Küçük Değişikliklerle Daha Verimli Vakit Geçirin Görsel
Güncel
20.02.2020

Küçük değişiklikler yaparak vakti verimli geçirmek, küçük veya büyük her yaştan kişinin yakından ilgilendiği bir konudur. İşinizden veya eğitiminizden kalan zamanları etkili bir şekilde geçirmek için günlük rutininizde küçük değişiklikler meydana getirmek bile yeterli olmaktadır. Küçük değişikliklerle verimli vakit geçirmek için faydalanabileceğiniz bilgileri yazımızda bulabilirsiniz.

Egzersiz Yaparak Vaktinizi Değerlendirin

Düzenli egzersiz yaparak vaktinizi değerlendirebilirsiniz. Egzersiz yapmak için dışarı çıkabileceğiniz gibi dilerseniz evinizde ve kendi odanızda da uygulayabileceğiniz egzersiz teknikleri ile verimli bir antrenman yapabilirsiniz. Evinizde yapabileceğiniz egzersizler arasında film izlerken ağırlık kaldırabilir ya da mekik çekebilirsiniz. Sevdiğiniz televizyon programını izlerken bir yandan nefesinizi de kontrol ederek bacak kaldırma hareketlerini uygulayabilirsiniz.

Egzersiz yapmak için spor salonlarına yazılabileceğiniz gibi bu tür masraflara girmeden yalnızca öz disiplininizi de kullanarak spor yapabilirsiniz. Bu tür egzersizleri gerçekleştirdiğinizde vücudunuz doğal yollarla endorfin hormonunu daha fazla salgılamaya başlayacaktır. Endorfin hormonu mutluluk kimyasalı olarak bilinmektedir. Kendinizi dahi iyi hissetmek ve vaktinizi daha iyi değerlendirmek için televizyon izlerken ya da müzik dinlerken bir yandan da bu tür egzersizleri gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede yaşam rutininizde küçük değişiklikler yaparak kendinizi daha iyi hissedebilir, bunun yanı sıra fiziksel formunuzu da en iyi şekilde koruyabilirsiniz.

Hobi Edinerek Vaktinizi Değerlendirin

Hobi edinerek verimli vakit geçirmek için yapabileceğiniz çok çeşitli aktiviteler mevcuttur. İşinizden ya da eğitiminizden arta kalan zamanlarda akşamları televizyon önünde geçirmemeniz için çeşitli hobiler elde edinebilirsiniz. Örneğin blog yazma gibi bir hobi edinerek vaktinizi daha verimli kullanabilirsiniz. Blog yazmak hem düşüncelerinizi belirli şekilde organize etmek hem de fikirlerinizi açığa çıkarmak için mükemmel bir yoldur.

Blog yazmak yüksek maliyetli bir iş olmadığı gibi bu hobiyi edinmek için çok fazla ekipmana da ihtiyacınız yoktur. Blog yazmak özgürlük hissi veren etkili bir hobidir. Ancak size göre uygun olmadığını düşünüyorsanız akşamları vaktinizi verimli geçirebileceğiniz forumlara üye olabilir, yeni bilgiler edinebilir yeni insanlarla faydalı sohbetler gerçekleştirebilirsiniz.

Hedef ve Planlama Yaparak Vaktinizi Verimli Kullanın

Hedef ve planlama yaparak zamanınızı verimli geçirebilirsiniz. Bunun için kısa ve uzun vadede kendinizi nerede görmek istediğinizi esas alarak detaylı bir hedef planı hazırlayın ve hedefinize ulaşmanız için atılması gereken adımları planlayın. Başarmak istediğiniz hedefi ve bu hedefe ulaşmak için kendinize son bir tarih belirleyin.

Tüm bu planlama aşamalarından sonra sizi istediğiniz seviyeye çıkaracak ve hedeflerinize ulaştıracak tüm aktivitelerle ilgili ay bazında bir planlama yapın. Örnekle açıklamak gerekirse, üç ay içinde lezzetli yemek yapmayı öğrenmek istiyorsanız, ilk ay yemek pişirme kurslarına gidebilir, online dersler alabilir, televizyondan yemek programlarını takip edebilirsiniz. Daha sonraki ikinci ayda ilk ayda öğrenmiş olduğunu bilgileri uygulayarak yeteneklerinizi geliştirebilirsiniz. Üçüncü ayda da kazandığınız yeteneklerinizi sevdiklerinize göstermek için onlara ziyafet hazırlayabilirsiniz. Küçük değişikliklerle verimli vakit geçirmek için başladığınız bu hedefiniz size ayrı bir özgüven de kazandıracaktır.