Karantina Günlerinizi Renklendirecek Belgeseller Görsel
Güncel
10.05.2021

Covid-19 salgını ile tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sosyal hayat büyük oranda kısıtlandı. Akşamları ve hafta sonları sokağa çıkma yasağı sebebiyle evde geçirilen vakit arttı. Karantina süreci birçok kişinin kendini keşfetmesi ve geliştirmesi için büyük bir fırsat ortaya çıkardı.

Evde geçirdiğiniz vakitte tüm kült filmleri izledikten sonra evreni, canlıları ve dünyayı tanıyabilmek için belgesel izlemeye mi karar verdiniz? İşte sizlere karantina günlerinizi renklendirecek belgeseller!

Africa

Afrika kıtasındaki vahşi yaşam birçok kişinin ilgisini çekiyor. Hayvan belgeseli sevenler için Afrika’daki vahşi yaşamı en iyi anlatan belgesellerden birini listemize ekledik. Kıtada ayak basılmayan tehlikeli birçok bölgede veya insanların yaşadığı bölgelerde farklı noktalarda vahşi yaşamı bu belgeselle tüm çıplaklığıyla görebilirsiniz.

Cosmos: Bir Uzay Yolculuğu

Belgesel dendiğinde ilk akla gelen platformlardan olan National Geogeraphic tarafından yayınlanan Cosmos belgeseli Astrofizikçi Neil de Grasse Tyson sunumuyla sizleri bekliyor. Evrende yaşamın nasıl işlediğini ve atomların gözle görülmeyen dünyasını sizlere gösteriyor. Uzay, evren ve sistem işleyişi üçgeninde nitelikli bir eser olarak mutlaka izleyebilirsiniz.

Through The Wormhole / Solucan Deliğinden

5 sezon şeklinde yayınlanan Solucan Deliğinden belgeseli Morgan Freeman anlatımıyla sizleri bekliyor. Belgeselde yaratıcıya dair bilimsel ve akla yatkın cevapları yakından görebilirsiniz. Dünyada inançların başlamasını, cinsiyet kavramını, zaman kavramını farklı bir bakış açısıyla ele alan belgeseli ilgiyle takip edebilirsiniz.

Free Solo

Tırmanmaya meraklı izleyiciler Alex Honnold’un dünyanın tırmanması en zor olan kayalıklarından olan El Capitan kayalıklarına ip kullanmadan tırmanma hikayesini bu belgeselde bulabilirler. Kaliteli çekimi ve izleyenleri ekranlara kilitleyen anlarıyla En İyi Belgesel Oscar ödülü olan belgeseli ilgiyle izleyebilirsiniz.

Duru Olmak

Müzik belgeseli sevenler için Netflix platformunun ilk müzik belgeselini bir araya getiriyoruz. Belgesel Nükhet Duru’nun Hikayesi Var adlı albümünün ortaya çıkış sürecini farklı açılardan ele alarak anlatıyor. Belgeselde Ata Demirer, Kenan Doğulu, Teoman ve Sıla gibi ünlü sanatçıların samimi röportajlarına da şahit olabilirsiniz.

Life Story (Yaşam Öyküsü)

Hayvanları yakından tanımak istiyorsanız hayvanların deneyimlerini detaylı olarak ele alan Emmy ödüllü Life serisinin bu belgeselini kaçırmayın. Doğa yaşamının nasıl zorlu olduğunu ve hayvanların yaşamları boyunca karşılarına çıkan zorlukları nasıl aşmaya çalıştıklarını bu belgeselde ayrıntılı olarak görebilirsiniz.

Hastane Korona İstanbul

Gündemle bağlantılı olarak dünyada yoğun bakım ünitesi içinde çekilen ilk koronavirüs belgeseli olan bu eseri izleyebilirsiniz. Sağlık çalışanlarının pandemi boyunca yaşadıklarını ve gösterdikleri fedakarlıkları yakından görebileceğiniz eşsiz bir belgesel!

Chef’s Table

Yemek belgesellerinden hoşlananlar ve dünya mutfağını merak edenler için dünyanın birçok ülkesinden ünlü şeflerin restoranlarını yakından tanıyabilecekleri bir belgesel ortaya çıkarıyoruz. Dünya lezzetlerini tanımak ve dünyaca ünlü şeflerin sırlarını yakından görmek için bu belgeseli soluksuz olarak izleyebilirsiniz.

Nazi Toplama Kampları

İkinci Dünya Savaşı yıllarında Nazileri merak edenler için toplama kamplarında yaşanan gerçek deneyimleri konu alan bir belgeseli de listeye ekliyoruz. Bu eserde sesli, görüntülü olarak yaşananları görebilirsiniz. Netflix tarafından yayınlanan belgesel Nazi kamplarını tüm gerçekliğiyle görmenize olanak tanıyor.