Pasif Gelir Oluşturmanız İçin Proje Önerileri Görsel
Güncel
23.08.2022

Çoğumuz farklı sektörlerde ve alanlarda para kazanmak, daha rahat yaşam sürmek ve ihtiyaçlarımızı karşılamak için çalışırız. Ancak bazen kazandığımız miktar ihtiyaçlarımıza yeterli gelmeyebilir. Bu durumlarda ekstra gelirlere ihtiyaç vardır. Sadece bedensel ihtiyaçlar değil sosyal ve kültürel doygunluk için de belirli bir miktarda gelir düzeyi gerekir. Gün içerisindeki çalışma süreniz haricinde, dinlenme saatlerinizde size gelir sağlayacak yöntemler ek ihtiyaçlarınızı karşılamanız da size destek sağlayacaktır.

Dinlenme süresi ve yasal çalışma saatleri dışında 7/24 çalışmak hiç kimse için mümkün değildir. Sürekli çalışamayacağınız için boş zamanlarınızda yaptığınız şeylerin pasif gelire dönüşmesini sağlayabilirsiniz.

Pasif Gelir Nedir?

Para kazanmak için pasif gelir yöntemini kullanabilirsiniz. Peki, pasif gelir nedir ve nasıl ekstra para kazanılır? Az bir çaba ve zaman ile ya da çabasız elde edilen gelirlere pasif gelir denir. Öncesinde çalışarak ev alsanız bile kira geliri aslında pasif gelirdir. Yalnız günümüzde ev almak ve pasif gelir için kiraya vermek yıllarınızı alabilir.

Alternatif online para kazanma yöntemleri ile yüksek miktarlarda gelir elde etmek mümkün. Uyurken bile para kazanmanızı sağlayabilecek bu yöntemlere gelin birlikte bakalım. Kişiliğinize ve çalışma rutininize göre bu yöntemleri deneyebilirsiniz.

Blog açmak

Blog içerikleri Google’ı zenginleştirir ve kullanıcılar tarafından arama motoru olarak tercih edilmesini sağlar. Google Adsense oluşturulan kaliteli ve zengin blog içeriklerine maddi kaynak sağlar. Yüklediğiniz blog yazıları okundukça, paylaşıldıkça ve siteniz ziyaret edildikçe Google tarafından hesabınıza para girişi olur. Blogunuzun aldığı reklamlar, yaptığınız satış ortaklığı pazarlaması, abonelikler ve koçluklar sayesinde pasif gelirinizi artırabilir, online olarak para kazanabilirsiniz. Aktif kullanılan ve ziyaretçisi çok olan bir blog reklam aldıkça size ödenen miktarda artacaktır.

Uygulama veya oyun geliştirmek

Kullanıcıların beğeneceği, işlevsel, eğlenceli uygulama ya da oyun oluşturup reklam gelirleriyle para kazanabilirsiniz. Uygulamanız ücretsiz bile olsa alacağınız reklam gelirleri ile pasif gelir elde edebilirsiniz. Oyun ya da uygulama milyonlarca kişiye ulaşırsa reklam gelirleriniz ciddi oranda artar.

Yetkin olduğunuz konuda eğitim vermek

Udemy gibi sitelere eğitim içeriği yükleyerek yurt içi ve yurt dışında binlerce kişiye ulaşabilirsiniz. Eğitim videolarınız, slaytlar ve kurslarınız satın alındıkça tek bir video ile online olarak para kazanabilirsiniz. Udemy ile tek seferde abone olup da tüm eğitimlere ulaşamazsınız. Alacağınız her kurs ya da eğitim videosu için ayrı ayrı para ödemeniz gerekir. Özellikle yabancı dil biliyorsanız vereceğiniz derslerden daha çok para kazanabilirsiniz. Yabancı diliniz yoksa da hazırlayacağınız videolar özel öğretmenden ders alır gibi satılır. Siz de videolarınız ya da kurslarınız her satın alındığında gelir elde etmiş olursunuz.

Kullanılmayan araç ve eşyaları kiralamak

Kullanılmayan araç ve eşya kiralamak için çeşitli uygulamalar bulunuyor. Sahip olduğunuz, seyrek kullandığınız ya da kullanmadığınız fotoğraf makinesi, elektronik alet, motor ve makine gibi çok sayıda ürünü kiralayarak da pasif gelir elde edebilirsiniz.

*Yatırım tavsiyesi değildir.