Türkiye’nin En İyi Bisiklet Rotaları Görsel
Seyahat
08.02.2021

Türkiye’nin en iyi bisiklet rotaları, keyifli bisiklet yolculukları yapmak isteyenler için önerilmektedir. Hem doğal güzelliğin tadına varmak hem de bisiklet sürme heyecanı ile yolculuk yapmak isteyenler için önerilmekte olan rotalardır.

Türkiye üzerinde bulunan bisiklet rotalarının aynı zamanda yeni keşiflerle çeşitlendiği bilinmekte olup güncel olarak kişilerin nasıl bir tur yapmak istediklerine bağlı olarak seçenekler değerlendirilebilmektedir.

Köyceğiz, Ortaca, Dalaman Rotası

Her mevsim tercih edilebilen bir rota olmasının yanı sıra turistik açıdan da çok zengin olduğu için en çok tercih edilenler arasında yer almaktadır. Uzun mesafe içermesine rağmen yol boyu izlenecek olan manzaralar oldukça keyifli göründüğü için merak uyandıran bir bisiklet yolu olarak bilinmektedir.

Yolun toplam mesafesi 700 km olmakla birlikte içerisinde yürüyüş yolu ve tabelalara bağlı yönlendirmeler olduğu için güvenli bir bölge olarak bilinmektedir. Güzergah içerisinde yalnızca açık yollar değil patikalar da bulunduğu için macera severlere yönelik etkili bir yolculuk keyfi sunmaktadır.

Istranca Dağları

Bisiklet yolculuğu yaparken aynı zamanda yöresel lezzetlerin de tadına varmak isteyenler için önerilen bir rota olarak bilinmektedir. Kırklareli istikametinden ilerleyen rota içerisinde Güngörmez, Aksicim, Balkaya gibi bölgenin önemli köylerinden de geçilmektedir.

Rotanın toplam uzunluğu 70 kilometre olduğu için günü birlik rota belirlemek isteyenler için oldukça keyifli bir planlama olarak tercih edilebilmektedir. Su geçişi boyunca takip edilen rota istikametinde çok lezzetli alabalık menüleriyle de tanışılabilmektedir.

Bodrum Knidos

Bisiklet yolculuğu ile birlikte aynı zamanda denizi de çok seven kişiler için oluşturulan bu rota boyunca maviliklerden hiç kopmadan yolculuk yapılabilmektedir. 295 kilometre kadar bir uzunluğu bulunan yolculuğun aynı zamanda farklı iklimlerde de tercih edilebilir olması en avantajlı durumlar arasında yer almaktadır.

Bu rota aynı zamanda Karadan Mavi Yolculuk olarak da tanımlanmakta olan bir rotadır. Yeşilin ve mavinin bir arada bulunduğu huzurlu bir yolu bisiklet ile gitmek isteyenler için eşsiz bir manzara sunmaktadır.

Toroslar

Bisiklet ile uzun soluklu yolculuklar yapmak ve yeni yerler keşfetmek isteyenler için oluşturulmuş olan bu rota ortalama 323 kilometredir. Bu mesafe içerisinde Toros dağlarının eteklerine inip çıkmak olduğu için sürekli olarak rakım değişikliği oluşmaktadır.

Çıralı Antalya bölgesinden başlamakta olan yolculuk Likya yolu boyunca devam etmekte olup Fethiye sınırlarına kadar ulaşmaktadır. Bu yol boyunca eski medeniyetlere ait pek çok anıt görmek mümkün olunduğu gibi aynı zamanda doğal güzelliklere de şahit edilmektedir.

Bu rota içerisinde kamp aktivitesi de oldukça işlevsel bir öneri olarak sunulmaktadır. Uzun sürecek bir rota olması nedeniyle bölgede bulunan kamp alanlarında konaklama yapılarak doğanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Sapanca Gölü

Kazımpaşa bölgesinden başlayıp Sapanca gölüne kadar uzanmakta olan bu rota içerisindeki manzaralar, İsviçre’yi andırması nedeniyle ünlenmiştir. 70 kilometrelik bir mesafe bulunmasıyla birlikte yol üzerinde alternatif aktivitelere de dahil olmak mümkündür.

Meşe ağaçlarının çok yoğun olduğu bölgeden geçerken köylere uğranabilir ya da manzaranın tadına varmak için kısa süreli konaklamalar da yapılabilmektedir. Turun son kısmında da Sapanca gölü bulunması nedeniyle pek çok keyfin aynı anda yaşandığı bir rota olarak bilinmektedir.

Kapıdağ Yarımadası

Bir ada turu rotası olarak bilinen bu lokasyon toplamda 95 kilometrelik bir mesafeden oluşmaktadır. Tüm adanın tur ile tamamlanmasının ardından hem Erdek’te hem de Bandırma’da mevcut rota tamamlanabilmektedir.

Marmara Denizi manzarasını izlemeyi sevenler için tur içerisinde çıkılan yüksekliklerde eşsiz manzaralar ile karşılaşılabilmektedir. Fakat bunun için toprak yolların ve rampaların geçilmesi gerekmektedir.