Kış Aylarında Sokak Hayvanları İçin Neler Yapılabilir? Görsel
Güncel
06.12.2018

Neredeyse her gün sokakta birbirinden sevimli dostlarımız ile karşılaşıyoruz. Genellikle başını okşayıp geçiyoruz. Dünyanın en masum canlıları olan hayvanlarımız için maalesef ki bu yeterli değil. Sokaktaki minik dostlarımızınbirçoğu açık alanda kendi yiyeceklerini temin edemez hatta diğer hayvanlarla mücadele edemez durumdadır. Özellikle kış aylarında bizim için çok küçük ancak onlar için çok büyük bir adım atarak bir hayatı kurtarmaya ne dersiniz?

Kış Aylarında Sokak Hayvanları İçin Neler Yapılabilir?

Mümkünse Ofisinizde Onlar İçin Yer Açın

Ofisinizde onlar için ayıracağınız küçük bir alanın kime zararı olabilir ki? Çok kısa bir süre içerisinde çalışma arkadaşlarınız minik misafirin can dostu olduğunu görecekler. Eğer çalıştığınız iş yeri bunun için yeterli bir alana veya imkana sahip değilse mevcut koşulları değerlendirin. En azından iş yerinizin önüne bir kulübe yapıp içerisine su ve yemek koyabilirsiniz.

Kendi Yemeyeceğiniz Yiyecekleri Onlara Vermeyin

Yapılan iyilik, kötülük ile sonuçlandırılmamalı. Küflenmiş, çok uzun süre beklemiş veya bozulmuş yiyecekleri onlara vermeyin. Soğukta kalan kediler 6; köpekler ise 17 saat aç kalırlarsa donarak ölürler. Bu yüzden yapmış olmak için değil; gerçekten onların çok aç olduklarını düşünerek uygun yiyecekler bırakın.

Kimsesiz Bir Yavrunun Bakımını Üstlenin

Şayet sahiplenme eylemini şartlarınızdan dolayı gerçekleştiremiyorsanız barınaklarda ya da sokakta yaşayan, yeni doğan ve kimsesiz bir kedinin/köpeğinbakımını üstlenebilirsiniz. Yeni doğmuş hayvanlar ilgiye fazlasıyla muhtaç canlılardır. Barınaklara gidip bu canlılar için gönüllü bakıcı olabilirsiniz.

Arabanıza Binmeden Önce Kaputa Vurmayı Unutmayın

Sokaktaki dostlarımız özellikle kış aylarında çok üşüdükleri için sürekli sıcak yer arayışı içerisindedir. Onların ilk sığındıkları yer genellikle arabaların altı veya motorlarıdır. Arabanıza binmeden önce mutlaka kaputa ses yapacak şekilde vurun. Tekerlekten veya motordan ısınmak için girmiş küçük bir hayvan çıkabilir.

Onlar İçin Ev Yapın

Kedi/köpek evleri, yapımı en kolay iştir. Karton, plastik ya da tahtadan yapılabilecek kedi/köpek evleri sokak hayvanlarının korunaklı bir yuvaları olmasını sağlar. Yaptığınız evleri yağmura ve kara karşı dayanıklı olması için naylonla kaplamanız yeterli olacaktır. Hiçbir şey yapamıyorsanız boş bir karton kutuyu naylon poşetle kaplayıp yan yatırabilir ve bir sokak kedisinin en azından kısa süreli konaklayıp ısınabileceği bir ortam yaratabilirsiniz.

Son olarak; lütfen duyarsız kalmayın. Yaralı ve hasta olduğunu düşündüğünüz bir hayvan görürseniz onu kaderine terk etmek çok acımasızca olur. Herhangi bir hayvan sağlığı merkezini arasanız bile yeterli olacaktır. Sadece hayvanlar için değil tüm canlılar için “sevgi” en temel ihtiyaçtır. Sevginizi onların üstünden çekmeyin, onların sesi olun. Unutmayın, dünya onlar ile güzel.