Kış İçin Örülebilecek Kazak ve Atkı Modelleri Görsel
Güncel
07.01.2022

Kış mevsiminin bastırmasından hemen önce kendisi ve sevdikleri için kazak ve atkı örmek isteyen kişiler için harika modeller bulunuyor. Özellikle 2021’in kış modasında en sevilen markaların dahi eskilere ve örgüye dönmesi, hepimiz için ciddi bir avantaj sağlıyor. Birbirinden farklı tekniklerle kazaklar ve atkılar örmeniz için size cıvıl cıvıl modeller seçtik.

Kafes Tekniği Modeli

İkişer boşluk şeklinde 3 zincir ve dördüncü zincirde bir trabzan şeklinde ilerleyen model, üç sıra olarak işler. İlk sırayı tamamladıktan sonra 6 zincir çekerek bir önceki sıranın üstüne dönülür ve 3 zincir 1 trabzan şeklinde örgü model bitene kadar devam eder. Özellikle atkılar için çokça tercih edilen bir model olan kafes tekniği, çokça sevilmektedir.

Bal Peteği Örgü Modeli

İlk sıra örüldükten sonra ikinci sırada 2 ilmeğimizi sola kaydırıyoruz. Daha sonra sağ şiş yardımı ile ilmekleri düz bir şekilde örüyoruz. Daha sonra aynı işlemi diğer taraf için uyguluyoruz ve modelin arkasında kalan ilmekler için haroşo ters örgü yapıyoruz, işlem devam ettikçe altıgen bir bal peteği modeli karşımıza çıkıyor. Özellikle bebek kazaklarında çokça tercih edilen bu model, 2021 yılında da büyük markalarda bulunuyor.

Düz Örgü Çiçek Teması

Yeni yılın kış modasında düz örgüler ön plana çıkıyor. Nako iplerle örülen düz modeller, tığ işi çiçeklerle birleşip oversize hale getirildiğinde ortaya harika kazak ve atkılar yaratabilirsiniz. Erkek modelleri için dilerseniz örgüyü düz tamamlayabilir, kadınlar için ise ekleyeceğiniz çiçeklerle ışık ışıl bir görüntü yaratabilirsiniz. Özellikle düz örgü çiçek temasının bu sene içerisinde son derece yaygın olduğunu söyleyebiliriz.

Kahve Çekirdeği Örgü Modeli

Yıllar geçse de en çok tercih edilen modellerden birisi olan kahve çekirdeği modeli arka ilmekten başlanarak örülür. 1 sırayı düz ördükten sonra 3 sıra ters örülür ve daha sonra ilmek ilmek şekil işlemeye başlanır. Sıra tamamlandıktan sonra üçüncü sıradaki ilmeği ilk ikisinin üzerinden geçirerek azaltma işlemi yapıyoruz. Bu defa bir ters üç düz örerek sırayı tamamlıyoruz. Daha önce azalttığımız örneği 1 adet daha fazla örerek artırıyoruz ve işlemi bu şekilde model tamamlanana kadar devam ediyoruz.