Sağlıklı Yaşam Önerileri Görsel
Sigorta
12.04.2019

Sağlık, yaşamımızla ilgili en önemli şeylerin başında gelir. Dengeli ve düzenli beslenerek, spor yaparak ve belirli aralıklarla sağlık taramaları yaptırarak sağlığımıza gereken önemi vermek ise, hem kendimize hem de bizi seven insanlara karşı sorumluluğumuzdur. Buna rağmen birçok insan birtakım kötü alışkanlıklar, yeme bozuklukları, uyku düzensizlikleri gibi sebeplerle sağlığına dikkat etmezken; bunlar çeşitli sağlık sorunları ve mutsuzluğa yol açabiliyor.

Sağlıklı yaşam, sırlarla dolu bir bilinmez değil. Kendisine ve yaşam kalitesine değer veren herkesin kolayca hayatını adapte edebileceği ve isteklerini kontrol altında tutabileceği bir yaşam biçimi. Bunu başarmak içinse ihtiyacınız olan tek şey; inatçı olmak. Bu yazımızda derlediğimiz sağlıklı yaşam önerilerini dikkate alıp kararlı bir şekilde kendi hayatınıza uyguladığınızda, sonuçların sizi memnun edeceğine eminiz.

1. Dengeli ve sağlıklı beslenin.

Özellikle yemek yemeyi sevenler için beslenme alışkanlığını değiştirmenin ne denli zor olduğunu biliyoruz. Ancak düzensiz ve sağlıksız beslenmenin sebep olduğu fazla kiloların beraberinde getirdiği sağlık sorunları da hayatlarımızı fazlasıyla tehdit ediyor.

İdeal kilonuza ulaşmak ve sağlıklı bir bedene kavuşmak için şekerin ve tuzun hayatınızdaki yerini azaltabilir, baklagiller ve çok tahıllı ürünlere daha fazla yer ayırabilirsiniz. Kuvvetli bir kahvaltı ile hafif bir akşam yemeğini alışkanlık haline getirdiğinizde midenizin de dinlendiğini hissedeceksiniz. Ara öğünlerde ise taze meyve, yoğurt gibi besinler tüketerek açlık hissinin önüne geçebilirsiniz.

2. Bol sıvı tüketin.

Vücudumuzun en temel ihtiyacı, su tüketimidir. Sağlıklı olmak için günde 8-10 bardak su içerek günlük sıvı ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. İlave olarak şekersiz taze sıkılmış meyve suyu ve bitki çayları da içebilir, kalori alımınızı kısıtlayabilirsiniz.

3. Spor yapın.

İster kilonuzu kontrol altında tutmak için, isterse de fit bir görünüme sahip olmak için olsun; spor yapmak, sağlıklı yaşamın vazgeçilmezlerinden biridir. Yürüyüş, bisiklet, dans, yüzme, yoga, pilates, vücut geliştirme gibi aktivitelerden kendinize uygun olanları seçerek egzersiz programınızı istediğiniz şekilde oluşturabilirsiniz. Ayrıca egzersizlerinizi doğayla iç içe olacağınız yerlerde yapabilir, temiz havanın ve güneşin keyfini çıkarabilirsiniz.

4. Sigara kullanmayın.

Herkesçe bilinen sigaranın zararlarından bahsetmeye lüzum yok. Nitekim sigara içenler bile günümüzde bu bilince sahip. Bağımlılıklardan kurtulmak hiçbir zaman kolay olmasa da, imkânsız olmadığını da hepimizin çevresindeki başarılı örneklerden görmek mümkün. Peki, siz neden bu örneklerden biri olamayasınız?

5. İyi uyuyun.

Düzenli ve kaliteli uyku, yeni güne zinde başlamanız için kilit bir noktadır. Her gün belirli saatlerde uyuyup uyanarak bir uyku düzeni oluşturmanız da sağlığınız açısından oldukça önemlidir. Günde 6-8 saat uyku ideal olmakla birlikte, uyumadan önce ılık bir duş almak da uyku kalitenizi arttırabilecek bir unsurdur.

6. Sosyal ilişkilerinizi güçlendirin.

İnsan, sosyal bir varlıktır. Bu nedenle giderek sanallaşan sosyal ilişkilerimizin yanında yüz yüze iletişim halinde olduğumuz insanlarla da ilişkilerimizin güçlü olması gerekir. Sevdiğiniz ve sizi sevdiğini bildiğiniz insanlarla birlikte zaman geçirmek size mutluluk vereceği gibi, aile ilişkilerinizi de yakın ve samimi tutmak; yaşantınıza huzur getirecektir.

7. Düzenli olarak sağlık kontrollerinizi yaptırın.

Kendi sağlığınızı sürekli olarak takip etmek ve kontrollerinizi yaptırmak, herhangi bir hastalık durumunda erken teşhis sayesinde size büyük bir avantaj sağlar. Check-up muayenesi ile hipertansiyon, kalp-damar hastalıkları, şeker hastalığı, hepatit, kanser gibi hastalıkların önceden farkına varmanız ve önlem almanız mümkün olmaktadır.

Kontrollerinizi yaptırmak ve karşılaşabileceğiniz sağlık sorunlarına karşı kendinizi güvence altına almak için SGK ile anlaşmalı özel sağlık kuruluşlarından yararlanmanızı sağlayan Doğru Adım Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’nı yaptırarak kaliteli sağlık hizmetlerine fark ücreti ödemeden ulaşabilirsiniz.

Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için sunduğumuz önerilere kulak vererek hayatınızı düzenli, sağlıklı ve keyifli bir hale getirebilir; sevdiklerinizle birlikte uzun ve kaliteli bir yaşam sürebilirsiniz.