük şehirde birçok kişi tarafından bilinmeyen ve doğa harikası olan köyler olduğunu söylesek ne düşünürsünüz? İstanbul’un yoğun hayatından kurtulmak istediğinizde uzun yollar almanıza gerek yok! Sizin için İstanbul’da görebileceğiniz, üstelik hiç bilinmeyen köyleri sizlere sunuyoruz.

İşte İstanbul’da çok bilinmeyen 5 muhteşem köy!

  1. İnceğiz Köyü
  • İnceğiz Köyü
  • İnceğiz Köyü, İstanbul’daki köylerden biraz daha farklı bir yer. Araştırmalar 4-5 bin yıl önce kayaların içinin oyularak apartman gibi yerleşim yerleri oluşturulduğunu gösteriyor. Doğal ve tarihi güzellikleri bir arada görmek istiyorsanız Çatalca’ya bağlı İnceğiz Köyü’nü ziyaret edebilirsiniz. Yeşillikler içinde vakit geçirmek sizlere çok iyi gelecek.

    1. Balaban Köyü
  • Balaban Köyü
  • İstanbul’un az bilinen köylerinden biri de Balaban Köyü’dür. Terkos Gölü’nün hemen yanı başında bulunan Balaban Köyü, tertemiz havası ve etrafta kuş sesleriyle sizleri şehrin karmaşasından uzaklaştırıyor. Burada çimlerde vakit geçirebilir ve piknik yaparak kendinizi çok güzel bir ortamda bulabilirsiniz.

    1. Gökmaslı Köyü
  • Gökmaslı Köyü
  • Şile, İstanbul’da en çok tercih edilen şehir merkezinden uzak gezi noktaları arasında bulunuyor. Şile’ye gittiğinizde çok az bilinen muhteşem bir köy arıyorsanız Gökmaslı Köyü tam da aradığınız yer. Tarihi evlerde fotoğraf çekilmek ve eski zamanları andıran sokaklarda birkaç saat vakit geçirmek sizi stresten uzaklaştırıyor. Şile’ye yolunuz düşerse mutlaka Gökmaslı Köyü’ne de uğrayın.

    1. İmrenli Köyü
  • İmrenli Köyü
  • Şile’ye yolu düşenler mutlaka İmrenli Köyü’nü de ziyaret etmelidir. Karmaşadan uzak birkaç saat vakit geçirmek için bu köyü tercih edebilirsiniz. Etrafı ormanlarla kaplı olan bu köy size sakinleştirici bir ortam sağlıyor. Tarihi evler ve yemyeşil doğasıyla sizlere adeta cennetten bir köşe sunuyor.

    1. Garipçe Köyü
  • Garipçe Köyü
  • İstanbul’a en yakın köylerden biri diğeri ise Garipçe Köyü’dür. Bu köy, Sarıyer’e ortalama 10 kilometre mesafededir. Ulaşım açısından en kolay köylerden biridir. Deniz kenarında salaş bir balıkçı lokantasında günbatımına karşı akşam yemeği yemek istiyorsanız Garipçe en doğru seçenekler arasında bulunuyor.

    İstanbul’da bulunan köyleri sizin için bir araya getirdik. Şehrin karmaşasından uzaklaşmak için listemizde yer alan köyleri günübirlik ziyaret edebilirsiniz.