Kış Tatilinde Gidebileceğiniz En İyi 5 Rota! Görsel
Seyahat
16.12.2022

Kış tatili düşkünüsünüz ama gidecek iyi bir yer bulamıyor musunuz? Kış mevsiminde keyifli zamanlar geçirebileceğiniz ve memnuniyetle ayrılacağınız yerleri bulmak özellikle ülkemizde çok kolay. Türkiye’de kış turizmi birbirinden zengin ve keyifli yerleri ve eğlenceli faaliyetleri içeriyor. Kayak tatilini tercih edenler için her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Uludağ ve Palandöken merkezleri bulunurken, “Sadece hafta içi iş yoğunluğundan kaçıp biraz dinlenmek istiyorum” diyenlerin de kaçış adresi Bolu ve Sapanca oluyor.

Türkiye, ülke genelinde kış tatili severlere her şey dahil kış tatili fırsatları, harika manzaralar ve kış sporları meraklıları için de modern tesisler sunuyor. Ülkemiz dünyaca ünlü sahilleri ve sıcak yaz ayları ile ünlü olsa da kış tatili için de mükemmel bir konuma ve zengin fırsatlara sahip.

Kışın tatil yapmanın bir diğer güzel yanı ise kış ayları içinde özel dönemleri de barındırması. Özellikle yılbaşı dönemi insanlar için çok iyi bir tatil fırsatı sunuyor. Yılbaşına özel her şey dahil kış tatili fırsatlarıyla yurt içi otelleri, kış tatilinin vazgeçilmezleri haline geliyor.

Bir diğer önemli kış tatili konsepti ise Sevgililer Günü. Kış tatili konseptinde birkaç günlük romantik bir tatil organize edebilirsiniz. Bunun yanı sıra sömestr tatili ise kış tatili yapmak isteyen aileler için oldukça iyi bir fırsat. Sizin için hazırladığımız kış tatilinde gidilebilecek yerler listesiyle sevdiklerinizle birlikte kış tatilinizi unutulmaz bir anıya dönüştürebilirsiniz.

Kış Tatili Yerleri

1. Bursa Uludağ

Türkiye’de kış tatili yerleri denince akıllara ilk gelen Bursa-Uludağ oluyor. Özellikle İstanbul’a yakınlığı ile her yıl yüzlerce kış tatili tutkununun ilk durağı oluyor. Ayrıca, kış sporu seviyorsanız veya deneyimlemek istiyorsanız Uludağ sizin için en iyi tercihlerden biri. Uludağ, sahip olduğu birbirinden farklı zorluk derecesine sahip pistleri ve ulaşımı kolaylaştıran teleferik sistemi ile kış aktivitelerinde zorlanmayacağınız bir yer olma özelliğini taşıyor.

Uludağ, her mevsim ayrı güzelliğe sahip olsa da kış mevsiminde büründüğü manzarasıyla eşsiz bir yer haline geliyor. Bungalov evler, butik oteller ve 5 yıldızlı oteller ile Uludağ kış tatili severlere çeşitli konaklama imkânlar da sunuyor. Bütçenize uygun konaklama yerleri, elverişli pistleri, partileri ve eşsiz manzarasıyla Uludağ, kış tatili kaçamağı arayanların vazgeçilmezi oluyor.

2. Erzurum Palandöken

Ülkemizde kış tatilinin bir diğer uğrak noktası ise Erzurum Palandöken. Özellikle kış sporları yapmak isteyenler veya öğrenmek isteyenler için sahip olduğu dünyaca ünlü kayak merkezleri ve pistleriyle en iyi adreslerden biri. Palandöken’in tertemiz dağ havası hayat enerjinizi tazeleyecek.

Palandöken’i tercih etmenizi sağlayacak bir diğer etken ise Erzurum mutfağı! Palandöken’e kadar gitmişken meşhur cağ kebabını ve diğer birbirinden lezzetli yöresel yemekleri tatmadan dönmeyin. Ayrıca, Erzurum’a kadar gitmişken mutfağının yanı sıra şehrin yüzlerce yıllık tarihini de değerlendirmenizi, doğal güzelliklerini ve tarihi eserlerini de mutlaka ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

3. Ilgaz Ada

Türkiye’nin önemli kış tatili yerlerinden bir diğeri ise Ilgaz Dağları. Kastamonu-Çankırı sınırında yer alan ve Batı Karadeniz’in en yüksek dağı olan Ilgaz, ülkemizin önde gelen kayak ve kış turizmi adreslerinden biri.

