Kamp Tutkunları İçin İhtiyaç Listesi Görsel
Sigorta
02.07.2021

Güzel bir rota belirlediniz ve kendinizi özgür hissedeceğiniz harika bir kamp tatili planladınız. Kamp boyunca sorun yaşamamak adına yanınıza almanız gereken malzemeleri de kontrol etmeniz gerekiyor. Kamp sürecinin istediğiniz gibi geçmesi için yanınıza almanız gereken kamp malzemelerini titiz bir şekilde seçmelisiniz.

İşte kamp tutkunları için ihtiyaç listesi;

Kamp Çantası

Kamp seyahatinin olmazsa olmazları arasındadır. Tüm eşyaları taşıyacak yer ve sağlamlığa sahip konforlu bir kamp çantası seçmelisiniz. Dağcı sırt çantaları en ideal seçimler olacaktır.

Çadır

Kampa gidecekseniz zaten yanınızda olması gereken bir malzemedir. Mevsim koşulları, kamp alanının özellikleri gibi birçok unsura göre çadır seçiminizi planlayabilirsiniz.

Uyku Tulumu

Kamp süresince dolu ve yorucu bir günün ardından dinlendirici bir uyku deneyimi yaşayabilmek için uyku tulumu şarttır. Mevsim koşullarına göre kalınlık ve izolasyon özelliklerini belirleyerek bir uyku tulumu seçebilirsiniz.

Mat

Uyku tulumları genellikle sert zemindeki çadırda yeterli konforu sağlamaz. Bu yüzden çadırın zemininde konforu sağlayacak bir mata sahip olabilirsiniz.

Yastık

Çadırda yanınıza küçük ve rahat yastıklar alarak uyku sırasında kendinizi evinizde gibi hissedebilirsiniz.

Lamba ve El Feneri

Kamp alanında ya da bir dağ başında her zaman çevrenizi aydınlatmak için bir lambaya sahip olmanız gerekiyor. Çadırın içi için çadır ışığı ya da kafa lambası alabilirsiniz. Gece dolaşabilmek için bir el feneri ve pil de yanınızda götürmelisiniz.

İzole Bant

Kamp sırasında bazı sorunlar yaşayabileceğiniz için dayanıklı ve kalın yapıdaki izole bantlar sizlere çok büyük kolaylıklar sağlayacaktır.

İlk Yardım Malzemeleri

Doğada kamp yaparken yaralanma gibi bazı olumsuzluklar yaşayabilirsiniz. Bu yüzden ilk yardım malzemelerinin bulunduğu bir çanta işinize yarayacaktır.

Termos

Kahve ve çay gibi içeceklerle kampta doğanın tadını çıkarmak ve suyunuzu belirli bir sıcaklıkta tutabilmek için mutlaka bir termosa da ihtiyacınız var.

Çakı

Kampta yemek hazırlarken ve birçok problemde yanınızda çok bulunan çok amaçlı bir çakı iş görecektir.

Konserve Yiyecek ve Yemek Malzemeleri

Birkaç gün ıssız bir yerde kamp planlıyorsanız konserve yiyecekler ve yemek malzemeleri de mutlaka yanınızda olmalıdır.

Kamp tutkunları kıyafet ve ayakkabı seçimlerini de mevsim koşullarına göre yapmalıdır. Kamp tutkunları için en temel malzemeleri sıraladık, bu liste özel tercih ve ihtiyaçlara göre daha da uzayabilir.