Öğle Molanızı Daha Eğlenceli Hale Getirecek 3 Şey Görsel
Güncel
16.12.2021

Çalışırken motivasyonumuzu yüksek tutmak adına çeşitli aktiviteler yapabiliriz. Gün boyunca çalışan ve dikkatini çalıştığımız ortalama 8-10 saat arasında sabit tutamayan biz çalışanlar için özellikle mola zamanlarının önemi büyüktür. Molanın boşa gitmemesi, iş hayatı içerisinde daha aktif olmak ve iş yerimizi sevmek açısından da önemlidir. Öğle molaları günün en uzun mola saatidir ve bu saat zarfında çeşitli etkinliklerle bu süreyi daha eğlenceli hale getirebiliriz.

Arkadaşlarınızla Türk Kahvesi ve Çay Keyfi

Molaların olmazsa olmazları arasında Türk kahvesi ve çay keyfi geliyor. Seneler geçse de değişmeyecek bu kombinasyonda arkadaşlarınızla hep beraber oturup sohbet edeceğiniz, çayınızı kahvenizi yudumlarken iş yerinin stresinden kısa süre de olsa uzaklaşabileceğiniz bu aktiviteler hala mola zamanlarının en sevilenleri arasında yer alıyor. Hep beraber bir alanda oturup hoş sohbet konuşabileceğiniz bu gelenek sanıyoruz ki iş yerlerinde yıllarca sürecek.

Langırt ya da Çeşitli Oyunlar Oynamak

Özellikle büyük kurumsal firmalarda son yıllarda çalışanları mola zamanlarında eğlendirmek adına ortak alanlarda vakit geçirebileceğiniz oyun bölümleri yapılmıştır. Burada boks makinesi ya da langırt gibi çoklu arkadaş grupları ile molalarınızı değerlendirebileceğiniz alanlar bulunur. Molalarınızda burada keyifli vakit geçirebilir hem de aynı zamanda arkadaşlarınızla küçük rekabetler halinde eğlenebilirsiniz. Molalarda langırt ve benzeri oyunlar özellikle son yıllarda oldukça fazla tutulmaktadır.

Molalarda Sitcom Partisi Vermek

Kendinizi o kadar da çok dışa dönük olarak tanımlamıyorsanız ya da o sırada molada yapacak bir şey bulamıyorsanız, eğlenceli zaman geçirmek ve işe dönene kadar mola zamanında biraz olsun rahatlamak için Sitcom izlemeyi tercih edebilirsiniz. Yaklaşık 30-35 dakikalık bölümleri ile oldukça çok eğleneceğiniz programlara birçok uygulama aracılığı ile erişmek mümkün. Telefonlarınız aracılığı ile da izleyebileceğiniz programlar arasında Friends ve How I Met Your Mother seneler sonra dahi başı çekiyor. Bu aktiviteyi hem tek başınıza hem de aynı zamanda molada arkadaşlarınızla yapabilmek de işin cilvelerinden. Kulaklığınız kulağınızda molada kahvenizi yudumlarken bir şeyler izlemek için alternatif dizi izleme sitelerini tercih edebilirsiniz.