Sahip olduğu zengin bitki örtüsü ile Ilgaz Milli Parkı ve birbirinden eşsiz tarihi eserler ile Ilgaz, özellikle kış aylarında görülmesi gereken yerler listemizde yer alıyor. Kayağa oldukça elverişli pistleri, teleski hizmeti ve gece kayak yapma zevkiyle Ilgaz, kış tatiliniz için mükemmel bir tercih olacak.

4. Batı Karadeniz Seyahati Bolu

Birden çok yeri seyahat ederek kış tatilimi geçirmek istiyorum diyorsanız Batı Karadeniz tam size göre! Doğası, tarihi, kültürü ve yemekleri ile Batı Karadeniz görmeniz gerekenler listesinde yer alıyor. Kış tatili için yeterli zamanınız varsa Batı Karadeniz turu planlayabilir veya “pek zamanım yok” diyorsanız da bir hafta sonu Bolu’yu gezerek değerlendirebilirsiniz.

Bolu’da kış tatilinde gezilebilecek yerler dendiğinde akla ilk olarak Abant Gölü geliyor. Yüksek çam ağaçları ve karlar ile çevrilmiş bir göl ile Abant sizlere bir kartpostal görüntüsü sağlıyor. Sahip olduğu birçok kaliteli tesis, konaklama fırsatları ve doğa yürüyüşleri ile Abant kış tatiliniz için oldukça keyifli bir tercih.

Bolu’nun karla kaplı muhteşem manzaralarından bir diğerine ise Yedigöller’de ulaşabilirsiniz. Kar içerisinde bir doğa yürüyüşü ve trekking için mükemmel bir tercih.

5. Sakarya Sapanca

İstanbul’a yakın bir diğer kış tatili bölgesi ise Sakarya-Sapanca. Her mevsim ayrı doğal güzelliklere sahip Sapanca, özellikle kış aylarında muhteşem manzarası ile ziyaretçilerini büyülüyor. Özellikle konumu itibarıyla Sapanca, hafta sonu kış tatili arayanların ilk tercihlerinden biri oluyor.

Muhteşem bir kış tatili deneyimi için Sapanca’da göl manzaralı konaklama yerlerini tercih edebilir, göl kenarında uzun yürüyüşler yapabilir ve Maşukiye’nin doğal güzelliklerini keşfedebilirsiniz.

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Sapanca’da kış tatilinizi geçirirken ayrıca tarihi eserleri inceleyebilir ve tarihi yerleri ziyaret edebilirsiniz. Yemyeşil doğası ve yürüyüş parkurları ile Kırkpınar ise sizler için bir diğer önerimiz. Kurtköy’de alabalık çiftliklerine uğrayıp sonrasında Kırkpınar’a geçerek yemyeşil doğanın keyfini çıkarın!

Yurtdışına Kış Tatiline Çıkacaklar için Tavsiyeler

Pek kış tatili tutkunu değilsiniz ama kışın tatil de yapmak istiyorsanız, yurtdışı opsiyonlarını da değerlendirebilirsiniz. Ülkemizde kış mevsimi yaşanırken sıcak havalara hasret kaldıysanız ve vizesiz bir yer arıyorsanız;

  • Maldivler
  • Tayland
  • Brezilya tam olarak sizlere göre.
  • Maldivler
  • Tayland
  • Brezilya tam olarak sizlere göre.
  • Dünyaca ünlü Maldivler’de bütçenize özel seyahat tercihleri bulunuyor. Size uygun turlardan biri ile doğal harikaların tadını çıkarabilirsiniz.
    Tayland ise deniz tatilinin dünya üzerindeki en iyi adreslerinden biri. Sahip olduğu adalar ve birbirinden güzel plajlarıyla hem denizin keyfini çıkarmak isteyenler hem de su sporları tutkunları için mükemmel bir tercih.

    Doğa harikaları, tropik adaları ve tabii ki Rio Karnavalı ile Brezilya, herkesin tatil hayallerini süslüyor. Brezilya, sahillerin tadını çıkarmanın yanı sıra tarihi ve kültürel açıdan da faydalı bir seçenek. Yurtdışındaki bu güzel yerlerde unutulmayacak bir deneyim yaşamak istiyorsanız öncelikle bütçenizi belirlemeyi ve Seyahat Sağlık Sigortanızı yaptırmayı kesinlikle unutmayın! Yurtdışı seyahatlerinizde kendinizi güvence altına almayı ihmal etmeyin.