Seyahatinizde Size Pahalıya Mal Olabilecek 10 Hata Görsel
Seyahat
05.02.2019

Seyahat etmek kimi zaman daha önce hiç görmediğimiz bir yeri keşfetmek için atıldığımız bir macera kimi zaman ise kafa dinlemek ve kendimizle baş başa kalmak için rutin yaşamımızdan bir kaçıştır. Her ne kadar seyahat etmek her insan için bir ihtiyaç olsa da hayatın her alanında risklerin ve tehlikelerin olduğunu göz önüne aldığımızda, seyahatlerin de bir takım riskler barındırdığını unutmamamız gerekir. Yurtiçinde, yurtdışından ülkemize veya ülkemizden yurtdışına gerçekleştirmeyi planladığınız seyahatler de yapabileceğiniz bazı hatalar sebebiyle sizin için bir işkenceye dönebilir. Biz de bu yazımızda sizlere, seyahat öncesi veya sırasında en çok yapılan hataları derleyerek dikkat etmeniz gerekenleri ele aldık.

Seyahatinizde Size Pahalıya Mal Olabilecek 10 Hata

  1. Pasaportunuzu Kontrol Etmemek

  • Pasaportunuzu Kontrol Etmemek

  • Pasaportunuzu Kontrol Etmemek

    Pasaportlar, genellikle uzun süreli olarak alındıkları için geçerliliklerini hangi tarihte kaybedecekleri sorusu zamanla hafızamızda cevapsız hale gelir. Bu sebeple seyahat planlaması yaparken dikkat etmeniz gereken şeylerin başında pasaportunuzun geçerli olup olmadığı gelmektedir. Tabii eğer pasaportunuz kaybolmamış ya da çalınmamışsa! Bu durumda polis merkezine giderek kayıp bildiriminde bulunmalı veya emniyet müdürlüğü pasaport şube müdürlüklerine müracaat ederek yeni pasaport çıkarttırmalısınız.

    1. Bankanızı Seyahatiniz Konusunda Bilgilendirmemek

  • Bankanızı Seyahatiniz Konusunda Bilgilendirmemek

  • Bankanızı Seyahatiniz Konusunda Bilgilendirmemek

    Seyahatte olacağınız yer ve tarih hakkında bankanızı bilgilendirmediğiniz takdirde seyahatiniz sırasında kartınızla yapacağınız harcamalar banka tarafından şüpheli görülerek güvenliğiniz için kartınız kullanıma kapatılabilir. Böyle bir durumla seyahatiniz sırasında karşılaşmanız ise sizi oldukça zor bir duruma düşürecektir.

    1. Uçuş Rezervasyonuna Dikkat Etmemek

  • Uçuş Rezervasyonuna Dikkat Etmemek

  • Uçuş Rezervasyonuna Dikkat Etmemek

    Uçuş rezervasyonunuzu yaparken; ülkelerarası saat farkına, rezervasyonunuzu yanlış havaalanından yapmamaya ve eğer aktarmalı gidiyorsanız uçuşlarınız arasındaki süreyi doğru ayarlamaya dikkat etmelisiniz.

    1. Bagaj Kilo Hakkınızı Aşmak

  • Bagaj Kilo Hakkınızı Aşmak

  • Bagaj Kilo Hakkınızı Aşmak

    Seçtiğiniz havayolu şirketinin bagaj kurallarını okuyun. Valizinizi ve valizinizin içindekileri bu doğrultuda seçin ve seyahate hazır hale getirin. Aksi takdirde ek bagaj ücreti ödemek zorunda kalırsınız.

    1. Konaklama Rezervasyonu Yaptırmamak

  • Konaklama Rezervasyonu Yaptırmamak

  • Konaklama Rezervasyonu Yaptırmamak

    En azından seyahatinizin ilk gecesi için konaklama rezervasyonunuzu yaptırmalısınız. Açıkçası yolculuğun ardından yorgun argın, elinizde valizlerle otel aramak hem sizi hem de cebinizi daha çok yoracaktır.

    1. Konaklayacağınız Yeri Merkezi Bir Konumda Seçmemek

  • Konaklayacağınız Yeri Merkezi Bir Konumda Seçmemek

  • Konaklayacağınız Yeri Merkezi Bir Konumda Seçmemek

    Seyahat için nereye giderseniz gidin gezilecek-görülecek yerler belirli bir alan içinde kalacaktır. Bu bir şehir merkezi de olabilir bir sit alanı da. Bu sebeple seyahatinizden önce belirlediğiniz gezilecek yerlere yakın ve ulaşım açısından avantajlı bir konaklama yeri seçmenizde fayda var.

    1. Gezmek İstediğiniz Yerleri Önceden Belirlemeden – Planlama Yapmadan Gitmek

  • Gezmek İstediğiniz Yerleri Önceden Belirlemeden – Planlama Yapmadan Gitmek

  • Gezmek İstediğiniz Yerleri Önceden Belirlemeden – Planlama Yapmadan Gitmek

    Bilinçsizce yapılacak bir seyahat sizi birçok sorunla karşı karşıya bırakabileceği gibi destinasyonunuzda görülmeye değer önemli yerleri de göz ardı etmenize neden olabilir. Bu sebeple seyahate çıkmadan önce görmeyi istediğiniz yerleri Google Maps’te işaretleyerek seyahatinizi planlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

    1. Seyahatiniz Sırasında Telefonunuzu Kullanmak İçin Paket Almamak

  • Seyahatiniz Sırasında Telefonunuzu Kullanmak İçin Paket Almamak

  • Seyahatiniz Sırasında Telefonunuzu Kullanmak İçin Paket Almamak

    Telefon hattınız için yurtdışı paketi almadan telefonunuzu kullanmaya kalkarsanız yüklü bir faturayla karşılaşmanız çok olası. Bu sebeple seyahate çıkmadan önce bir yurtdışı paketi alabilir veya gideceğiniz ülkede kısa süreli kullanabileceğiniz yeni bir telefon hattı edinebilirsiniz.

    1. Seyahat Evraklarınızın Yanınızda Bulundurmamak

  • Seyahat Evraklarınızın Yanınızda Bulundurmamak

  • Seyahat Evraklarınızın Yanınızda Bulundurmamak

    Seyahatiniz sırasında karşılaşabileceğiniz sorunlara karşı pasaportunuzu ve konaklama-uçuş belgelerinizin birer kopyasını sırt çantanızda saklayın.

    1. Seyahat Sağlık Sigortası Yaptırmamak

  • Seyahat Sağlık Sigortası Yaptırmamak

  • Seyahat Sağlık Sigortası Yaptırmamak

    Seyahatiniz sırasında herhangi bir sağlık sorunuyla karşılaşabilir veya kaza geçirebilirsiniz. Özellikle yurtdışı seyahatlerinde bu tip durumlarla karşılaştığınızda sigortanız olmadan hastaneye gitmek ve tedavi olmak size çok pahalıya mal olabilir. Bu sebeple bir seyahat sağlık sigortası yaptırmanız sizin yararınıza olacaktır. Seyahat Sağlık Sigortanızı Doğa Sigorta’da yaptırarak önleminizi alın, seyahatinizin keyfini çıkarın!