Pandemi Sürecinde Yemek Yapmayı Öğrendik Görsel
Güncel
08.07.2020

Pandemi sürecinde virüsün çok hızlı bir şekilde yayılmasıyla birlikte birtakım tedbirlere gidildi. Özellikle toplu alanlarda yapılan aktiviteler ve etkinliklere yasakların getirilmesiyle beraber insanlar ev ortamına çekilerek kendilerine yetme yolunu tercih ettiler. Özellikle restoran gibi toplu aktivitelerinin yapıldığı, hazır yeme içme işlemlerinin olduğu alanların kapatılmasıyla insanlar kendi çabalarıyla yemek yapmaya başladı.

Sosyal medyada bir akım haline gelen yemek furyasına da birçok ünlü katıldı. Ev yapımı börekler, kekler, pastalar, yemekler gibi birçok kişi mutfakta yeni deneyimler tattı. Restoran etkisinin ortadan kalkmasıyla beraber aslında oralarda yüksek paralar karşılığı yenen yemeklerin çoğunun evde de yapılabileceğini fark ettik. Uzun süren sokağa çıkma yasakları sonrası evde yeni şeyler denendi. Her gün dışarda yediğimiz pizzaları, hamburgerleri marketlere giderek kendimiz yapmaya başladık. Bu sayede aslında dışarıya çok da bağımlı olmadığımızı, kendimize yetebildiğimizi, kendi çabalarımızla bir şeyler üretebildiğimizi gördük. Karantina sürecinde dışarıdaki zincir restoranlara bağlı kalmadan, insanların beğendikleri, zor buldukları, yapmaya üşendikleri yiyeceklerin rahatlıkla yapılabileceğini görmüş oldular. Sokağa çıkma yasağı ile geçmişte büyüklerimizin yaptığı ve şehir hayatına geçince bırakmak zorunda kaldığımız ev yapımı yemekleri de yeniden anımsayarak yapma fırsatı bulmuş olduk. Fırınlarda yapılan ekmeklerle beraber daha sağlıklı bir yeme alışkanlığı edinerek, maliyet açısından da büyük tasarruflarda bulunduk. Dışarıda yemek için yüksek paralar ile sipariş edilen pizzaları, kebapları, pideleri, lahmacunları ve diğer ürünleri ev ortamında fırın eşliğinde büyük bir zevkle sosyal medya da paylaşarak yaptık. Pandemi, bu konuda insanlara aslında bazı şeylere muhtaç olmadıklarını, ev ortamına kapalı kaldıklarında neleri başarabileceklerini, nelerin üstesinden gelebileceklerini göstermiş oldu. Kendi kendine yetme yetimizle beraber insanın doğasında olan hayatta kalma güdümüz sayesinde yemek yapmayı bilmeyen çoğu kişi de yemek yapmayı öğrenerek yeni deneyimlere yelken açmış oldu.

Her geçen gün mutfakta daha farklı yemekleri, tatlıları ve içecekleri yaparak yeni tatları tanıma fırsatımız olduğu gibi mutfak alanında da kendimizi geliştirerek kendimize koyduğumuz kalıpları aşmış olduk.