Soğuk Havalar Yaklaşırken Evinizi Sıcak Tutacak Önlemler Görsel
Güncel
27.11.2020

Kış mevsiminin sert şekilde yaşandığı ülkemizde, özellikle küresel ısınmanın olumsuz etkileri de son yıllarda kendini göstermeye başlamıştır. Yazları eski döneme kıyasla daha sıcak ve kurak, kış mevsimini de eskiye göre çok daha soğuk ve dondurucu geçirmeye başlayan ülkemizde soğuk havalara karşı evi sıcak tutacak önlemlerin de zamanında alınması faydalı olacaktır. Hem yakıt tasarrufu sağlamak hem de hastalanmamak için evi sıcak tutacak bu önlemler sayesinde kış mevsimini sorunsuz bir şekilde atlatmak mümkün olabilmektedir.

Kış Mevsimine Özel Isı Yalıtımı

Evlere uygulanan profesyonel iklimlendirme yöntemlerinden biri olan yalıtım, ilk başta maliyetli gibi görünse de esasında uzun dönemde çok daha ekonomik sonuçlar sunmaktadır. Yalıtım malzemeleri kaliteli ürünlerden seçildiğinde, her kış mevsiminde ısınmak için harcadığınız yakacak masraflarınızı daha da düşürmenizi sağlamaktadır. Kış mevsiminin en soğuk zamanlarında bile daha az yakıt masrafıyla geçinmenize yardımcı olan yalıtım ve iklimlendirme işlemlerinin profesyoneller tarafından yapılmasına dikkat edilmelidir.

Evi Sıcak Tutmanın Yolları

Kış mevsimi gelip çatmadan önce yalıtım işlerini tamamladıktan sonra siz de farklı yöntemler kullanarak evinizi daha sıcak hale getirebilirsiniz. Özellikle pencere aralarından sızan soğuk havayı engellemek için silikon veya poliüretan köpük materyallerini kullanabilirsiniz. Köpük veya silikon dolgusu ile pencere aralarındaki küçük çatlakları doldurarak buralardan içeriye soğuk hava esmesini engelleyebilirsiniz. Bunun dışında çift katlı cam kullanımı ve yeni teknolojiye sahip kombileri tercih etmek de evi sıcak tutmanın yolları arasında yer almaktadır. Dolayısıyla kış mevsiminde ideal şekilde çalışmayan ve performansı düşük olan kombinizin bakımlarını yaptırarak daha uygun maliyetlerle evinizi daha iyi ısıtabilirsiniz.

Alternatif Isınma Teknikleri

Tüm bu ev ısıtma taktikleri dışında alternatif ısınma yöntemleri de bulunmaktadır. Bunlar arasında en çok odaların kapısını kapalı tutmak ve zeminden gelen soğuk havayı kesmek için kışlık kalın halıları yere sermek gibi teknikler öne çıkmaktadır. Aynı zamanda camdan gelen soğuğu engellemek için kalın perdeleri tercih edebilir, kullanmadığınız balkon kapısı ve pencereleri ise muşamba ile sararak bu alandan gelebilecek soğuk havaları ciddi oranda kesebilirsiniz.