Türk Telekom Stadyumu’nda Gerçekleşen Basın Toplantısında Sponsorluk Anlaşmasına Dair İmzalar Atıldı Görsel
Güncel
12.02.2019

Sigorta sektörünün güçlü ve yerli markası Doğa Sigorta Türkiye’nin en büyük ve köklü kulüplerinden Galatasaray’ın Erkek Basketbol Takımına isim sponsoru oldu.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz ve Doğa Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kırmızı’nın katılımıyla, Ali Sami Yen Spor Kompleksi – Türk Telekom Stadyumu’nda gerçekleşen basın toplantısında sponsorluk anlaşmasına dair imzalar atıldı. İki taraf arasındaki anlaşmaya göre, 2018/2019 ve 2019/2020 basketbol sezonu için geçerli olmak üzere, Galatasaray Erkek Basketbol takımının ismi “Galatasaray Doğa Sigorta” olacak. Ayrıca sarı kırmızı takımın forma önünde Doğa Sigorta logosuna da yer verilecek.İmza töreni sonrası bir açıklama yapan Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, tüm branşlarda zirvede olan bir Galatasaray yaratma hedefiyle yatırımlarına devam ettiklerini belirterek, Doğa Sigorta ile gerçekleşen anlaşmanın takıma güç katacağını ve yeni başarılar gelmesine katkı sunacağını ifade etti. Tüm branşlar için sürdürülebilir bir mali yapının önemine vurgu yapan Cengiz, “Hedefimiz, sağlam ve sağlıklı bir mali yapıyla, tüm branşların kendine yetebilir hale gelmesini sağlamak. Bunu gerçekleştirdiğimizde başarılar dönemsel olmaktan çıkacak, devamlılık gösteren bir başarı grafiği ortaya çıkacak” dedi.

Mustafa Cengiz: Yenilmez Armadamız daima zirvede kalacak.

Mustafa Cengiz, “Bir yıl kadar önce, her branşta ve her kulvarda zirvede olacak bir Galatasaray yaratmak için görevi devraldık. Sadece spor sahalarında değil mali ve idari yönden de zirveye çıkan bir Galatasaray hedefledik. Bu çerçevede çok önemli bir dönüşüm programının yanı sıra takımlarımıza güç katacak, hedeflerimize ulaşmamızı kolaylaştıracak yatırımlar yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Basketbol, camiamızın en önemsediği spor dallarından biri. 100 yılı aşkın tarihimizde, basketbolcularımız müzemize birbirinden değerli kupalar ve başarılar getirdiler. Spor dünyasında ‘Yenilmez Armada’ adıyla anıldılar. Daha önce tüm şubelerimizin kendi kendine yetmesini sağlamamamız gerektiğini belirtmiştim. Sürdürülebilir bir mali yapının ancak bu şekilde sağlanabileceğini ifade etmiştim. Bu kapsamda, Doğa Sigorta ile gerçekleşen sponsorluk anlaşmamızı bu amaca hizmet eden önemli bir güç birliği olarak değerlendiriyorum. Umuyorum ki Türkiye’nin iki dev markasının bu güç birliği, sadece Galatasaraylıların değil tüm Türkiye’nin gurur duyacağı yeni uluslararası başarıların gelmesine vesile olacak. Yenilmez Armadamız, Galatasaray Doğa Sigorta adıyla hem Türkiye’de hem de Avrupa’da zirvede olacak ve kalıcı başarılar elde edecek. Başta Doğa Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nihat Kırmızı olmak üzere bu iş birliğinin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, Türk Sporu için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Nihat Kırmızı: Galatasaray Doğa Sigorta’nın başarılarına yenilerini ekleyeceğine dair inancımız tam.

Doğa Sigorta’nın sosyal sorumluluk bilinci yüksek bir şirket olduğunu vurgulayan Doğa Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kırmızı, bu kapsamda Galatasaray’a ve spora destek vermeye devam edeceklerinin altını çizdi. Bu doğrultuda özellikle spora ve gençliğe yatırım yapmanın önemine inandıklarını kaydeden Kırmızı, şunları söyledi: “Doğa Sigorta olarak, ‘Ağaç yaşken eğilir’ ilkesiyle sosyal sorumluluk projelerimizde hareket etmekteyiz. Bu zamana kadar birçok amatör branşa destek verdik, sporcu yetiştirmek adına birçok gence spor bursu verdik. Gençlerin en iyi ve verimli şekilde yetişmesi, doğru, sağlıklı alanlara yönelmesi için biz de şirket olarak elimizi taşın altına koyuyoruz. Hedefimiz gençlerin sporu sevmesine yardımcı olmak. Spor yoluyla sağlıklı bedenler ve zihinler yetişmesinin, güçlü ve mutlu toplumlar oluşmasına destek olacağına inanıyoruz eğitime ve spora her zaman destek vereceğiz.Bu bütçelerle sadece futbola sponsor olarak daha fazla görünürlük elde edebilir tanıtımımızı daha fazla yapabilirdik. Ama biz başta basketbol olmak üzere diğer branşların da gelişmesi gerektiğine inanmaktayız. Bu aynı zamanda sosyal görevimizdir, amacımız sürdürülebilir bir fayda sağlamaktır.

Galatasaray taraftarı ve kulüp üyesi olmam beni ayrıca gururlandırmaktadır. Kendi alanlarında öncü iki markanın iş birliğinden büyük mutluluk duyuyoruz “Ülkemizin sporda dünya markası, hatta dünyada en çok tanınan markası Galatasaray gibi büyük bir kulüp ile sigorta sektörünün yerli ve milli markası, sektörünün en güçlü ve global şirketlerinden olan Doğa Sigorta isimlerinin birlikte olması bizi daha da gururlandırıyor.Bu anlaşma sayesinde Galatasaray Doğa Sigorta‘nın başarılarına yenilerini ekleyeceğine dair inancımız tam. Ülke olarak çok sevdiğimiz ve heyecanla takip ettiğimiz Avrupa Şampiyonluğuna ulaştığımız bir spor branşına destek vermekten dolayı çok mutluyuz. Galatasaray ile yaptığımız bu iş birliğinin farklı alanlarda fark yaratacağını düşünüyoruz.

Öncelikli fark gençlerin basketbola ilgisinin artması ve daha fazla genç yeteneğin basketbola kazandırılmasında olacak. 2015-2016 sezonunda EuroCup Şampiyonu olan Galatasaray Erkek Basketbol Takımı’nınbu başarılarını tekrar etmesini ve hatta daha yükseklerine ulaşmasını istiyoruz. Umarım ki bu sponsorluk anlaşmamız uzun yıllar devam eder ve uluslararası bir kupayı kaldıran Galatasaraylı basketbolcuların göğsünde Doğa Sigorta‘nın logosu olur. Basketbolda zamanında yenilmez armada olan ülkemize, her branşta olduğu gibi, bu branşta da ilk Avrupa kupasını kazandıran Galatasaray basketbol takımı yeniden kupalar ve şampiyonluklar kazanacaktır. Bizim için en büyük sevinç kaynağı da bu olacaktır. Bu kapsamda desteğimize her spor branşında her koşulda devam etmeye hazırız.Biz hem bugünü hem de geleceği düşünerek bu sponsorluk anlaşmasına imza attık. Genç oyuncuların yetişmesinden kulüp düzeyinde uluslararası başarılara, Türkiye’de Basketbol sporunun gelişimine ve takipçisinin artmasına da katkı sağlamak istiyoruz.”