Rahatlama ve Dinginlik Verecek, İçinize İşleyen 8 Mistik Enstrüman Görsel
Sağlık
13.04.2020

Rahatlatan ve sakinlik veren enstrümanlar, müziğin iyileştirici gücünden faydalanabilmeniz için en uygun müzik aletleridir. Mistik enstrümanseçenekleri binlerce yıldır tedavi amaçlı kullanılmaktadır. Bu enstrümanların yaymış olduğu titreşimler, ruh halinizi değiştirebilmektedir. Rahatlama, meditasyon ve trans hali durumlarını yaşamanıza yardımcı olacak bu enstrümanları çalmayı öğrenebilir veya yalnızca müziklerini dinleyerek ruh halinizi pozitif bir duruma sokabilirsiniz.

Dövülmüş Santur

Dövülmüş santur, kültürümüzde yer alan kanuna benzeyen bir enstrümandır. Enstrümanın kökeni Irak, İran ve Hindistan olarak bilinmektedir. Telli ve vurmalı çalgılar kategorisine girmektedir. Teller üzerine küçük ahşap çekiçlerle vurularak çalınmaktadır.

Gong

Gong, pek çoğumuzun eski filmlerde gördüğü enstrümanlardan birisidir. Gong enstrümanı usta eller tarafından çalındığında, fiziksel, duygusal ve ruhsal olarak dengelenmenize yardımcı olmaktadır. Tarihi M.Ö. 4000’li yıllara kadar dayanan bu enstrüman çakra dengelemesinde de sıklıkla kullanılmaktadır.

Rüzgar Çanı

Rüzgar çanı yalnızca bir ev aksesuarı değil aynı zaman da bir enstrüman olarak bilinmektedir. Tarihinin Antik Roma’ya kadar uzandığı bilinen mistik enstrüman, çıkardığı ilahi tını ile hayat enerjisi akışını üst düzeye çıkarmaktadır.

Pan Flüt

Pan flüt, rahatlama ve dinginlik veren bir diğer enstrümandır. Tarihinin 6000 yıl öncesine dayandığı bilinmektedir. Özellikle Peru, Ekvador ve Bolivya’da oldukça yaygın kullanılan enstrümanlardan birisidir. Sakinleştirici bir etkisi olduğu bilinmektedir.

Hang

Hang, tarihi oldukça kısa olan müzik enstrümanlarından birisidir. İlk kez 2000 yılında İsviçre’de üretilmiştir. Ham maddesi çelik olan bir enstrümandır. Kucağa yerleştirildikten sonra eller ve parmaklar ile çalınmaktadır. Rahatlatıcı sesi ile hipnotik çalgılar grubuna dahil edilmiştir.

Diyapozon

Diyapozon, iyileştirici özelliği bulunan enstrümanlardandır. İlk kez 1711 yılında üretildiği bilinmektedir. Diyapozonun ilk üretilme amacı diğer müzik aletlerini akort etmektir. Ancak enerji alanını dengeleme ve uyumu arttırma özellikleri nedeniyle müzik aleti olarak çalınmaya başlamıştır.

Didgeridoo

Didgeridoo, ana vatanı Avustralya olan mistik bir enstrümandır. Aborjinler tarafından kullanıldığı bilinmektedir. Üflemeli çalgılar grubuna girmektedir. En ilkel müzik aletleri arasında sayılmaktadır.

Kalimba

Kalimba, başparmak piyanosu olarak da bilinmektedir. Akıl hastalıklarının tedavisinde de kullanıldığı bilinen mistik enstrüman, binlerce yıllık tarihe sahiptir. Ana vatanının Afrika olduğu bilinmektedir.