Otomobil Hırsızlığına Karşı Ne Yapılmalı? Görsel
Otomobil
04.01.2021

Sahip olduğunuz otomobilinizi hırsızlık vakalarına karşı korumak için yapabileceğiniz şeyler oldukça basittir. Aracınızı güvenli bir muhitte ve kilitli olarak muhafaza etmeniz gerekir. Bunun dışında meydana gelebilecek diğer hırsızlık vakalarına karşı da araç kasko poliçesi yaptırarak hırsızlık olayı yaşanması halinde karşılaştığınız zararın sigorta şirketi tarafından giderilmesini talep edebilir, böylelikle yüksek maliyetlerle karşılaşmadan zararınızın karşılanmasını sağlayabilirsiniz.

Araç Kasko Güvencesi

Zorunlu trafik sigortasından farklı bir kapsamı bulunan araç kasko değer sigortası, aracınızın trafik kazalarında olduğu gibi hırsızlık riskine karşı da güvence altına alınmasını sağlamaktadır. Aracınız için kasko sigortası yaptırdığınızda trafik kazalarında, doğal afetlerde ve daha pek çok farklı şekilde aracınızda meydana gelen zararların sigorta şirketi tarafından giderilmesini sağlayabilirsiniz. Bununla birlikte hırsızlık vakalarında da yaptırmış olduğunuz kasko poliçesinin kapsamına göre aracın kısmi tutarını veya tamamını sigorta şirketinden alabilirsiniz.

Kasko Teklifi Nasıl Alınır?

Otomobilinize kasko sigortası yaptırmak için kasko teklifi al işlemini internet üzerinden veya sigorta şirketlerini arayarak gerçekleştirebilirsiniz. Sigorta şirketlerinin yetkilileri, aracınızın markası, modeli, üretim yılı, iç ve dış donanım özellikleri, kilometresi ve kazalı olup olmadığı gibi kriterleri değerlendirmeye alarak, otomobiliniz için en uygun kasko bedelini belirlemektedir. Kasko bedeli üzerinden aracınıza kasko poliçesi yaptırarak, herhangi bir hırsızlık olayında ne kadar ücret talep edebileceğinizi de netleştirebilirsiniz. Hali hazırda aracınıza yaptırdığınız kasko sigortası varsa, internet üzerinden kasko sorgulama yaparak bu bedeli öğrenebilirsiniz.

Araç Kasko Değeri Nasıl Hesaplanır?

Otomobilinizin kasko değeri hesaplama işlemleri için sigorta şirketleriyle iletişime geçmeniz gerekmektedir. Aracınıza kasko yaptırırken sigorta uzmanları, otomobilinizin marka ve modeli, üretim yılı, kilometresi, kazalı olup olmaması, iç ve dış donanım özellikleri gibi pek çok kriteri göz önünde bulundurarak aracınıza kasko değeri belirleyebilmektedir. Bu bedel de hırsızlık gibi risk teşkil eden durumlarda araç sahibi olarak sigorta şirketinden talep edebileceğiniz parayı işaret etmektedir. Kasko bedeli yüksek olan otomobillerin maddi açıdan daha pahalı araçlardan oluştuğunu söylemek mümkündür. Aracın piyasadaki değeri ne kadar yüksek ise kasko bedeli de o kadar yüksek çıkmaktadır.