Sömestr Tatilinde Ailecek Gidebileceğiniz Yerler Görsel
Sigorta
16.01.2020

Sömestr tatiline çok az kaldı. Yoğun bir eğitim-öğretim hayatına ara verecek olan çocuklarımız bu tatilde biraz rahatlamak, biraz eğlenmek isteyeceklerdir. Biz de sizler için bu yarıyıl tatilini ailecek geçirebileceğiniz birkaç rota alternatifini sizlere sunmak istedik.

Yurtiçi Ailecek Gezebileceğiniz Yerler

İstanbul

Tabii ki rotamızı ilk İstanbul’dan başlatıyoruz. Eşsiz tarihi, yıllardır süregelen birikimi ile İstanbul tam olarak geçmişi yaşayabileceğiniz yerlerden. Tarihi yarımadada çocuklarınıza geçmişe yönelik bir tarih yolculuğu yaptırabilirsiniz. Dilerseniz ailecek müze turu da gerçekleştirebilirsiniz. Beyoğlu’nda bulunan İllüzyonlar Müzesi, Haliç’te bulunan Rahmi Koç Müzesi, Moda’da bulunan Barış Manço Müzesi, Üsküdar’da bulunan Mehmet Naci Aköz Uçurtma Müzesi veya Göztepe’de bulunan İstanbul Oyuncak Müzesi gibi birçok müzeyi ziyaret edebilir, ailecek keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Bursa

Sömestr tatilini eğlenceli bir kış tatiline çevirmek isteyen aileler için Bursa en doğru tercihlerden biri olabilir. Uludağ Kayak Merkez’inde ailecek geçireceğiniz bir kış tatili hem size hem de çocuklarınıza çok iyi gelecektir.

Kapadokya

Aslında yaz veya kış fark etmez, bulunan ilk fırsatta görülmesi gereken yerlerden biridir Kapadokya. Eşsiz peri bacaları manzarası, balon gezintileri ve tarihi dokusu ile Kapadokya’nın sizi etkileyeceğine çok eminiz.

Pamukkale

Şifa verdiği söylenen termal su kaynaklarının olduğu Pamukkale travertenleri bu soğuk günlerde sıcak bir seçim olabilir. Kaplıcalar ve kaynak suları ile siz de ailecek içinizi ısıtabilirsiniz.

Bolu

Yedigöller ve Abant gibi doğal güzellikleri içinde barındıran Bolu, kış mevsiminde sizlere doğanın içinde huzur verici bir tatil imkanı sunacak.

Yurtdışı Ailecek Gezebileceğiniz Yerler

Prag

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag kış zamanlarında adeta masaldan fırlamış bir görüntü yakalayan bir şehirdir. Mimarisi, müzeleri gibi mutlaka görülmesi gereken yerler bulunan Prag’ı tatilinizde seyahat rotanıza ekleyebilirsiniz.

Paris

Fransa’nın ikonu olmuş Eiffel Kulesi’ni görmek, çocukların en çok ilgisini çekecek olan ünlü Disneyland’i ziyaret etmek için yarıyıl tatilinden daha uygun bir zaman mı var? Üstelik kış döneminde Paris’in eşsiz görüntüsü ile…

Barselona

Kış tatilini sıcak bir yerde geçirmek isterseniz Barselona sizin için çok doğru bir seçim olabilir. UNESCO tarafından koruma altına alınan birçok bölgesi bulunan bu şehrin tadını çıkaracağınıza eminiz.

Yarıyıl tatilini geçirebilecek birçok seyahat noktası bulunmaktadır. Ancak neresi olursa olsun ailecek zaman geçirecek olmanın keyfi her zaman bir başka olacaktır.