Kasko Sigortası Hakkında Bilmeniz Gerekenler Görsel
Sigorta
17.01.2021

Kasko; aracınızın karşılaşabileceği çarpma, çalınma, yanma gibi risklere karşı teminat sunan ve hem sizi hem de sahibi olduğunuz aracı koruma altına alan bir sigorta türüdür. Trafik sigortasından farklı olarak yaptırılması zorunlu olmayan kasko; aynı zamanda bir kazada karşınızda yer alan tarafı değil, sizi konu alması açısından da trafik sigortasından ayrılır. Trafiğe çıkan her birey kendisini ve sahibi olduğu aracı güvence altına almak ister. Çünkü hayatın akışı içerisinde karşılaşabileceğimiz birçok tehlike söz konusudur. Bu sebeple kasko; her ne kadar zorunlu olmasa da, yaptırılması çok büyük önem taşıyan bir sigorta türüdür. (/urunler/kasko-nedir)

Birçok konuyu ana teminat kapsamında değerlendiren kaskonuzu yaptırırken, isteğinize veya ihtiyacınıza bağlı olarak ek teminatlar ile güvence kapsamını da genişletebilirsiniz. Kasko fiyatının belirlenmesinde ise poliçenizin kapsamında yer alan teminatlar ve aracınızın kasko değeri belirleyici olacaktır. Aracın markası, modeli ve yaşı baz alınarak Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği (TSB) tarafından her ay düzenli olarak hazırlanan kasko değer listesi ile kasko değeri hesaplaması yapılır.

Aracınızın kasko değer listesindeki fiyatı belirlenirken, TSB tarafından ikinci el araç alım-satım yapılan internet siteleri, araba galerileri, araba pazarları ve otomobil satışları ile ilgili yayın organları değerlendirmeye alınır. Yani aracınızın piyasa değeri, kasko değerinizin hesaplanmasındaki ana faktör olacaktır. Eğer aracınızda sonradan eklenen, yani aracınızın ana donanımında bulunmayan bir aksesuar varsa; bu aksesuarın kasko sigortası ile koruma altına alınması için ek prim ödemeniz gerekmektedir. Aksi takdirde bu aksesuar kasko kapsamında değerlemeye alınmayacaktır.

Eğer aracınızın yaşı 15’ten büyükse; araç kasko değerinin belirlenmesi kararı, siz ve sigorta şirketiniz arasında verilir. Çünkü, kasko değer listesinde yer alan motorlu kara taşıtları için baz alınan maksimum yaş 15’tir.

Kasko sigortası hakkında bilmeniz gereken her şeyi bu yazımızda sizler için derlemeye çalıştık. Eğer siz de trafiğe güvenle çıkmak ve kendinizle birlikte aracınızı da koruma altına almak istiyorsanız, Doğa Sigorta’ya gelerek kolayca kasko teklifi alabilirsiniz.