Kış Tatil Planınızı Hala Yapmadınız Mı? Görsel
Seyahat
29.11.2018

Kocaman bir yılı geride bırakırken bu senenin son tatili tabi ki kış tatili!☺Tatil denilince akla her zaman yaz mevsimi gelse de kışın yapılan tatilin de tadı bir başkadır. Hatta pek çok insan en az yaz tatili kadar heyecanla bekler kış tatilini. Hadi kabul edelim, kışın kendine özgü ayrı bir güzelliği var. Elbette her mevsimin ayrı bir güzelliği var fakat kış mevsimi diğerlerine göre biraz daha farklıdır. Özellikle dinlenme ve sakinlik odaklı bir tatil arayanlara tam olarak uygun bir tatil mevsimidir diyebiliriz. Ve eğer bir kış tatili planı varsa aklınızda şüphesiz bu güzelliği doruklarda hissettirecek nitelikte bir tatil planı yapmak gerekir. Tam da bu noktada sizler için sakinliği, güzelliği ve huzuru doruklarda yaşayacağınız yerleri kaleme alırken; aynı zaman da kayak yapabileceğiniz yerlerede değindik.

Kış Tatili Planınızda Gidebileceğiniz Yerler

Uludağ

Türkiye’nin iyi kayak pistine sahip olması ile bilinen Uludağ, Bursa şehrinin sınırları içerisinde yer almaktadır. İstanbul’a da yakın olduğu için her kış yüzlerce kayak tutkununa ev sahipliği yapar. Doğal güzelliği ile büyüleyici olan Uludağ’da konaklamak için pek çok alternatif otel bulunmaktadır. Kayak severler bir yana yalnızca dinlenmek ve doğal güzelliklerin içinde kaybolmak isteyen kişiler için de gidilebilecek en doğru tercih Uludağ olacaktır. Eğer tam kayak dönemine denk gelmek isterseniz de, Kasım ve Şubat ayları ideal zaman aralığıdır.

Pamporovo

Bulgaristan’da yer alan Pamporovo, İstanbul’dan araçla gidildiğinde sadece 7 saatlik mesafede bulunuyor. Bu bölgenin en büyüleyici kısmı genellikle güneşli olduğu için parlak ve göz alıcı bir dağ manzarası sunması. Pamporovo’da olan 18 pist, zorluk derecesine göre farklı farklı renklere ayrılıyor. Buraya gelirken kayak kıyafetlerini düşünmeyin, oldukça uygun fiyata kayak takımı ve kıyafetlerini kiralayabiliyorsunuz.

Kapadokya

Nevşehir bölgesinde bulunan Kapadokya’yı bugüne kadar hep balon turları ve peri bacaları ile duyduk. Özellikle kış aylarında peri bacalarına düşen karlar tam anlamıyla kusursuz bir görüntü. Kış aylarında da yapabileceğiniz balon turları ile eşsiz manzaralara tanık olabilirsiniz. Aynı zamanda tamamen doğal kayalardan oluşan otellerde konaklayabilir; bölgede eşsiz fotoğraflar çekebilirsiniz.

Palandöken

Erzurum şehrinin sınırları içerisinde olan Palandöken özellikle son yıllarda en sık tercih edilen kayak merkezi arasında yer almaktadır. Eşsiz manzarası ve kaliteli pisti ile her isteğe hitap eden Palandöken, en çok kar yağışı olan bölgedir. Kayak pistinin kayak aktivitesine çok elverişli olması kar seviyesinin yüksekliğinden kaynaklanmaktadır. Şöminelerin verdiği sıcacık his sizi kar sporuna daha istekli kılarken; piste çıktığınızda son derece eğlenceli vakit geçireceğinize eminiz!☺

Cortina d’Ampezzo

İtalya’da bulunan Cortina, kayak severlerin en sevdiği durak diyebiliriz. İtalya’nın eşsiz kayak merkezine ev sahipliği yapan bölgenin en dikkat çeken yanı pistlerin boş ve rahat oluşu. Kar ve kayak bir yana; yeme içmesi ile dolu dolu bir kış tatili geçireceğinizi rahatlıkla söyleyebiliriz. Kayak sporu ile kalmayıp eşsiz manzarasında doyuma ulaşacağınız bir tatil deneyimi yaşamak için kesinlikle tercih etmelisiniz.

Zigana

Gümüşhane ilinde yer alan Zigana, kış tatili planınızı yaparken mutlaka değerlendirmeniz gereken bir yer. Özellikle panoramik görüntüleri sıkça fotoğraflayabileceğiniz bu bölge, kendin pişir kendin ye tesisleri ile biliniyor. Ormanların sık olduğu alanda doğal güzelliklerin arasında büyülenirken bölgenin meşhur Hamsiköy sütlacını yemeden dönmemelisiniz. Günübirlik gitmek yerine konaklamak isterseniz bu bölgede konaklayabileceğiniz tesisler bulunmaktadır.

Ayder Yaylası

Rize’de bulunan Ayder Yaylası muhteşem doğası sayesinde tam anlamıyla turizm noktası haline geldi. Özellikle kaplıcaları sayesinde gelenlerin mutlu dönmemesi söz konusu bile değil. Karlar ile kaplanan asırlık çamların harika manzaralar oluşturduğu Ayder Yaylası, adete huzurun diğer adı. Ayder’de Karadeniz evlerini gezebilir; sıcacık ahşap evlerde konaklayabilirsiniz .

Şimdiden herkese iyi tatiller dileriz. 🙂