Spor Salonunuzu Eve Taşıyabilirsiniz Görsel
Sağlık
01.02.2021

Spor salonunuzu eve taşımak için öncelikli olarak ev şartlarınızın spor aletlerini kullanmak için uygun hale getirilmesini sağlamak gerekmektedir. Spor salonunuzu eve taşımak zeminlerin ya da ev koşullarının uygun olması halinde size de pek çok kolaylık sunacağı için önemli olmaktadır.

Spor salonunu eve taşımak tüm aletlerin ev içerisinde kullanılması değil, uygun kas gruplarını harekete geçirecek alternatif yöntemlerin bir arada kullanılabileceği spor aletleri ile çalışmayı sağlamak olarak bilinmektedir.

Evin iç zemininin bu şartlar için uygun olması kadar aynı zamanda evin genel büyüklüğünün de bu şartlar için uygun olması önerilmektedir. Çok dar alanda yapılan sportif faaliyetler nefes almayı güçleştirdiği için problem oluşabilmektedir.

Spor Salonunu Eve Taşımak İçin Hangi Zemine İhtiyacımız Var?

Spor salonunu eve taşımak için ihtiyacımız olan zemin PVC fayans olarak bilinmekte olan bir zemindir. Özellikle spor salonlarında karşımıza çıkmakta olan bu zemin ses geçirilmesini önlendiği gibi aynı zamanda daha yumuşak da bir yapıya sahip olduğu için hareketleri kısıtlamamaktadır.

PVC fayanslar hemen her yere monte edilebildiği için öncelikli olarak ölçülerin doğru bir biçimde alınması ve akabinde bu ölçülere uygun olarak monte etme işlemlerinin de yapılması gerekmektedir.

Bu fayanslar kendi özel kilitleme sistemleri ile uygun bir biçimde hazırlanmış olmakta ve bu sayede uzun süreli olarak kullanımları da mümkün olmaktadır. Aksi durumda zeminlerde sürekli olarak bir çizilme ya da bozulma durumlarıyla karşılaşılabilmektedir.

Evde Spor Salonu Kurmak İçin Gerekli Ekipmanlar Nelerdir?

Evde spor salonu kurmak için gerekli ekipmanlar öncelikli olarak nasıl bir spor planlamamız olduğuna göre değişiklik göstermektedir. Bunun akabinde kullanılacak olan ekipmanların ölçülerine odaya göre karar verilmektedir.

Spor salonunuzu eve taşımak isteyenlerin kondisyon için gerekli olan temel malzemelerin yanı sıra kardiyo aletlerinin mutlaka bulunması gerekmektedir. Herkes için kullanılacak kardiyo aleti ayrı olarak seçilebilmektedir.

Bunların yanı sıra bench kullanımının da tek bir amaç için değil birden fazla amaca uygun olarak kullanılması sağlanmalıdır. Bu sayede hem yerden tasarruf edilmekte hem de daha planlı bir uygulama yapılması mümkün olmaktadır.

Evde Spor Salon Kurmak İçin Oda Tasarımı

Evde spor salonu kurmak için oda tasarımı yapılması öncelikli olarak kesin bir bölümün spor salonu sınırları ile belirlenmesi ile sağlanmaktadır. Bunun için geniş ve ferah bir odanın tercih edilmesi, hareket halinde nefes alışverişi için önemli olmaktadır.

Oda tasarımları yapılırken aynı zamanda aletlerin de tek bir seferlik değil birden fazla amaç için kullanılabilir olması gerekmektedir. Bu sayede hem yerden hem de kullanımdan tasarruf edilmiş olmaktadır.

Ev içerisinde hazırlanmış olan spor odası için bir alet dolabı mutlaka bulunmalıdır. Bu sayede açıkta bulunan ağırlık malzemelerinin yer kaplaması önlendiği için daha konforlu bir alan oluşturulmaktadır.

Evde Spor Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Evde spor yaparken dikkat edilmesi gerekenler öncelikli olarak sağlıklı ve ferah bir ortam oluşturulması olarak bilinmektedir. Sağlıklı bir ortam denilen alan mutlaka oksijen akışının olduğu alanlardır.

Küçük odalar spor yapmak için uygun olmamakla beraber eğer küçük odalar tercih edilecekse ekipmanların azaltılmış olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu sayede spor ile dışarı atılan enerjinin daha güçlü olması sağlanmış olmaktadır.

Spor salonunuzu eve taşımak istiyorsanız siz de ilk olarak kendinize bir spor programı düzenlemeli ve buna uygun bir çalışma sistemi geliştirmelisiniz. Ev içerisinde motivasyonu diri tutmak daha zor olacağı için motivasyon destekleyici videolar ile kendinizi geliştirebilirsiniz.