Seyahat Sigortası Nedir, Ne İşe Yarar? Görsel
Sigorta
26.03.2023

Seyahat sigortası yaptırmak günümüzde yurt içi ve yurt dışı seyahatlerde sağlık risklerine karşı kişilerin korunmasını sağlamaktadır. Sadece sağlık riskleri nedeniyle yaşanan sorunları değil, aynı zamanda kaza ve valiz kaybı gibi seyahat sırasında karşılaşılabilecek birçok riske karşı da koruma sağlayan bir sigorta türüdür.

Seyahat sigortası son derece önemli bir sigorta türü olarak görülmektedir. Seyahat sigortasını temelde iki grupta incelemek mümkündür. Bunlar yurt içi ve yurt dışı seyahat sigortası olarak ayrılır. Seyahat sigortası genel hatlarıyla seyahat sırasında ortaya çıkacak olası pek çok riske karşı koruma sağlayan bir sigorta türü olarak değerlendirilmektedir.

Seyahat Sigortası Nedir?

Seyahat sağlık sigortası yurt içi veya yurt dışı seyahatlerde yaşanabilecek hastalık, kaza veya valiz kaybı gibi temel risklere karşı maddi olarak koruma sağlayan bir sigorta türüdür. Seyahat sırasında ortaya çıkacak beklenmedik birçok riske karşı kişilerin olası giderlerini koruma altına alır. Seyahat sağlık sigortası sağlık ile ilgili oluşacak riskleri kapsadığı gibi bagajın kaybolması gibi riskleri kapsamaktadır.

Seyahat sigortası kapsamında yer verilen teminat türlerine göre kapsamlı ya da sadece belirli risklere karşı sigorta yaptırılması mümkündür. Özellikle yurt dışı seyahatlerde risk faktörü daha fazla olacağı için yurt dışına çıkmadan önce kişilerin seyahat sigortası yaptırmaları önerilmektedir. Sigortacılık alanında yaygın bir sigorta türü olarak öne çıkmaktadır.

Seyahat Sigortası Ne İşe Yarar?

Yurt içi seyahat sigortası ya da yurt dışı seyahat sigortasının kapsamına göre her iki sigorta türünün de kapsamı farklılık göstermektedir. Seyahatleri sırasında kişilerin karşılaşacakları muhtemel risklere karşı koruma sağlayan bir sigorta çeşidi olarak uygulanmaktadır. Teminat kapsamına göre seyahat sigortası ile birçok riske karşı koruma sağlanır.

İki grupta incelenen seyahat sigortası hem yurt içi hem de yurt dışı olarak tanımlanabilir. Her iki sigorta türünde benzer teminatlara yer verilse de seyahat sigortası satın alırken poliçenin başlangıç ve bitiş tarihine, seyahat edecek kişi sayısına, ziyaret edeceği ülkenin varsa vize şartlarına uygunluğuna dikkat edilmesi de gerekecektir. Yurt içi ve yurt dışı tüm seyahatlerde farklı riskler bulunur. Temelde bu sigorta türünde olası risklere karşı maddi koruma sağlanarak tedavi masraflarının ya da bagaj kaybı gibi durumların etkilerinin en aza indirilmesi hedeflenmektedir.

Seyahat Sigortası Neleri Kapsar?

Seyahat sigortası kapsamı oldukça geniş tutulabilir. Seyahat sigortası poliçesinin kapsamına göre seyahatte meydana gelecek birçok riske karşı tam koruma sağlanabilmektedir. Seyahatlerde en çok rastlanan riskler bu sigorta türünde kapsam içine alınmıştır.

