Oscar Kazanmış Filmler Görsel
Güncel
28.01.2022

Film izlemeyi seviyorsanız ve kötü filmlerle zaman kaybetmek istemiyorsanız, ödüllü filmlerle ilgiliyseniz; sizler için harika bir liste hazırladık. Her biri bir sanat eseri olan ve yaratıcılığı ödüllendirilmiş olan filmler aşağıda yer alıyor.

Unforgiven

Unforgiven, elbette film sevenlerin listelerinin en başında yer alıyor. Seneler geçse de eskimeyecek olan yapım 1992 yılında vizyonda gösterime girmişti. Eastwood başrolünde bir vicdan- düşünce çatışmasını anlatan filmi izlemediyseniz mutlaka izleyin deriz.

Parasite

2020 yılın En iyi filmi dalında Oscar alan Parasite, toplum içindeki sınıf farklılıklarının can alıcı bir şekilde anlatılmasına dayanan bir film, İngilizce olmayan ilk Oscar ödüllü yapım olan filmin bazı sahneleri içinizi cız ettirecek türden.

Casablanca

1942 yılının Oscar alan yapımı Casablanca dram sevenlerin yıllar sonra bile favorisi olmaya devam edecek. Herkesin favori filmler listesinde mutlaka ilk sıralarda yer alan yapım Ingrıd Bergman hayranlarının hala büyük bir hayranlıkla izlediği yapımlar arasında yer alıyor.

Kuzuların Sessizliği

Oscar aldığı yıl aynı zamanda 4 farklı ödülü de kucaklayan Kuzuların Sessizliği özellikle korku ve gerilim sevenlerin favorisi. Bir katilin evriliş biçimini anlatan filmde Jodie Foster ise güzelliği ile bu korkuya gölge düşürüyor. Kafanızın rahat olduğu bir zamanda nefes kesici bir yapım izlemek isterseniz, Kuzuların Sessizliği mutlaka tercih edebileceğiniz bir film olmalı.

Godfather

Belki yıllar geçse de şahane potansiyelinden ödün vermeyecek olan Godfather, tüm dünyada izleyicilerin gönlünü fethetmiş muhteşem yapımlar arasında yer alıyor. Yakın zaman içerisinde yeniden işlenip yayınlanması beklenen filmin Oscar aldığı tarih ise 1972. 1972 yılında hayatımıza dahil etmiş olduğumuz Godfather, uzun yıllar boyu da favoriler listemizden çıkmayacak gibi.

Moonlight

2017 yılının Oscar ödüllü filmi Moonlight, siyahi bir adamın hayatından kesitler sunan, izleyicilere aynı sahne içinde farklı duygular hissetmesine neden olan bir film. Mutlaka izlenmesi gerekenler listesine dahil ederseniz hiç pişman olmazsınız.

Nomadland

2021 yılın Oscar ödüllü filmi olan Nomadland, 60 yaşında bir kadının hayatta kalma hikayesini gözler önüne seriyor. Birçok dalda Oscar’ı bulunan Nomadland, üzerine düşünülmesi gereken filmlerden birisi.