SGK Şartı Olmadan Özel Hastane Masraflarını Nasıl Karşılarım? Görsel
Sigorta
27.10.2020

Türkiye Cumhuriyeti Sosyal Güvenlik Kurumu yani SGK, 16 Mayıs 2006 tarihinde kabul edilen 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu ile Bağ-Kur, Emekli Sandığı ve SSK kurumlarının aktarılması ile oluşturulmuş devlet kurumudur.

Bildiğiniz gibi SGK’lılar özel hastanelerde fark ücretini ödeyerek muayene ve tedavilerini karşılayabilmekteler. Peki SGK şartı olmadan özel hastane ücreti karşılanabilir mi? Evet, Doğa Sigorta’nın Doğru Adım Tamamlayıcı Sağlık Sigortası’na ek sunduğu “A + Yatarak Tedavi Teminatı” sayesinde SGK şartı olmadan da özel hastane ücretlerini karşılayabilmek mümkün.

Doğa Sigorta’nın isteğe bağlı sunduğu “A + Yatarak Tedavi Teminatı” ile SGK’nız olmadan Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yaptırarak, anlaşmalı özel hastanelerde (A tipi kurumlarda) gerçekleşen ve teminat kapsamına giren muafiyetin üzerinde kalan sağlık gideri harcamaları, sigorta şirketi tarafından bu teminat kapsamında limitsiz ve%100 ödeme oranıyla karşılanıyor.

Bu ürün ile sigortalılara, poliçe genel ve özel şartları çerçevesinde teminat dahilinde olan bir yatarak tedavi teminatı gideri olur ise (ameliyat, kemoterapi, radyoterapi, diyaliz vd.) istediği özel hastanede tedavisini olduğunda kendisine geri ödeme yapılmaktadır.