Seyahat sigortasının kapsamı kısaca şöyledir:

  • Kaza
  • Ani gelişen sağlık sorunları
  • Hastalıklar
  • Sağlık ve cenaze nakil masrafları
  • Bagaj kaybolması vb.
  • Kaza
  • Ani gelişen sağlık sorunları
  • Hastalıklar
  • Sağlık ve cenaze nakil masrafları
  • Bagaj kaybolması vb.
  • Seyahat sağlık sigortası genelde seyahat sırasında ortaya çıkacak hastalıklar veya kaza sonucu oluşacak tedavi masraflarını kapsamaktadır. Buna ek olarak seyahatlerde meydana gelen valiz kaybolması veya hırsızlık gibi konularda da koruma sağlanabilir. Tercih edilecek poliçe kapsamına göre kapsamı da değişecektir.

    Yurt Dışı Seyahat Sigortası Nedir?

    Yurt dışı seyahat sigortası adından da anlaşılacağı üzere yurt dışına yapılacak seyahatlere yönelik yapılan bir sigorta türüdür. Türkiye sınırları dışında seyahatlerde sağlık hizmeti ve diğer maddi hasarlara karşı güvence sağlanmaktadır. Teminat kapsamı ise ürüne, sigorta şirketine ve gidilecek ülkelere göre değişmektedir.

    Avrupa ülkeleri tarafından Schengen vizesi işlemleri öncesinde ön koşul olarak seyahat sigortası şartının aranması da vize sigortası olarak seyahat sigortasının yaptırılmasını zorunlu kılmaktadır. Yurt dışına seyahat edecek kişiler için bu sigorta büyük ölçüde zorunlu bir sigorta olarak görülmektedir. Seyahat sigortası yaptırırken gidilecek ülkeler tarafından ne tür şartların arandığı ve sigorta kapsamında neler olması gerektiği gibi hususların da ayrıca incelenmesi gerekmektedir.

    Seyahat Sigortası Yaptırmak Neden Önemlidir?

    Seyahat sigortası poliçesi ile kişilerin yurt içi ve yurt dışı tüm seyahatlerinde olası birçok riske karşı kendilerini güvence altına alması mümkündür. Her seyahat belirli bazı riskleri barındırdığı için bu sigorta türünün yaptırılması son derece önemlidir. Hali hazırda birçok ülke tarafından seyahat sigortası yaptırılması zorunlu tutulmaktadır. Özellikle yurt dışı seyahatlerde birçok riske karşı önlem almak adına seyahat sigortası yaptırılması gerekecektir.

    Seyahat Sigortası Avantajları Nelerdir?

    Seyahat sigortası avantajları doğrudan tercih edilecek sigorta türüne göre değişmektedir. Sigorta kapsamında hangi risklere karşı güvence verildiğine dair avantajlar farklılık gösterse de genel itibarıyla bu seyahat sigortasını yaptırmak son derece önemlidir.

    Seyahat sigortasının başlıca avantajları kısaca şöyledir:

    • Kaza veya hastalık sonrasında ortaya çıkan tedavi masrafları karşılanır
    • Vefat halinde cenaze nakli masrafları ödenir
    • Valiz kayıp ya da çalıntı gibi durumlara karşı hasarlar karşılanabilir
  • Kaza veya hastalık sonrasında ortaya çıkan tedavi masrafları karşılanır
  • Vefat halinde cenaze nakli masrafları ödenir
  • Valiz kayıp ya da çalıntı gibi durumlara karşı hasarlar karşılanabilir
  • Seyahat sırasında ortaya çıkabilecek tüm risklere karşı seyahat sigortası yaptırmak son derece avantajlıdır. Bu risklerden dolayı ortaya çıkacak maddi hasarların önlenmesi açısından seyahat sigortası hem yurt içi hem de yurt dışı tüm seyahatlerde tercih edilmesi gereken bir sigorta türüdür.

    Doğa Sigorta Seyahat Sağlık Sigortası

    Seyahatinizde karşılaşabileceğiniz risklere karşı Doğa Sigorta Seyahat Sağlık Sigortası teklifinizi www.dogasigorta.com web adresinde Hızlı Poliçe ekranından hızlıca alabilirsiniz!